Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

ЕС утвърди списък на "сигурните" чужди държави

Снимка: pixabay

Съветът на ЕС утвърди днес незадължителен списък на "сигурните" чужди държави, чиито граждани ще могат да бъдат допускани през външните европейски граници.
В списъка, който ще бъде обновявян на две седмици, засега са включени Алжир, Австралия, Канада, Грузия, Япония, Черна гора, Мароко, Нова Зеландия, Руанда, Сърбия, Южна Корея, Тайланд, Тунис, Уругвай и Китай. Облекченията ще засягат и гражданите на Андора, Монако, Сан Марино, Ватикана.\БТА

ВИЖТЕ ОЩЕ

Избори за кмет в с. Слънчево днес

Предсрочни избори за кмет на варненското село Слънчево, общ. Аксаково се провеждат днес. Изборите започнаха нормално, съобщи председателят на Общинската избирателна комисия Ирина Добрева. 765 са жителите на селото с право на глас, които ще избират между трима кандидати – Георги Михалев от ГЕРБ, Мария Данкова от БСП и Добринка Йорданова от..

обновено на 28.02.21 в 09:31

Държава ще финансира наемането на 15 000 безработни тази година

Тази година близо 15 000 безработни ще работят на субсидирани работни места със средства от Националния план за действие по заетостта през 2021 г. Част от тях ще продължат работата си от миналата година, тъй като имаме програми, които осигуряват заетост по две години, но около 10 000 нови безработни ще могат..

публикувано на 28.02.21 в 09:25

Решават за възстановяването на "зелените коридори"

Днес до обяд ще решим дали да възстановим зелените коридори за масови ваксинации, съобщи тази сутрин здравният министър Костадин Ангелов. Общо 52 800 дози от ваксината на AstraZeneca пристигнаха тази сутрин в Националния център по заразни и паразитни болести. Флаконите ще бъдат разпределени в 28-те..

обновено на 28.02.21 в 09:13

Отбелязваме Световния ден на редките болести

В последния ден на февруари по традиция се отбелязва Световния ден на редките болести. Тази година инициативата ще премине под мотото “Редките са много. Редките са силни. Редките са горди.” („Rare is many. Rare is Strong. Rare is Proud.”), съобщават от Националната пациентска организация. По данни на Европейската асоциация за редки болести..

публикувано на 28.02.21 в 08:23

Референдум за отделянето на Обзор от община Несебър днес

Референдум за отделянето на Обзор и шест села от Община Несебър днес. Той се свиква със заповед на областния управител на Бургас по искане на Инициативен комитет "Зa отделянето на Обзор от Несебър". Допитването ще се проведе при строги противоепидемични мерки и е един вид генерална репетиция за предстоящите парламентарни избори, които ще се..

обновено на 28.02.21 в 07:23

Как пандемията промени Германия

Пандемията показа, че Германия не се справя така добре, както все още вярват много германци. Време е за реформи, твърди анализаторът на „Дойче Веле“ Йенс Турау в свой коментар по актуалното състояние и перспективите на страната. Имаше време, когато Германия се..

публикувано на 28.02.21 в 07:10

Броят на излекуваните надвишава новите 1 079 случаи на COVID-19

1079 са новите случаи на COVID-19 по данни на Единния информационен портал при направени общо 8476теста. Процентът на положителните е 12,7%. Най-много са положителните резултати в София – 322, следвани от Бургас – 148 и Пловдив – 790. От 28-те области в страната..

публикувано на 28.02.21 в 06:12