Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Малка библиотека на открито в памет на Левски в Балчик

Читалище "Васил Левски 1959" в Балчик се включи в инициативата за библиотека на открито и във връзка с 183 години от рождението на своя патрон Васил Левски, и дари книги.

Дарени са издания, свързани с живота и делото на Апостола на свободата, както и друга литература, съобщи читалищният секретар Елица Стайкова. Книгите са подредени на крайбрежната библиотека.

Отново в памет на най-святата българска личност пред паметника му в квартал "Левски" ще бъде позиционирана малка лятна библиотека, от която гражданите ще могат да заемат литература. Това е една от мерките срещу разпространение на пандемията, уточни Стайкова.

В началото там ще има литература, изцяло за живота на Васил Левски, а след това ще се допълва всеки месец.

Подробностите чуйте от репортажа на Албена Иванова.

ВИЖТЕ ОЩЕ

58-а щафетна обиколка на Радио Варна на 3 март /СНИМКИ/

В 12 часа бе даден стартът на 58-ата щафетна обиколка на Радио Варна, посветена на Националния празник на Република България – 3 март.  Честит Национален празник за мен е чест и удоволствие в този прекрасен слънчев ден да поздравя всички участници в 58-ата обиколка на Радио Варна. Това е една прекрасна традиция и се радвам че въпреки всички трудности с..

обновено на 03.03.21 в 14:23

Румен Радев: Властта принадлежи на народа

Въпреки че тържествата на Шипка официално бяха отменени заради пандемията, хиляди хора изкачиха историческия връх в знак на признателност към загиналите за свободата на България. На Шипка отидоха и президентът Румен Радев, и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. Последните 100 стъпала до Паметника на Свободата бяха изпълнени от хора с..

публикувано на 03.03.21 в 13:16

Без официална церемония в Балчик отбелязаха националния празник

Пред­ста­ви­те­ли на мес­тна­та власт, на по­ли­ти­чес­ки пар­тии, граж­да­ни се съб­ра­ха на 3 март пред Па­мет­ни­ка на ге­рои­те, пад­на­ли за Оте­чес­тво­то, в цен­тъ­ра на Бал­чик, за да по­че­тат на­цио­нал­ния праз­ник и 143 го­ди­ни от Ос­во­бож­де­ние­то на Бъл­га­рия от тур­ско роб­ство. "Да­ли 3 март тряб­ва да е на­цио­на­лен..

публикувано на 03.03.21 в 13:14

Цвета Караянчева: Да преглътнем различията си в името на България

Днес сме тук – на Шипка, за да положим цветя и да отдадем своята почит към всички български опълченци, към всички герои, жертвали живота си за свободата, заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, след като изкачи връх Шипка заедно с младежи от цялата страна, съобщават от пресслужбата на НС. Тържествените чествания на Паметника на..

публикувано на 03.03.21 в 11:35

Стотици варненци се включиха в честването на Националния празник

Стотици варненци изразиха почитта си към героите на България се включиха в честването на Националния празник.  България днес отбелязва Деня на Освобождението. Преди 143 години на днешата дата, 19 февруари по стар стил,  през 1878 г. Русия и Турция подписват предварителния Санстефански мирен договор, който предвижда възстановяването на..

обновено на 03.03.21 в 10:50

Запълнен е капацитетът на Ковид реанимацията в МБАЛ Добрич

Двойно повече са настанените за лечение от COVID-19 пациенти в многопрофилната болница в Добрич в сравнение с техния брой от преди десетина дни. Засилен приток на пациенти се наблюдава и към триажния кабинет в здравното заведение. Запълнен е максималният капацитет на Отделението по анестезиология, реанимация и интензивно лечение за..

публикувано на 03.03.21 в 10:50

И тази година Радио Варна ще спази традицията - предстои 58-та щафетна обиколка

На 3 март в 12 часа ще бъде даден стартът на традиционната щафетна обиколка на Радио Варна. Традицията е запазена, като и тази година състезанията ще бъдат в спортовете лека атлетика, плуване и колоездене. След официалното откриване на състезанието до сградата на Радио Варна, бегачите ще премерят сили от стартовата линия до Слънчевия часовник. Право..

обновено на 03.03.21 в 09:55