Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сесиите на Общински съвет – Варна вече онлайн

Снимка: Румен Сарандев

 Предложението на председателя на местния парламент Тодор Балабанов получи подкрепата на съветниците от временната комисия за организацията и дейността на Общинския съвет.

Сесиите ще могат да се гледат през интернет страницата на местния парламент.

С преките излъчвания ще бъде дадена възможност на по-голям брой хора да наблюдават заседанията.

Осигурява се бърз и лесен достъп до водените в зала „Пленарна“ дискусии и приеманите от съветниците решения.

Заради противоепидемичните мерки, свързани с ограничаване на разпространението на коронавирусната инфекция, заседанията на комисиите в Общинския съвет във Варна вече се излъчват онлайн.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Централен плаж Варна

Хотелиер: Безумно е да правим каквито и да е намаления през септември

Вече е септември и традиционно започваме да се „ослушваме“ за по-изгодни предложения за почивка по нашето Черноморие. Доскорошната жега отстъпи, тълпите от хора понамаляха и може по-спокойно да си прекараме броените дни край морето. За родните хотелиери и това лято не беше леко – продължават проблемите с липсата на кадри, потокът от туристи не е..

публикувано на 02.09.24 в 08:00

Започва регистрацията на партиите за поредните предсрочни избори

Централната избирателна комисия започва да приема документи за регистрация на партии и коалиции за участие в предсрочните парламентарни избори на 27 октомври.  Всеки работен ден от 2 септември до 11 септември от 9:30 до 17 часа партиите и коалициите може да подават заявление. До 11 септември ЦИК следва да регистрира партиите и коалициите за..

публикувано на 02.09.24 в 06:51

Облачно с краткотрайни валежи

Днес облачността ще е променлива, сутринта по крайбрежието по-значителна, където ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Локално са възможни по-интензивни валежи. През деня валежите постепенно ще спрат, последно по южното крайбрежие, където са възможни и по-значителни сумарни количества дъжд. Около и след обяд ще има повече слънце,..

публикувано на 02.09.24 в 06:02

Адресите без ток

На 02.09.2024 от 09:00 ч. до 16:00 ч. , поради извършване на профилактика на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: с. Оборище. Временни смущения в електрозахранването са възможни от 09:00 ч. до 10:30 ч. и от 15:00 ч. до 16:00 ч. в районите на с. Генерал Киселово, с. Бояна, с. Звънец,..

публикувано на 02.09.24 в 05:00

Гръмотевични бури и градушки обхванаха Гърция

Силни гръмотевични бури и градушки обхванаха голяма част от Гърция през последните три дни, предаде ЕРТ. Бурите се преместиха от северна в централна Атика. Граждани съобщиха за прекъсвания на електрозахранването в северните предградия на столицата Атина. На..

публикувано на 01.09.24 в 16:08
Корнелия Нинова

Корнелия Нинова и приближените ѝ съпартийци бяха изключени от БСП

Корнелия Нинова, Георги Свиленски, Иван Ченчев и Крум Дончев бяха изключени от БСП, съобщи БНТ. Решението беше взето с над 100 гласа на Националния съвет на партията. По-рано днес привърженици на Нинова и на временното ръководство на БСП, начело с Атанас Зафиров, влязоха в пререкания пред централата на партията на "Позитано" 20. Бившият..

публикувано на 01.09.24 в 15:48

Папата Франциск поема на най-дългото и най-далечното си пътуване

Утре, на 2 септември, папа Франциск поема на 12-дневна обиколка из четири отдалечени азиатски държави. Това е най-продължителното и най-далечно пътуване, което 87-годишния Франциск предприема, откакто оглави Римокатолическата църква през 2013 г., припомнят Франс прес, Асошиейтед прес и Ройтер. Обиколката е смела стъпка, целяща отчасти да..

публикувано на 01.09.24 в 15:40