Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Протест на местни жители заради залива Болата /СНИМКИ/

| обновено на 10.07.20 в 14:56
Жители на село Българево, рибари и ресторантьори протестираха днес срещу ограничителните мерки за достъп до залива Болата.
Снимка: Мая Щърбанова

Жители на село Българево, рибари и ресторантьори протестираха днес срещу ограничителните мерки за достъп до залива Болата. Недоволството на хората е продиктувано от неизяснения от години статут на единствения плаж в околността, както и от акциите на полицията през последните дни за налагане на санкции за паркирани в резерват „Калиакра“ автомобили. Според рибарите те вече не могат да практикуват професията си, а заетите в туристическия бранш заявиха, че селото вече се е изпразнило.

С плакати с надписи „Върнете ни Болата“ местните хора за пореден път изразиха недоволството си от бавната процедура по изключването на залива от границите на резерват „Калиакра“ и липсата на свободен достъп до него. Според тях част от местния бизнес ще бъде унищожен.

Протестиращите блокираха за кратко международния път, водещ до Граничен пункт „Дуранкулак“.

Подробностите чуйте от репортажа на кореспондента Мая Щърбанова:ВИЖТЕ ОЩЕ

Парламентът подкрепи правителството за покупката на COVID-ваксини

Парламентът одобри предложеното от Министерския съвет участие на страната ни в сключените от Европейската комисия споразумения за покупка на ваксини във връзка с пандемията от COVID-19. Така на практика депутатите дадоха зелена светлина за доставката на ваксини от производителите на лекарствени продукти AstraZeneca, Sanofi и Pfizer Inc. и BioNTech..

публикувано на 03.12.20 в 13:20

ВиК- Варна: Засега не се очаква промяна на цената на водата

Не се очаква промяна на цената на водата във Варна след днешното обсъждане в КЕВР.   Новите цени на водата за 26 различни района на страната, които ще влязат в сила от началото на следващата година, бяха обсъдени в Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР).  Предложенията на регулатора се движат от поскъпване с 6 на сто до поевтиняване с..

публикувано на 03.12.20 в 13:01

Първо ваксинират лекари, сестри, санитари и полицаи

На работно съвещание при премиера Бойко Борисов министърът на здравеопазването Костадин Ангелов и главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев представиха Националния план за ваксиниране срещу COVID-19 , който предстои да бъде одобрен на заседание на Министерския съвет утре. На него ще бъде утвърден и съставът на Националния ваксинационен щаб...

публикувано на 03.12.20 в 12:49
Костадин Ангелов

Проф. Ангелов: COVID-ваксина ще се поставя само след информирано съгласие

„Ваксината срещу COVID-19 ще е безплатна за всички български граждани. Ваксината ще е доброволна за всички български граждани. Ваксината няма да влиза в имунизационния календар на България. Ваксината ще се поставя само след информирано съгласие на всеки един пациент, който желае да си я постави. Ваксината ще се поставя от лекар, който ще преценява..

публикувано на 03.12.20 в 12:28

Парламентът отхвърли президентското върху Закона за ДДС

Със 121 гласа „за“, 74 „против“ и без „въздържал се“ парламентът преодоля поредното президентското вето, с което на практика отново потвърди част от върнатите за ново разглеждане промени в Закона за ДДС , предаде репортер на БГНЕС. Президентът Румен Радев върна за ново разглеждане конкретен параграф от закона, приет на 19 ноември т.г. С него се..

публикувано на 03.12.20 в 11:53

Новият дневен център за хора с увреждания в "Аспарухово" отвори врати

Новият Център за подкрепа на хора с увреждания, включително и на такива с тежки множествени увреждания, отвори врати на 1 декември , съобщиха от дирекция "Социални дейности" към Община Варна. Основната цел на проекта е осигуряване на качествена грижа за 90 пълнолетни лица с увреждания от общината, като иновативен модел на услуги. Социалното заведение в..

публикувано на 03.12.20 в 11:12

Хотелите в Албена остават затворени за Коледа и Нова година

Всички хотели в курорта "Албена" остават затворени за коледните и новогодишните празници. Комплексът може да се използва за разходки. Най-важното за всички нас е да запазим здрави нашите семейства. Затворени са всички наши хотели, въпреки възможностите за спорт, рекреация и СПА, извън активния сезон. Това каза Красимира Стоянова - директор на..

публикувано на 03.12.20 в 10:54