Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Излезе първото класиране за прием в гимназиите

Снимка: Радио Шумен

Седмокласниците могат да проверят къде са приети като въведат входящ номер и код за достъп на интернет адресhttps://priem.mon.bg/ Приетите ученици в първия етап на класиране се записват до 16 юли, включително.

Тези, които искат да участват във второ класиране, трябва да подадат заявление до 16 юли в училището, в което са приети. Учениците, които не са приети по нито едно от желанията, автоматично участват във второ класиране,л съобщават от МОН.

Вторият етап на класиране приключва до 20 юли 2020 г.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Спад в заразените от COVID-19

209 новодиагностицирани във Варна с COVID-19, отчитат данните на Единния информационен портал към полунощ. 133 са случаите в Бургас, а в Добрич - 68. Общо в страната, броят на случаите, както всяка неделя и понеделник е по-нисък. За 29 ноември, те са общо 1792.

публикувано на 29.11.20 в 06:58
Маймуни

COVID-19 е сериозна заплаха за изчезващи видове примати

Тъй като пандемията от коронавирус продължава да шества по целия свят, голяма част от вниманието е насочено към нарастването на човешките жертви, които вече са преминали милион. И все пак, експертите предупреждават, че SARS-CoV-2, който причинява COVID-19, също представлява заплаха за някои от най-близките..

публикувано на 29.11.20 в 06:51

Сериозни стълкновения в Париж, полицията използва сълзотворен газ

Хиляди протестиращи участваха в събота в протести в 70 града във Франция срещу проекта на "Закон за глобалната сигурност", чиито разпоредби налагат забрана за фото и видеозаснемане на полицаи и жандармеристи. Организатори на масовите шествия бяха синдикатите на журналистите, Лигата за защита на правата на..

публикувано на 29.11.20 в 06:50

Облачно в неделя

Днес ще бъде предимно облачно. Сутринта на места по поречието на река Дунав и по крайбрежието ще има мъгли. Късно следобед над източните райони ще започнат слаби валежи от дъжд. Сутринта и преди обяд ще е почти тихо, а следобед вятърът ще се ориентира от север-североизток, по крайбрежието до умерен. Преобладаващите..

публикувано на 29.11.20 в 06:13

В неделя – все още ще е топло, с максимални температури до 10 градуса

През нощта по поречието на Дунав и на отделни места по крайбрежието отново ще е мъгливо. Над останалата част от района облачността от север ще се увеличава, но ще е предимно средна и висока. Сутринта минималните температури слабо ще се повишат и ще са от -2 до +3 градуса. През деня облачността ще продължи да се увеличава, едва късно следобед и..

публикувано на 28.11.20 в 17:43

Приемът на документи по новата мярка „Запази ме” започва на 30 ноември

От 30 ноември Агенцията по заетостта стартира прием на заявления по проекта „Запази ме”, който ще предоставя помощ на работещи в бизнеси с преустановена дейност, съобщават от Министерството на труда и социалната политика. Приоритет на операцията е запазването на заетостта в предприятия, преустановили стопанската дейност в резултат от наложени..

публикувано на 28.11.20 в 17:28

Китай ще строи лунна изследователска база

Китай ще строи изследователска база на Луната, съобщи ТАСС, позовавайки се на китайската телевизия CGTN. „Ще изстрелваме последователно апарати „Чанъе” с номера 6, 7 и 8" - каза Сюй Хунлян, генерален секретар на Националното космическо управление. Той добави, че е планирана и международна лунна база. „Лунната база много вероятно ще се превърне в..

публикувано на 28.11.20 в 17:19