Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Част от пътя за "Кабакум" - още затворен

архив

Панорамният път за "Златни пясъци" e затворен, защото битовата канализация, която се изгражда в района, все още не е готова. Проектът трябваше да приключи в началото на годината.

Не е ясно и как живеещите там ще стигат с личните си автомобили до домовете си, а туристите – до плажовете "Ной" и "Кабакум". От началото на годината новата битова канализация трябваше да отвежда отпадъчните води на селищно образувание "Ален мак" към пречиствателната станция. Два от клоновете й обаче все още не са изградени, предаде БНТ.

"По трасето на канализацията излязоха нехарактерни за територията каменни късове, наложи се преработка на инвестиционния проект във фаза техническа. Бяха предприети действия за допълнителни геоложки проучвания", коментира инж. Христо Иванов, заместник-кмет на Община Варна.

Румен Велинов има имот в района. Стига до него с градския транспорт. Сега обаче автобусите минават по обходен маршрут. "Нали имат достатъчно техника, какво може да ги спре една скала?", пита се той. Плаж "Кабакум" е един от най-посещаваните. Там има и много заведения, които също чакат туристи.

"Много хора обичат да идват, но заради пътя не идват и всички много губят, то освен, че сезонът си е провален, заради епидемията от коронавируса, но и пътят допълнително ги усложнява нещата", коментира пред БНТ таксиметров шофьор. Битовата канализация трябва да е готова до октомври. А от общината обещаха да осигурят пряк достъп до туристическите обекти и плажа.


ВИЖТЕ ОЩЕ

След час представят проектобюджета на Варна за 2021

В Юнашкия салон  от 13,30 ч. ще бъде представен проектобюджетът на Варна за 2021 година Това съобщение получихме в 11.55 на редакционната поща.  В сайта на общината обаче съобщението за публичното обсъждане  е с дата 15 януари.  Там четем: Проектобюджетът на община Варна за 2021г. възлиза на 556700 000 лв., в т.ч.:I.Бюджет –488 070 000 лв.II...

публикувано на 18.01.21 в 12:28

Представят проектобюджета на Варна за 2021 година

Проектобюджетът на община Варна за 2021 година ще бъде представен днес в 13,30 ч. в Юнашкия салон. 556 700 000 лв милиона лева е макрорамката на бюджета за тази година .68 630 000 лв. са парите, които е предвидено да постъпят от европейски проекти и програми.   488 070 000 лв. трябва да влязат в местната  хазна - в  тези средства са включени..

публикувано на 18.01.21 в 11:58

Замръзнали улици в с. Тополи

Живеещите във варненеското село пишат във фейсбук групата "Село Тополи" за замръзнали улици. Така е в населеното място от няколко дни след теч от ВиК-авария.  Хората се оплакват, че улица Коларова например е под наклан, без осветление и когато замъзне е опасна за придвижване.  В коментарите към поста Радостина Димова например се оплаква,..

публикувано на 18.01.21 в 11:32

Обмислят постепенно разхлабване на мерките в страната

Възможно е да има стъпково отваряне, тоест на всеки две седмици да има отваряне на бизнеси.  Това каза пред Нова телевизия министърът на труда и социалната политика Деница Сачева. Различни са предложенията за хотели, ресторанти, молове. Първоначално ще се отворят заведенията в зимните курорти, където сезонът е пред приключване преди реално да е..

публикувано на 18.01.21 в 10:39

"Ти броиш" паралелно с вота в изборния ден

„Ти броиш“ е национална кампания, целяща да предотврати опитите за измами и манипулации при броенето на гласовете на предстоящите парламентарни избори. За целта се търсят 12 000 души – колкото са изборните секции в страната – които да присъстват на броенето на бюлетините в изборния ден. Те трябва да следят за тяхното честно преброяване и за..

обновено на 18.01.21 в 10:33
Проф. Венцислав Мутафчийски

Мутафчийски предлага ваксинационните центрове в болниците да работят на две смени до 22 часа

Точно в 10 часа началникът на Военномедицинска академия ген. Венцислав Мутафчийски получи втората доза от ваксината на Pfizer/BioNTech. Днес близо 100 служители на ВМА ще бъдат реимунизирани. Ген. Мутафчийски съобщи, че досега нито той, нито някой от колегите му е имал странични реакции. 717 души от Военномедицинска академия до сега са ваксинирани,..

публикувано на 18.01.21 в 10:28

Централна автоспирка работи от днес в Белослав

Централна автоспирка работи от днес в Белослав . Модерното съоръжение ще може да се ползва от всички пътуващи от и за града по автобусни линии Варна-Белослав и Варна-Разделна. Предстои подмяна на автобусни спирки, разположени в други части по автобусните линии, преминаващи през територията на община Белослав, съобщават още от местната..

публикувано на 18.01.21 в 10:03