Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Споделената градина за градско земеделие е във "Владиславово"

Кулинарна работилница "Твоята храна" се провежда във Варна в споделената градина за градско земеделие в квартал "Владислав Варненчик".

19 варненци  и техните семейства, вече почти година отглеждат там по екологичен начин български зеленчуци, а днес се обучават от готвача Йордан Кръстев как да готвят, без да изхвърлят продукти.


Според статистиката, в Европа годишно се изхвърля близо 100 милиона тона храна, а у нас-  около 670 000 тона, най-голям дял се похабява от домакинствата.

Даниела Стойнова попита Драгомира Раева-представител на инициативата "Твоята храна", дали по този начин можем да се научим да бъдем по-икономични и да живеем по-екологично:Инициативата за екологично градско земеделие  продължава до края на 2021 година,след което други жители на Варна ще участват в нея.Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Искра Радева: Морето ми липсва страшно много!

"Живея в полите на планината, но морето ми липсва страшно много!". Това каза за Радио Варна актрисата Искра Радева, която е във Варна и участва в дискусията „Социалните иновации“ на Академията в рамките на Международния фестивал на червенокръстките и здравни филми. Актрисата призна, че много обича морето и особено й е приятно да гостува във Варна,..

публикувано на 23.06.24 в 16:30

Време ли е за сиеста и в България?

Дойде ли времето работодателите и синдикатите да преосмислят работното време заради климатичните промени и колко близо сме до българска сиеста? От много години се обръща внимание на връзката между полагането на труд и климатичните особености през различните сезони. През лятото винаги има препоръки, които се дават и към работодателите, и към..

публикувано на 23.06.24 в 13:30
сцена Раковина

Концерт на етносите на сцена "Раковина" във Варна

С концерт с участието на представители на различни етноси ще завърши Националният фестивал на етносите "България за всички". Той се провежда във Варна и негов организатор е Народно читалище“Христо Ботев 1928“-гр.Варна. Концертът е с начало от 15.00 часа на сцена Раковина в Морската градина и в него ще участват представители на арменски, гръцки,..

публикувано на 23.06.24 в 12:20

Значително поевтиняване на зеленчуците у нас

По-ниски цени на основните храни на борсите у нас, отчитат от Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. Най-значително поевтиняват зеленчуците, информира Наталия Ганчовска: По-евтини зеленчуци се предлагат навсякъде по борсите в страната. По-ниски са цените и на основни хранителни стоки, както и на плодовете...

публикувано на 23.06.24 в 10:37

Петдесетница - рожденият ден на Христовата църква

Християнският празник Петдесетница се отбелязва на осмата неделя след Великден. Той е винаги в неделя и тази година денят е 23 юни. На Петдесетница се празнува рожденият ден на Христовата църква. На този ден Господ Иисус Христос основава църквата си на земята чрез изпращането на Светия Дух. Според библейското предание на 50-ия ден след..

публикувано на 23.06.24 в 09:03
Стотици плажуващи окупираха варненския плаж още в ранния следобед

Жега, плаж, вълни и червен флаг на спасителите: Един слънчев следобед край морето (СНИМКИ)

Много варненци и гости на града предпочитаха да се разхладят в морето в горещия съботен ден. В свободната и платената зона на Централния плаж във Варна имаше стотици плажуващи този следобед. Много са и къпещите се в морето, въпреки, че в едната част от плажа, флагът на спасителите днес е червен. Вълнението на морето днес е..

публикувано на 22.06.24 в 16:34
Карта с кулинарните оценки на изследваните държави

Българската кухня в топ 15 на Европа

Българската кухня е класирана на 14-то място от всички национални кухни в Европа в престижната класация на специализирания кулинарен сайт TasteAtlas. Класацията се прави всяка година на база оценката от страна на посетители на някои от най-популярните ястия и продукти в дадената държава. След това се сформира средна оценка за съответната страна...

публикувано на 22.06.24 в 14:51