Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Международна изложба представя редки породи котки във Варна

18
Снимка: Съюз на фелинолозите в България

Над 100 котки ще бъдат представени в Международна лицензирана изложба на котки, която ще се проведе на 25 и 26 юли в Двореца на културата и спорта във Варна. Това е една от най-атрактивните изложби у нас, която събира под един покрив породисти животни от най-добрите развъдници в България и чужбина. Международни експерти от Полша, Латвия и България ще определят най-добрите представители от всички породи. Ще има и специални призове - "Карнавален костюм на котка" и "Най- добро оформление на клетката (на тема лято)".


Организатор на 27-мото поред издание на Международната лицензирана изложба на котки е Съюзът на фелинолозите в България.

На изложението ще бъдат представени породите – британска в различни окраски – златна, сребърна и синя, порода екзотик, персийски, мейн кун, донски сфинкс, канадски сфинкс, бенгалски котки. Ще участват и домашни котки без порода, които ще бъдат оценявани в специален клас. За изложението ще пристигнат представители и от Румъния, Украйна и Русия.


Предвид емидемиологичната обстановка заради коронавируса, организаторите са подсигурили предпазни шлемове и дезинфектанти за всички участници в изложбата. Посетителите също трябва да носят лични предпазни средства, каза за радио Варна Светлана Йоргова, представител на Съюза на фелинолозите в България.


Изложбата на котки е празник на всички, който дава възможност да се видят десетки породи котки, да се общува на живо с представители на професионални развъдници относно особености и характер на дадена порода, каза още Светлана Йоргова. За всички желаещи ще има възможност да си купят играчки, храна за домашни любимци, лакомства от най-добрите производители на специални цени. А предложените на изложбата сувенири, красиви статуетки, ювелирни изделия и всевъзможни аксесоари на котешка тематика няма да оставят равнодушен абсолютно никой от присъстващите.

Снимките в галерията са на Съюза на фелинолозите в България.

Чуйте още в прикачения звуков файл:


Програма – 25 юли:

- 11.30 – 12.30.- Регистрация и ветеринарен контрол

- 13.00 - Официално откриване на изложбата;
- 13.30 - 19.00 - Стандартно оценяване и провеждане на WCF рингове;

FUNRing Шоу за дългокосмести и полудългокосмести котки (LH + SLH);FUNRing Шоу за порода Сфинкс;;
Ринговете ще се проведат от CezarSpringer, АВ WCF, Poland;

14.00 - 19.00 - Стандартно оценяване и провеждане на WCF рингове;

WCFRing за котета;WCFRing за кастрати;FUNRing Шоу за късокосмести котки (SH);FUNRing Шоу за Мейн куун;
Ринговете ще се проведат от AjaNuke, АВ WCF, Латвия;

- 17.00 - Шоу за най-добър костюм;
- 19.00 - 20.00 - BestinShow;

Програма – 26 юли:

- 13. 00 - Откриване на втория изложбен ден;
- 13.15 - 20.00 - Стандартно оценяване и провеждане на WCF рингове;

WCFRing за възрастни котки;FUNRing Шоу за котки със солидни цветове;FUNRing Шоу за редки породи;MasterRing;
Ринговете ще се проведат от AjaNuke, АВ WCF, Латвия;

- 14.00 - 19.00 - Стандартно оценяване и провеждане на WCF рингове;

WCFRing за котета;
Шоу „Лига на шампионите“. В това състезание могат да вземат участие котки претендиращи за титла Европейски шампион, Гранд европейски шампион и Световен шампион;
Ринговете ще се проведат отCezarSpringr, АВ WCF, Poland;

- 19.00 - 20.00 - BestinShow;


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В детска градина във Варна отглеждат билки и зеленчуци

В детска градина "Слънчева дъга" във Варна си направиха зеленчукова градина. Първоначално засяват само 8 билки, но вече в двора на заведението се отглеждат зеленчуци, някои от тях дори в оранжерия. Това разказа Янка Иванова, директор на детската градината. Децата с голяма отговорност и радост се включват в грижите за растенията още от поставянето на..

публикувано на 16.04.24 в 16:59

Жълт код за силен вятър във Варна в сряда, в Добрич се очакват гръмотевични бури

Жълт код е обявен за утре в областите Варна, Бургас и Добрич, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.  Във Варненско и Бургаско се очаква умерен до силен вятър с пориви до 24 метра в секунда.  Синоптиците предупреждават, че в област Добрич вечерта се очакват гръмотевични бури, като ще има и условия за градушки.

публикувано на 16.04.24 в 14:24

Създават ли изпитите по НВО в 10. клас напрежение и кой има полза от тях?

Предстоят изпитите за Национално външно оценяване /НВО/ за учениците в 10. клас. Датите са 10 юни по български език и литература /БЕЛ/ и 12 юни по математика. Това, което следва от тях е, че ученикът получава документ за завършен първи етап на средно образование, но той не се равнява на документ за завършено средно образование и с него не може..

публикувано на 16.04.24 в 09:01

Ден на Българската конституция

16 април е Ден на Българската конституция и професионален празник на юристите в България. Денят се отбелязва от 1991 г. по инициатива на Съюза на юристите в България. На тази дата през 1879 г. е приета Търновската конституция - първата българска конституция, която се превръща в законодателна основа за обществено-икономическото развитие на..

публикувано на 16.04.24 в 08:05

Лесна работа: Празник на училището

Моето училище празнува половинвековен юбилей. Днес е тържественият концерт. А празникът? Той е нещо лично и много специално. Половин век, през който се случиха толкова много неща - цветни, интересни, невероятни, увлекателни, забавни и не толкова. С много съученици изгубихме връзка през годините и това е нещо естествено, наречено живот. Но,..

публикувано на 15.04.24 в 17:05
Посетител разглежда копие на Мона Лиза на Леонардо да Винчи на изложба в Лувъра, Париж.

15 април - Световен ден на културата и изкуството

На 15 април честваме Световния ден на културата и изкуството. Началото е поставено с т. нар. Пакт Рьорих или Вашингтонски пакт – на 15 април 1935 г., съобщава БТА. По инициатива на живеещия в емиграция след революцията в Русия художник Николай Рьорих (1874-1947) в кабинета на президента на САЩ Франклин Рузвелт е подписан първият Международен договор..

публикувано на 15.04.24 в 08:33

Диетата с периодично гладуване води до позитивни промени в мозъка

Учените, които се опитват да се справят с продължаващата криза със затлъстяването, са направили важно откритие: Периодичното ограничаване на калориите води до значителни промени както в червата, така и в мозъка, което може да открие нови възможности за поддържане на здравословно тегло, съобщи Science alert. Изследователи от Китай са изследвали 25..

публикувано на 14.04.24 в 10:12