Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Държавното първенство за настолни корабни модели започва в Каварна

Снимка: kavarna.bg

69-тото Държавно първенство за настолни корабни модели – клас „С“ се провежда в дните от 6-ти до 9-ти август включително т.г.в гр. Каварна. Градът е домакин за 21-ва година на това спортно събитие,организирано от Българската федерация по корабомоделен спорт, община Каварна и Спортен клуб „ Вимпел“-Каварна. В залите на ХГ „ Христо Градечлиев“ са изложи модели от клас“С“ от осем подгрупи.Няма участие на „С-4“ – миниатюрни модели – уточни ръководителят на СК“Вимпел“ – Стоян Василев. В спортното събитие участва клубове от градовете: Русе, Варна, Димитровград, Пазарджик, Благоевград и домакините от Каварна.Те ще представят своите над 20-ет настолни корабни модели, които ще се оценяват от съдии с републиканска категория – председател Николай Узунов / Варна /, и членове : Арсен Арсенов / Димитровград/ и Атанас Атанасов /Каварна/.

На Средната буна / плажа на Каварна / се провежда и Държавно първенство за радио – управляеми яхти – КЛАСИ – F5-ІІ кръг. Шест участника от клубовете на гореспоменатите градове представят своите осем радио-управляеми яхти. Съдийската комисия се води от председателя Надя Липчева . 6-ти август е организационен ден,в който регистрацията се извършва до 16.00 часа в изложбената зала на галерията за настолни корабни модели,Техническата конференция е от 14.00 до 16.00 часа,след това е настаняването на съдиите и участниците. За радио-управляемите яхти – регистрацията е до 14.00 часа същия ден. След нея – техническа конференция и от 15.00 до 18.00 часа тренировка на буната. Тържественото откриване на първенството е на 7-ми август в 9.00 часа пред ХГ „Хр.Градечлиев“, от 10,30 до 18.00 ч. ще се оценяват моделите от съдийската комисия, а от 18,30 ще се проведе Общо събрание на Секция „С“ в Клуба на пенсионера. Стартовете на радио управляемите яхти от класовете F–5M и F–5E са от 11.00 до 17.00 часа. На 8-ми август / събота /моделите на настолните кораби се оценяват от съдийската комисия 9.00 до 18.00 часа. Същият ден от 11.00 до 16.00 часа са стартовете на радио управляемите яхти от клас F-5-10, а от 17.00 до 18.00 часа евентуално дамска регата.В 20.00 часа е заключителната вечеря за всички участници и съдии.Зрителите могат да посетят изложбата на корабните модели в часовете от 10,30 до 18.00 часа в дните на първенството в галерията, и да наблюдават стартовете в акваторията под н. Чиракман на радио управляемите яхти от 11.00 0о 17.00 часа . В неделя от 10.00 часа отново пред Художествената галерия ще бъде обявено крайното класиране от първенството, на заелите призовите места ще бъдат връчени награди и таз годишното първенство ще бъде закрито. Наградният фонд от купи,медали и грамоти е осигурен от Ротари Клуб – Каварна.Основната цел е участници, гости, зрители и организатори да останат верни на зародилата се традиция – малкия флот да има сигурен пристан в Каварна за години наред – това е и желанието на ръководителя на клуб „Вимпел“ – Стоян Василев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Долната част на Балчик без вода до обяд заради авария

И днес поради авария в помпена станция райони в долната част на Балчик са без вода. До обяд водоподаването ще бъде нормализирано, увери началникът на ВиК Димитър Николов. Вчера тричасова електрическа авария в помпена станция – Балчик остави без вода голяма част от града и вилната зона при температури около 35 градуса навън. Изпразни се цялата система, но..

публикувано на 10.07.24 в 10:26

Главчев при Байдън

В разговор с президента Джо Байдън по време на отбелязването на 75-ата годишнина на НАТО министър-председателят Димитър Главчев заяви, че България е лоялен и надежден съюзник, предаде БНР. От своя страна американският държавен глава високо оцени ролята на България на Източния фланг на Алианса.  По време на откриването на срещата на върха на НАТО Джо..

публикувано на 10.07.24 в 09:10

Защо има "паркирани" контейнери в очертанията на синята зона?

В летните месеци, когато трафикът в града е още по-натоварен, намирането на място за паркиране дори и в рамките на синята зона понякога е задача с повишена трудност за шофьорите. Нещо, което ги изнервя още повече е когато се натъкнат на "паркирани" контейнери за смет в очертанията на зоната. Подобна е картината непосредствено преди бариерата на..

публикувано на 10.07.24 в 08:50

Адресите без ток на 10 юли

На 10.07.2024 от 09:00 ч. до 17:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Варна – карето, заключено между бул. Цар Освободител, ул. Пирин, бул. Сливница, бул. Осми Приморски полк, електрозахранени от ТП 380 и 199. На..

публикувано на 10.07.24 в 05:54
Есенно море, ноември

Слънчево и горещо време в сряда

Утрото в сряда ни посреща с топло време, но и леко ветровито по морето. Днес ще е предимно слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. Ще духа умерен североизточен вятър. Максимални температури между 34° и 39°, по Черноморието от 28° до..

публикувано на 10.07.24 в 05:52

Запълват дупката от пропадналия вследствие на ВиК авария участък в Морската градина

В Морската градина се извършват ремонти дейности на пропадналия участък от алея. Установено е, че причината е спукана канализационна тръба. Според специалисти от „ВиК – Варна“ е вероятно дълбоките корени на дърветата да са пробили стария тръбопровод и течът от него да е провокирал пропадането, съобщават от общинския пресцентър. Припомняме, че още вчера..

публикувано на 09.07.24 в 18:25
Делян Пеевски

ДПС ще опита да състави правителство с втория мандат

ДПС все пак ще опита да състави правителство с втория мандат. Това стана ясно след заседание, в което участваха част от депутатите  на парламентарната група, свикано от председателя ѝ Делян Пеевски.  Народните представители, подкрепящи почетния председател Ахмед Доган, решиха да не участват в заседанието, предаде БНР. "От медиите видяхме, че няма..

публикувано на 09.07.24 в 18:18