Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предстои ремонт на подлеза до стадион „Варна“

Предстои ремонт на подлеза до стадион „Варна“, обяви инж. Тихомир Тимов, началник на отдел в общинската дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване”, по време на днешното заседание на ПК „Благоустройство и комунални дейности“.


„В момента тече процедура по възлагане на строителните дейности. Надявам се следващия месец да започнат ремонтните работи“, каза Тимов. Той обясни, че ще бъде направен ремонт само на пешеходния проход, тъй като за обектите, които се намират в подлеза, се водят дела. Когато приключат съдебните битки, ще се извърши цялостно обновяване на подземното съоръжение.

Пред общинските съветници беше поставен въпросът за лошата инфраструктура в СО „Добрева чешма“. Проблемът произтича от липсата на улична регулация, обясни Тимов. Необходимо е да се проведат отчуждителни процедури и едва след това може да се пристъпи към проектиране и изграждане на нова инфраструктура, добави началникът на отдел “Общинска инфраструктура”.

На днешното   заседание беше разгледано и искане от граждани за демонтиране и отстраняване на беседка от детска площадка в кв. „Чайка“. Жителите твърдят, че на мястото се събират големи групи, както тийнейджъри, така хора в активна възраст, които превръщат площадката в питейно заведение. Отговорът на общинската дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване” бе, че кътовете за игра на децата са изпълнени по европейски проекти и демонтирането на части от тях не е допустимо. Решението по този въпрос е от компетенциите на контролните органи, изтъкнаха съветници.

Информацията е от пресцентъра на Общински съвет - Варна


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Поклонници от цял свят очакват слизането на Благодатния огън в Йерусалим

Хиляди православни поклонници от цял свят в тези часове очакват слизането на Благодатния огън в Йерусалим, съобщават световните осведомителни агенции. Това явление се случва всяка година на Велика събота, предшестваща главния християнски празник - Възкресение Христово (Великден). От ранна сутрин вярващите се стичат към Стария град на Йерусалим, където..

публикувано на 04.05.24 в 13:52

Още един български баскетболист изгоря за нелегални залози

ФИБА наказа още един български баскетболист. Мартин Стефанов е със забрана за участие във всички дейности на ФИБА или свързани с нея такива за 18 месеца. Причината отново е нарушаване на Етичния кодекс и интегритет и участие в залози, поради което по-рано тази седмица бе наложена санкция и на Теодора Динева. Последните шест месеца от наказанието на..

публикувано на 04.05.24 в 11:15

Задържаха контрабандно оборудване и обзавеждане за яхта в Бургас

Контрабандно оборудване и обзавеждане за яхта задържаха митнически служители от Пристанище Бургас, съобщиха от Агенция "Митници". Стоките са открити в тайници на два контейнера, пристигащи от Китай за получател в България. Случаят е в рамките на операцията по противодействие на контрабандата на смесените екипи от четири институции – Агенция „Митници",..

публикувано на 04.05.24 в 11:11

Автобуси и тролеи по няколко линии с допълнителни курсове във Великденската нощ

Допълнителни курсове ще извършват автобусите във Варна в нощта на събота срещу неделя, навръх Великден. Вижте разписанието: - Автобусна линия 17 от Катедрала – 00:40 ч. и в 01:50, а от Галата в  23:00 ч. и 01:10 ч.; - Автобусна линия 22 от спирка „бл. 407“ в 22:45 ч. и в 01:20, от сп. "Централна поща" - в 00:40 ч. и 02:00 ч.; - Автобусна линия..

публикувано на 04.05.24 в 10:39

Според Държавна комисия по стоковите борси и тържищата, потребителската кошница за Великден е с 6% по- евтина спрямо миналата година

С 6% е по-ниска цената на потребителската кошница за Великден тази година спрямо миналата . 137 лв. е стойността ѝ тази година при закупуването на единица от всяка стока заедно с агнешко месо, 98лв. е без него при 106лв. по същото време миналата година. Твърдението е на председателят на Държавна комисия по стоковите борси и тържищата Владимир..

публикувано на 04.05.24 в 10:13

Изтича крайният срок за промени в състава или в наименованието на коалициите, регистрирани за участие в изборите на 9 ти юни

Партиите и коалициите имат последна възможност да подадат заявление в Централната избирателна комисия (ЦИК) за извършване на промени в състава и/или в наименованието на регистрирана коалиция. Това може да стане до 17:00 ч. днес, 4 май. До 17:00 ч. на 7 май партиите, коалициите и инициативните комитети правят предложения до ЦИК за регистрация на..

публикувано на 04.05.24 в 08:28
Изгрев във Варна

И днес ще бъде облачно, с валежи от дъжд

По Черноморието ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд. На отделни места валежите ще са временно интензивни и придружени с гръмотевици, но до вечерта в повечето райони ще спрат. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури днес, ще бъдат в интервала от 15° до 20°. За Варна максимална около 18°. Вълнение на..

обновено на 04.05.24 в 08:21