Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Срещу 15 долара скоро ще се продава „ароматът на Космоса“

Земляните може би ще разберат на какво мирише космическото пространство, тъй като неговият аромат ще бъде пуснат скоро на пазара.

Си Ен Ен съобщава, че парфюмът "Eau de Space" е разработен от Стив Пиърс, химик и основател на Omega Ingredients, който сключи договор с НАСА през 2008 г. Според астронавтите, той има миризма като "смесица от барут, пържола, малини и ром. "

Eau de Space ще бъде пусната чрез американската асоциация Kickstarter със седалище в Бруклин.

Според страницата на Kickstarter, Eau de Space ще бъде готов за доставка до октомври 2020 г. и ще струва около 15 долара.

Първоначално продуктът е създаден през 2008 г. за подпомагане на астронавтите да се подготвят за миризмата преди „да подушат“ истинския Космос, и са били нужни години на специалистите да усъвършенстват аромата./БГНЕС


ВИЖТЕ ОЩЕ
Храмът

История за вярата, за храма на село, за ентусиазма и доброволния труд

Възстановяват  храма „Св. Троица” в провадийското село Чайка. В него участват буквално всички жители на  селото, но също така и мюсюлманите от околните села.     Църквата е архитектурен шедьовър. Построена през 1932/33 г. и е трикорабна, нещо изключително рядко срещано по селата. Освен нея в България има запазени само още две такива..

обновено на 09.07.20 в 18:20

Изследване: Възрастните се справят по-добре с корона-кризата

От началото на кризата с коронавируса се твърдеше, че възрастните хора ще понесат най-трудно пандемията. Изследване, проведено в Швейцария, опровергава тази теория. Изследователският институт „Сотомо“ организира в края на май кампания под мотото „Как си?“, в която..

публикувано на 09.07.20 в 18:02

Варненски астроном отново "улови" кометата /СНИМКИ/

Емил Иванов  – астроном в  Обсерватория Ирида , който преди няколко дни изпрати специално за сайта на Радио Варна, снимки на кометата, успя да я улови отново тази сутрин. Снимките са направени между 2,45 и 3,05 ч, сутринта, във Варна, в района на кв. "Бриз" За първи път кометата попадна в обектива на телескоп на НАСА на 27 март. т.г. Небесното тяло..

публикувано на 09.07.20 в 14:53

Вазов - 170 години народен и безсмъртен

Народният театър е планирал поредица от събития за юбилея. За първи път тази вечер на специална церемония ще бъде връчена и новоучредената награда за духовен принос на името на писателя. Във Варна не са предвидени официални церемонии, прояви, шествия.     Всеки, чието сърце поне веднъж е трепнало, четейки или слушайки негово..

обновено на 09.07.20 в 12:42

Европа в хватката на нарастващ народен гняв

Откакто честотата на заразата започна да нараства в някои европейски страни, потенциалът за граждански вълнения и политически трусове се увеличи, тъй като търпението се изчерпва.    В последните два дни сръбската столица е свидетел на жестоки сблъсъци - хиляди..

обновено на 09.07.20 в 09:32

Делфин албинос видяха в Черно море

По време на експедиция за изучаване на китоподобните в Черно и Азовско море, екип изследователи от Института по биология на Южните морета на Руската академия на науките успяха да наблюдават делфин албинос . Такива случаи са сравнително редки сред китоподобните. Екземплярът с необичаен цвят принадлежи към делфините афали – вид, който става..

обновено на 08.07.20 в 15:29

Бялата очна линия е последният писък на модата

Ако дамите държат да се съобразят с последния писък на модата, те обезателно трябва да си сложат бяла очна линия, пише в. "Метро". Световни знаменитости вече възприеха тренда, като сред тях личат имената на Джоди Комър от сериала "Убивайки Ийв" и на певицата Джанел Моне.      Ярката бяла очна линия е много ефектна и придава "нова рамка на..

публикувано на 08.07.20 в 13:58