Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Туристическият портал на Варна - с нова визия

Варна
Снимка: Галена Ковчазова

С изцяло нова визия - рубрики, снимки и видеа, посреща гостите на Варна официалният туристически портал на Община Варна https://visit.varna.bg/. Сайтът се поддържа на 6 езика: български, английски, руски, немски, френски и румънски. Специални рубрики дават информация за забележителностите, начините за придвижване в и около града, за атракции, музеи, храмове, паркове, галерии, арт пространства, възможности за спорт. Основен акцент е поставен върху събитията от културния и от спортния календар на Варна. В новата версия на портала е разработен модул „Туристически маршрути“, в който има актуални данни за предстоящи обиколки на Варна с екскурзовод, с конкретен маршрут и език.

В услуга на туристическия бизнес са доразвити модулите за създаване на профили на хотели, туроператори, заведения, търговски центрове, магазини, транспортни услуги и всички други дейности, свързани с бранша. Запитванията от клиентите на портала се пренасочват директно към регистрирания обект. На всички ползватели, регистрирани в платформата visit.varna.bg, се предоставя възможност в срок до 5 дни да актуализират своите профили с актуална информация и снимки. Всеки, който желае да публикува своя обект в платформата, е необходимо да си създаде профил, който трябва да поддържа актуален.

За 6 години от своето създаване сайтът visit.varna.bg достигна аудитория от близо 2 000 души на ден през зимните месеци и по над 4500 на ден през летния сезон, като посетителите са от над 190 държави, съобщават от дирекция „Туризъм“ към Община Варна.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

След близо 180 минути закъснение влакът, дерайлирал край Своге, пристигна във Варна

Със закъснение от 176 минути в морската столица пристигна бързият влак София-Варна, дерайлирал край Своге малко след полунощ.  Влакът София - Варна дерайлира тази нощ край Своге Бърз влак №2627 (София 22:00 - Варна 06:50) намали закъснението си на 176 минути, след първоначално закъснение от 180 минути, обявиха от БДЖ.  Оттам обясниха,  че при..

публикувано на 24.07.24 в 09:53

Продължава да тлее пожарът край бившето сметище на Балчик

Продължава тлеенето на пожара, тръгнал преди седмица край бившето сметище на Балчик.  "От надвечер на 16 юли тук  не е угасяло, въпреки няколкото дежурни смени. В момента няма пламъчно горене, тлее и може и месец да мине, защото е пълно не само със строителни, но и с битови отпадъци. При по-силен вятър може да се разгори. Към момента няма опасност за..

публикувано на 24.07.24 в 09:16

Влакът София - Варна дерайлира тази нощ край Своге

Бързият влак София-Варна дерайлира в района на гара Своге малко след полунощ. Първоначалната информация е на Нова телевизия. Няма пострадали хора. Инцидентът се е случил близо до гарата и влакът се е движил с бавна скорост. В момента композицията се движи с три часа закъснение към Варна. Вместо в 6.50 ч., както е по разписание, влакът ще пристигне..

публикувано на 24.07.24 в 08:09
Варна, изгревът тази сутрин

Горещо, следобед ще превали

Приятно прохладните 18 градуса отчетоха термометрите в Добрич и Шумен в 6.00 часа тази сутрин. 20 градуса е в Карнобат, по 21 в Разград, Шабла и Ахтопол. 22 градуса е във Варна и Бургас, като във Варна атмосферно налягане е 1010 хПа – малко по-високо от средното за месеца, слабо ще се понижи и ще е около него , относителната влажност на..

публикувано на 24.07.24 в 06:29

Подслон в село Стефан Караджово за хора, останали без дом след пожара във Воден

В българските села е пълно с празни къщи.  Необитаеми.  След опустошителните пожари във Воден много хора останаха бездомни. Къщата е дом, ако в нея има хора, които да я обитават и да й вдъхват живот. Затова Тодор Дросев от Габрово предоставя напълно безплатно къща в село Стефан Караджово с три спални.  Подходяща е за българи, останали без..

публикувано на 24.07.24 в 06:10

Адресите без ток

На 24.07.2024 от 08:30 ч. до 17:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: с. Бенковски - ул.4 та, ул. 3 та, ул. Янтра, ул. 9 та, ул. 10 та, ул. Стряма, ул. Въча, електрозахранени от ТП 4. На 24.07.2024 от 09:00 ч. до 17:00 ч. ,..

публикувано на 24.07.24 в 05:00
Георги Тахов и фермерът Иван Янъков

Земеделският министър: Всички селскостопански производители, засегнати от пожарите, ще получат подкрепа

Всички селскостопански производители, засегнати от пожарите в района на Воден и в цялата страна, ще получат подкрепа. Това заяви земеделският министър Георги Тахов в Болярово, където се срещна със стопани от района, предаде БНР-Бургас.  До две седмици на базата на констативни протоколи ще бъде ясно какви финансови средства ще са необходими за..

публикувано на 23.07.24 в 17:33