Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Оставка веднага за правителството на Борисов поискаха варненци и тази вечер

| обновено на 01.08.20 в 20:18

За пореден път протест във Варна.

Блокирано е движението на кръстовището пред сградата на община Варна.

Участниците в обичайното шествие все още се събират.

Към гражданите се обърнаха някои от протестиращите - те се изказаха за смяна на системата. Тази власт не трябва да провежда избори според тях. Оставка на Гешев и на правителството на мафията бе поискано звучно с мегафон и шествието тръгна към Катедралата.

Новият призив е "Варна, събуди се!"

19.10

Протестиращите се спряха на кръстовището между бул. "Мария Луиза" и улица "Шипка".

Настървено призовават за оставка и то веднага.  Чува се и обещание: "Всеки ден ще е така до победата"

19.20

По булевард "Мария Луиза" протестиращите се движат, предвождани от знамена и младеж в носия, който диктува ритъма на скандиране и движение с тъпан. Свирене, викане и призиви за оставка.

19.30

Протестното шествие е на кръстовището пред Катедралата.

Възрастни, млади, хора с деца, с тротинетки и велосипеди участват и тази вечер. Преминаващи, излезли на разходка, се присъединяваха към протестиращите.  Хората отново коментират, че ще излизат всяка вечер, защото искат законност, справедливост и спокоен живот.

Някои от участниците носеха плакати: "Безучастието подкрепя беззаконието" и "Искам да искам да живея в България".

ВИЖТЕ ОЩЕ

Край на занижените изисквания в университетите

Свърши времето на занижените изисквания в университетите, вече няма да има масовизация на студенти и ключовият фактор ще бъде качеството на обучение, каза днес във Варна министърът на образованието Красимир Вълчев. По думите му висшите заведения трябва да направят бакалавърските си програми мултидисциплинарни, защото професиите на бъдещето ще изискват..

публикувано на 28.09.20 в 12:36

1000 лв. глоба за мъж, гласувал два пъти на изборите ва Европейски парламент

1 000 лв глоба наложи Районният съд в Генерал Тошево на член на СИК, гласувал два пъти на изборите за Европейски парламент. 66-годишният мъж е бил освободен от наказателна отговорност, по предложение на прокуратурата. Мъжът бил член на секционна избирателна комисия в село Писарово, община Генерал Тошево. По време на изборите за членове на Европейски..

публикувано на 28.09.20 в 12:18

Отпускат еднократни финансови помощи на 205 варненци

Еднократни финансови помощи за задоволяване на жизнени и комунално-битови потребности ще бъдат отпуснати на 205 варненци, подали молба в общината. Общо са постъпили 223 искания за отпускане на помощ за комунално-битови потребности, на 18-т молби получиха отказ. Това стана ясно на заседанието днес на комисията по “Социални дейности и жилищна..

публикувано на 28.09.20 в 12:04

Откриха новата учебна година във Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“

Над 100 са чуждестранните студенти във Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров”,582 са студентите първокурсници, образователна степен "бакалавър",130-в степен "магистър", 68 са курсантите. Това съобщи във Варна флотилен адмирал проф.д-р Боян Медникаров, началник на училището по време на откриването на новата учебна година.  На церемонията..

публикувано на 28.09.20 в 11:49

15 семейства от Варна получиха подкрепа по Програма Ирис

Епидемията от COVID-19 задълбочи още повече тежкото положение на социално най-слабите у нас. Според Обществен дарителски фонд за Варна все повече са хората, които се затрудняват дори да купуват най-необходимите хранителни продукти. Затова 70 домакинства от тях, в това число и родилки в риск от Варна до края на годината ще получат помощ от Обществен..

публикувано на 28.09.20 в 10:56

Черна гора затяга мерките за ограничение на COVID

Предвид изключително широко разпространеното местно предаване на коронавирус, големия брой случаи в болниците и огромния натиск върху здравната система, Институтът за обществено здраве (IPH) на Черна гора предложи въвеждане на допълнителни мерки за предотвратяване разпространението на новия коронавирус. Мерките влизат в сила от днес. От днес до 12..

публикувано на 28.09.20 в 10:42

По Южното Черноморие посрещат туристи от Украйна през октомври, привличат ги със СПА и шопинг

Туроператорът Иван Кирязов съобщи, че  от октомври до следващия летен сезон  приемат своите украински гости в Бургас, Поморие, Несебър за дегустации и СПА  плюс два дни за шопинг. Втората програма, насочена към източния пазар, съчетава почивка в Бургас и Хисаря.  В края на септември, им е важна  очаквана нова заповед на министъра на здравеопазването..

публикувано на 28.09.20 в 10:31