Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бракониери отрязаха с моторни триони 37 липи за да съберат цвета

Бракониери отрязаха с моторни триони 37 липи в полезащитен пояс край Тервел, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР за посегателството.

Дърветата с различен диаметър са повалени в землището на село Брестница, за да бъде събран от стволовете липовият цвят, поясняват от полицията.

Деянието е установено при обход на служители от Държавното ловно стопанство в Тервел.

С полицейска мярка за срок от 24 часа са задържани двамата нарушители - мъже на 43 и 37 години от село Средище, община Кайнарджа.

Районното полицейско управление в Тервел разследва случая в бързо полицейско производство, допълват от Областната дирекция на МВР.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Адресите без ток днес

Без ток днес ще са следните адреси в обхвата на дейност на електроразпределителното дружество за регион Варна : ·   На  10.09.2024  г. В периода  09:00  ч. до  17:00  ч. Поради неотложни ремонтни дейности на съораженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в районите на: гр. Варна –..

публикувано на 10.09.24 в 05:57

Постепенно увеличение на облачността във вторник

Днес облачността от запад постепенно ще се увеличи и следобед главно по южното крайбрежие, а привечер и над Североизточна България са възможни краткотрайни превалявания, придружени от гръмотевици. През нощта срещу сряда валежите постепенно ще обхванат по-голяма част от района. Вятърът ще е слаб до умерен от югоизточна четвърт, а до края на деня ще..

публикувано на 10.09.24 в 05:56

Борбата с минната опасност сред задачите на учението "Sea Breeze"

Борбата с минната опасност и отработването на тактически техники и процедури е сред задачите на учението "Sea Breeze", което започва днес в Черно море в акваторията на България и продължава до 20 септември. Паралелно ще се проведе и конференция на командирите на ВМС на 10 и 11 септември, с участието на 13 държави, сред които и Украйна и над 150..

публикувано на 09.09.24 в 18:43

Кметът Благомир Коцев към учителите: Имате пълната ни подкрепа, отделили сме много средства за образование

Имате пълната подкрепа и съдействие от страна на Община Варна. Отделили сме много средства за образователна инфраструктура – за изграждане на нови бази, ремонт и оборудване, осигурени по различни програми. Правим всичко възможно това да се случва по най-гладкия и добрия възможен начин. С тези думи кметът на Варна Благомир Коцев се обърна към директорите..

публикувано на 09.09.24 в 18:36

Увеличават се забраните за защитени зони "Калиакра" и "Комплекс Калиакра", тече обществено обсъждане

О бществено обсъждане на проектозаповеди за изменение и допълнение на режимите на защитени зони  „К омплекс Калиакра “ за местообитанията и „К алиакра ”  за птиците  обявяваМинистерството на околната среда и водите съгласно разпоредбите на Закона за биологичното разнообразие . З ащитена зона  BG0002051 „Калиакра“  за опазване на дивите..

публикувано на 09.09.24 в 18:05

Организират публично обсъждане на отчета на общинския бюджет за 2023 година

Публично обсъждане на отчета на общинския бюджет на Варна за 2023 година ще се проведе утре. Ще бъде представен и отчета за сметките на средства от ЕС.  Събитието ще се състои   от 15:30 до 17:00 часа  в зала „Пленарна“. Повече информация и проектоматериалите можете да намерите  ТУК .

публикувано на 09.09.24 в 17:36
Снимката е илюстративна.

До 15 септември премахват изсъхналите клони на дървета около училищата

До 15 септември спешно да бъде извършена резитбата на сухи клони и опасни дървета в града, като приоритетни зони са около детските градини и училищата, е наредил кметът на Варна Благомир Коцев, съобщават от общинския пресцентър. Вътрешните дворове са отговорност на директорите, посочиха от ресорната дирекция. Огледи и резитба трябва да се извърши и в..

публикувано на 09.09.24 в 17:16