Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Без прекъсване в изплащането на инвалидните пенсии

Снимка: архив

Депутатите удължиха с 2 месеца валидността на всички ТЕЛК-решения за трайна нетрудоспособност и за степен и вид на увреждане, които са изтекли по време на извънредното положение и извънредната епидемична обстановка, предаде репортер на БГНЕС.

За да го направят максимално бързо, предложението влезе за обсъждане чрез преходните и заключителни разпоредби на друг закон - този за публичното предлагане на ценни книжа.

Проблемът бе поставен на пореден протест на майките на деца с увреждания от инициативата „Системата ни убива“, а решението му засяга над 5 000 души, чиито пенсии, заради законодателна недомислица, можеше и да не се изплатят или това да стане с голямо закъснение.

Благодарение на спешните поправки обаче всички ще получат цялата сума в рамките на този месец. /БГНЕС


ВИЖТЕ ОЩЕ

Обработиха срещу кърлежи и бълхи детски площадки в кв. "Аспарухово"

Пръскаха против бълхи и кърлежи части от кв. „Аспарухово“ след подадени сигнали. За акцията, която е извършена в четвъртък, информира кметът на района „Аспарухово“ – Ивайло Маринов в личната си Facebook страница. Обработени са площи на площада около читалище „Просвета“, парка на ул. „Белгород“, детската площадка на ул. „Св.св. Кирил и Методий“..

публикувано на 07.08.20 в 15:45

Ковид болните в Добрич се лекуват от гастроентеролози

Секторите за лечение на болните с COVID-19 в многопрофилната болница в Добрич не разполагат с нито един инфекционист и пулмолог. За това сигнализират техните колеги гастроентеролози, които се налага да лекуват пациентите с коронавирусна инфекция. В момента във Второ вътрешно отделение и в бившето Инфекциозно отделение настанените пациенти са..

обновено на 07.08.20 в 15:31
Определиха номинираните за награда

Одобриха номинациите за награда "Варна" в сферата на културата

7-членно жури в състав Димитър Чутурков, Ангел Дюлгеров, арх. Мартин Христов, актьора Стоян Стоянов, Евгения Паскова, доц. д-р Мария Кърджиева и Виолета Тончева, определи тазгодишните номинации за Награда „Варна“ в областта на културата след общо три заседания. Номинациите за награда "Варна" са свързани с постижения през годината. За..

публикувано на 07.08.20 в 15:15

Руски Су-27 прихвана американски самолети над Черно море

Руски изтребител Су-27 прихвана днес два разузнавателни самолета на ВВС на САЩ над Черно море и ги съпроводи до руската граница, се казва в съобщение на руския Национален център за контрол на отбраната. Екипажът на Су-27 от безопасно разстояние определил целите като „стратегически разузнавателен самолет на ВВС на САЩ RC-135 и патрулен самолет P-8A..

публикувано на 07.08.20 в 15:06

Няма нарешители сред повече от 200 души в карантина

Във Варна и областта са проверени над 210 лица за спазване на наложената им задължителна домашна карантина За днешния ден, служители на ОД на МВР – Варна са извършили 216 проверки по адреси на лица, поставени под задължителна домашна карантина, тъй като са били в контакт със заразени с коронавирус граждани или са пристигнали от рискови..

публикувано на 07.08.20 в 14:56

Марияна Николова с изненадваща проверка в хотел в Поморие

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова извърши изненадваща проверка в хотел в центъра на Поморие. Тя инспектира дали мястото за настаняване спазва всички противоепидемични мерки, както и дали на разположение на туристите са налични дезинфектанти и предпазни средства. Министър Николова бе придружена от кмета на Поморие Иван Алексиев и..

публикувано на 07.08.20 в 14:56

Лятна Фиеста за празника на Варна

Тя ще се проведе от 12 до 18 август, а локацията е в кв.Възраждане. Точното място на провеждане -  бул. Цар Освободител, новата циркова площадка. Август е прекрасно време за летни забавления на открито, подсещат организаторите . Те са подготвили разнообразни атракциони, игри с награди, вкусни сладки и солени предложения, барбекю, студена бира,..

обновено на 07.08.20 в 14:55