Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Дъжд, гръмотевици и силен вятър във Варна /СНИМКИ/

| обновено на 30.06.20 в 14:02
11
Снимка: Румен Сарандев

Топло, тежко и задушно беше предиобед.

По обед рязко се смрачи, а от десетина минути в някои райони на Варна и силно вали.

Буря се изви в района на гарата и западна промишлена зона, в кв. Левски само гърми, но още не вали

Улиците в града отново се превърнаха в реки след неочакваната лятна буря. Силният вятър и поройният дъжд изпочупиха клони на дървета, видя фоторепортерът на Радио Варна - Румен Сарандев. Природната стихия хвана неподготвени много варненци. Автоподлези в града се напълниха с вода. На много места в града движението е затруднено. Общински екипи отстраняват паднали клони в близост до пътното платно на бул. "Сливница", видя репортер на Радио Варна. Внезапната буря нанесе материални щети на много места в града. Няма данни за пострадали хора. 

Социалните мрежи се напълниха със снимки на пораженията след стихията. В района на жп гарата бурята е отнесла тежки ламарини. Лек автомобил пропадна в голяма дупка на улица "Преслав" близо до Щаба на Военноморските сили. 

Голямо дърво е прекършено от силните пориви на вятъра на улица "Свети Климент", съобщи очевидката Анелия Танева.Плажовете бързо се изпразниха.


Снимка: Аракси Бейлерян

ВИЖТЕ ОЩЕ

Удълженият срок за инвалидните песнии изтича на 13 юли

Удълженият срок на инвалидните пенсии във връзка с извънредното положение изтича на 13 юли т.г., като пенсиите са изчислени до тази дата , съобщиха от НОИ. Съгласно закона, с който бе регламентирано извънредното положение в страната от 13.03.2020 г. до 13.05.2020 г., действието на експертните решения на ТЕЛК и НЕЛК за определяне на трайно намалена..

публикувано на 07.07.20 в 14:53

Община Варна ще изгражда паркинг в широкия център

Паркинг за няколкостотин автомобила планира да обособи общината в широкия център на Варна. Съветниците от комисията по "Собственост и стопанство" дадоха съгласието си Община Варна да поиска от държавата имот за безвъзмездно управление. Имотът с площ от малко над 7 дка се намира между улиците „Парижка комуна“, „Никола Даскалов“, „Никола Кънев“ и „Д-р..

публикувано на 07.07.20 в 14:51
Панайот Рейзи

Прокуратурата обвини Панайот Рейзи за присвояване на 2 млн лева

Софийска градска прокуратура е предала на съд бивш кмет и служители на Община Созопол за незаконно присвояване на над два милиона лева. Софийска градска прокуратура е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Панайот Рейзи, Златка Мусева, Елена..

публикувано на 07.07.20 в 14:50

Пенсионните фондове възстановиха доходност за второто тримесечие

Доходността по партидите в частните пенсионни фондове се e възстановила през второто тримесечие на годината след срива през март. Това каза в интервю за БНР Даниела Петкова, член на Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване. Сривът на борсите в края на март се отрази върху пенсионните фондове по света,..

публикувано на 07.07.20 в 14:45

Кметове от Гърция поискаха отваряне на всички гранични пунктове с България

С протестна петиция, подкрепена с подписите на 22 кмета от Северна Гърция, е поискано незабавно отваряне на всички гранични пунктове с България. "Отворете незабавно всички гранични пунктове с България", се посочва в официално обръщение към гръцкото правителство, публикувано днес и в медиите, съобщи БНР. "Не виждаме логика в решението да оставите..

публикувано на 07.07.20 в 14:40

Още казуси със "Синя зона" във Варна

Кърпят и другото платно на Аспарухов мост посока Варна .Шофирайте внимателно! Слушатели на РВ сигнализираха за  пореден казус със *Синята зона* Става въпрос за отсечката зад блоковете на бул. " Осми Приморски полк" №65-69, която влиза в обхвата на Синя зона. Живущите си платихме абонамент за зоната! Лично аз съм дала 160 лв,..

публикувано на 07.07.20 в 14:37

Бизнесът с дрехи втора употреба блежи ръст у нас

До 18 юли продължава общественото обсъждане на промени в наредбата, по която работят магазините за дрехи втора употреба.  Няма да има особена промяна в работата на магазините за дрехи втора употреба, смята Сирма Желева, секретар на Асоциацията на преработвателите и търговците на дрехи втора употреба. По думите й част от ограниченията са съществували и..

публикувано на 07.07.20 в 14:14