Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Мотористи направиха нови катерушки за децата от ДГ"Горска приказка" във Варна

Благодарение на членове на мото клуб "Акулите" („Sharks“)  - Варна, децата на ДГ N46"Горска приказка" ще се радват на нови съоражения в двора на любимата си горска детска градина, съобщават от клуба.


В почивните дни представители на мото клуб "Акулите", съвместно с педагогическият персонал на детската градина, направиха нови катерушки за децата. Също така сковаха пейки, масички и изрисуваха асфалтираните части от двора.Някои от тях си припомниха детските години прекарани в тази градина. За изграждането на "гуменото мостче", "корабчето", кладенецът, катерушката, масичките и пейките са използвани стари автомобилни гуми, вериги и дървен материал. Съораженията са безопасни за децата и придават по-различен облик на горските детски площадки. Асфалтираните части на двора, бяха изрисувани с различни по вид игри за скачане, лабиринти , "азбучна гъсеница" и кръстовище , което ще бъде в помощ при педагогическите занимания по БДП. Детска градина "Горска приказка" е една от най-старите детски градини на територията на Варна. Тя е основана на 2 ноември 1944 година. Намира се в двора на бившата фабрика "Първи май" в кв. "Аспарухово".В нея се възпитават деца от 3 до 7 годишна възраст, както и деца със специални образователни потребности. Очаква се до края на летния период , детските площадки да се сдобият с още нови съоражения , в полза на веселите игри на децата .


Директорът на ДГ „Горска приказка“ Албена Дочева, децата и целият персонал изказват своята благодарност на „братята на вятъра“, които за пореден път доказаха, че имат и големи сърца.

Клубът е основан през далечната 2000 година. Той цели да обединява хората, които харесват моторите и свободата да избират как да живеят, без да погазват основни принципи, които са задължителни за клубът. Благотворителността е един от тях.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Облачно, с валежи от дъжд и сняг в понеделник

През нощта ще бъде облачно с превалявания от дъжд – преди полунощ главно на места над източните райони, а след полунощ валежите постепенно ще обхванат по-голямата част от района, като призори от запад ще преминават в сняг. Ще духа слаб до умерен север-североизточен вятър, който постепенно ще се ориентира от север. Минимални температури – от 0 до 5..

публикувано на 29.11.20 в 17:04

Деница Сачева: Бюджет 2021 е правен с готовност да го изпълняваме след изборите

Безработицата намалява от 9% през май до 6,9% през октомври, заяви в интервю за БНР министърът на труда и социалната политика Деница Сачева и прогнозира известно покачване през декември, тъй като затворените бизнеси може да освободят хора, които да отидат в бюрото по труда въпреки предложените икономически мерки. „Очакваме известен ръст на..

публикувано на 29.11.20 в 16:42

Адреси без вода на 30 ноември

Планов ремонт на уличен водопровод ще остави без вода частта от местност Сотира над „Нов хлебозавод” в понеделник (30 ноември). Ремонтът ще продължи от 9 до 21 ч., съобщават от ВиК – Варна. 

публикувано на 29.11.20 в 16:26

Проверките на поставени под карантина продължават

Във Варна и областта са проверени 781 лица за спазване на наложената им задължителна домашна карантина За днешния ден, служители на ОД на МВР – Варна са извършили 781 проверки по адреси на лица, поставени под задължителна домашна карантина, тъй като са били в контакт със заразени с коронавирус граждани или са пристигнали от рискови дестинации...

публикувано на 29.11.20 в 16:18

Гърция призова Германия да наложи оръжейно ембарго на Турция

Гръцкият външен министър Никос Дендиас призова Германия да даде пример в Европейския съюз, като спре планираните продажби на оръжия на Турция на фона на нарастващото напрежение в Егейско и Източно Средиземно море във връзка с енергийни ресурси и териториални претенции, съобщава в. „Катимерини”. „Наистина не мога да разбера нежеланието на Германия..

публикувано на 29.11.20 в 15:29

Сондажни проучвания за злато предизвикаха протести в Болярово

Започнаха сондажни проучвания за наличие на метални изкопаеми, включително злато, в находище „Иглика” в землището на елховското село Лалково. От фирмата уверяват, че проучванията няма да нарушат екоравновесието, но част от местното население е против. И докато в елховската община протестите срещу сондажите бяха единични, то в община Болярово..

публикувано на 29.11.20 в 14:51

Басейнова дирекция проверява незаконен добив на инертни материали

Басейнова дирекция „Черноморски район” проверява случай на изгребване на наноси в района на река Двойница, община Несебър. В събота следобед е получен сигнал до басейновата дирекция, след който незабавно започва проверка на място. Служителите установяват багер, който изгребва наноси от река Двойница, в местност Мегдан терла, която се намира на 3 км от..

публикувано на 29.11.20 в 14:39