Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ортопедичното отделение в МБАЛ Добрич също е затворено заради КОВИД-19

Още осем от абитуриентите в езиковата гимназия в Добрич са с положителни проби за коронавирус. Те са в добро състояние и са под домашна карантина.

Продължава изследването на останалите младежи.

Защо  се стигна до затварянето на  ортопедичното отделение в добричката болница  заради КОВИД-19?

По-рано спря да приема пациенти неврологичното отделение.

Репортаж на кореспондента ни в Добрич Мая Щърбанова:



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Над 17 тона наноси и други отпадъци извадиха от Шокъровия канал

От четири охранителни канала в район „Приморски“, вследствие на бедствието, са извадени над 6 тона паднала дървесина, клони и трупи. Само от Шокъровия канал са извадени над 17 тона наноси. Това съобщиха от дирекция „Екология и опазване на околната среда“ към Община Варна по повод почистването на запушените от бедствието дерета. Почистени са..

публикувано на 12.10.24 в 16:51

"Сигнал" с безплатен концерт тази вечер във Варна по случай празника на района "Младост"

На 12 октомври район "Младост" отбелязва своя празник, съобщи Moreto.net.  Водосвет за здраве, благополучие и дълголетие бе отслужен вчера в Православен храм „Св.Пророк Илия“. По случай празника на района, от 19 часа тази вечер, 12 октомври, в парк "Младост" група "Сигнал" ще изнесат безплатен концерт. Днес и утре също ще можем да се..

публикувано на 12.10.24 в 16:46
Есен във Варна

Хладно ще бъде времето на 13 октомври, неделя

До края на деня валежите навсякъде ще спрат, а облачността постепенно ще се разкъса.  Утре ще има променлива облачност, следобед с повече слънчеви часове. Вятърът от север през нощта постепенно навсякъде ще отслабне, във вътрешността на места временно ще стихне.  Утре постепенно ще се преориентира от южна четвърт.  Минималните..

публикувано на 12.10.24 в 16:35

Полша временно спира правото на убежище

Полша планира временно да спре предоставянето на право на убежище като част от стратегия за ограничаване на нелегалната миграция на фона на напрежението с Беларус, която Варшава обвинява, че канализира мигранти през нейната граница, предава "Ройтерс". "Един от елементите на миграционната стратегия ще бъде временното териториално спиране на..

публикувано на 12.10.24 в 16:10

Наградата в категория „Глас на общините“ на НСОРБ получи Радио Варна

Националното сдружение на общините /НСОРБ/  отбеляза Деня на българската община и местното самоуправление на 12 октомври в Арт салона на Радио Варна. Наградата "Глас на общините" бе връчена на директора на Радио Варна Наталия Чешмеджиева за своевременното отразяване на всичко важно, случващо се в общините от региона. Номинацията е..

публикувано на 12.10.24 в 14:12
Испания

Испания отбелязва националния си празник

Испания отбелязва националния си празник. На основното събитие в центъра на Мадрид присъстват Крал Фелипе Шести, кралица Летисия и престолонаследничката принцеса Леонор. Отново има и военен парад. Испанският премиер Педро Санчес, лидерът на главната опозиционна Народна партия Алберто Нунес Фейхоо, министърът на отбраната Маргарита..

публикувано на 12.10.24 в 14:01

С шествие в подкрепа на донорството бе закрит мотосезонът

Изпълнителна агенция „Медицински надзор“, съвместно с 36 мотоклуба и фондация „Искам бебе“, организираха мотошествие и концерт на площад „Народно събрание“ в подкрепа на донорството и трансплантациите. Под мотото „Да на живота!“ мотористите минаха от сградата на НИМ, през бул. "България", "Орлов мост" и приключи пред Народното събрание...

публикувано на 12.10.24 в 13:12