Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Каракачанов: Не е вярна информацията за желание на премиера да подаде оставка

Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов коментира актуалната политическа ситуация след посещението си в главния щаб на ВМС във Варна.Преди началото на събранието за награждаване на военнослужещи, той беще освиркан от група протестиращи, които скандираха „Оставка”. По повод решенията на коалиционния съвет, Каракачанов каза, че не е вярна информацията за желание на премиера да подаде оставка, което партньорите са отхвърлили.

„Вие мислите ли, че някой може да накара Борисов да направи това, което не иска. Или мен да ме накара някой да направя нещо, което не искам.  Видях един мой колега се изказа по телевизият по тази тема. Според мен той не беше запознат, защото той говори половин час, преди да е започнал коалиционният съвет. Такова нещо няма. Някой да е натискал някой да подава или да не подава оставка.  Може би пък някой може да има интерес да се прави такова внушениe“, каза Кракачанов.

Той подчерта, че решението на коалиционните партньори е правителството да си свърши работата и да не подава оствка.

Всеки във всеки един момент може да подаде оставка, каза още той, ако говорим по принцип.

В края на краищата ние в правова държава ли сме или не, зададе риторичен въпрос вицепремиерът.

Ако протестиращите говорят за законност, за ред, за демокрация би следвало и те да спазват законите. 

Подробностите чуйте от интервюто на Даниела Стойнова с вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Обсъжда ли сме ситуацията със затварянето на булеварди заради палатковите лагери, но полицията  си взема решенията какво да прави, коментира премахването на протесните лагери Каракачанов.ВИЖТЕ ОЩЕ

Мъж от Балчик опита да ограби кредитна компания в центъра на Варна

Районната прокуратура във Варна води досъдебно производство за опита за грабежа от късния следобед в четвъртък в банков офис на булевард „Владислав Варненчик“. Жител на Балчик е задържан по случая. 47-годишният мъж нахлул в офиса на банката във видимо нетрезво състояние. Той се приближил до една от служителките и поискал от нея да му..

обновено на 18.06.21 в 18:29

Порталът за електронни услуги на МВР ще е с временно ограничен достъп

Временно ще бъде ограничен достъпът до Портала за електронни административни услуги на МВР. На 19 и 20 юни, събота и неделя, ще бъде извършено надграждане на портала Във връзка с изпълняван от МВР проект „Реализиране..

публикувано на 18.06.21 в 17:48

РИОСВ-Варна състави акт на община Аксаково за нарушения на регионалното депо

При проверката е установено неизпълнение на условия в разрешителното, а именно – депониране на отпадъци на депото над определения 24-часов капацитет и без тяхното предварително третиране. Това е нарушение на Условие 4.1. и Условие 11.2.2.7. от комплексното разрешително. Експерти от РИОСВ-Варна на 17 юни съставиха акт за установяване на..

публикувано на 18.06.21 в 17:24

Областният управител се срещна с ръководители на прокуратурата, РИК и ОДнаМВР във Варна във връзка с предстоящите избори

Организацията и провеждането на парламентарните избори на 11 юли 2021 година обсъдиха на среща  областният  управител на Варненска област Марио Смърков и ръководители на прокуратурата, ОД на МВР във Варна и РИК . Противодействието срещу нарушения на изборното законодателство бе основна тема на срещата, в която участваха зам.-районният..

публикувано на 18.06.21 в 17:19

В Балчик започват проверки по хотели и публични места за авторски права на музика

Започват проверки по хотели и публични места за спазването на  авторски права за музикални и аудиовизуални произведения. Те са част летните планови проверки на Министерството на културата за спазване на разпоредбите на Закона за авторското право и сродните му права, съобщава Община Балчик. Проверките на Дирекция „Авторско право и сродните му..

публикувано на 18.06.21 в 16:04

Пазим очите по правилото 20-20-20

В Балчик днес тече инициативата "Зре­ние­то е всич­ко! Прег­ле­дай се!", в рамките на която се извършват без­плат­ни оч­ни прег­ле­ди за де­ца и въз­рас­тни хо­ра. На­цио­нал­на­та скри­нин­го­ва кам­па­ния е ор­га­ни­зи­ра­на от Бъл­гар­ски ле­кар­ски съюз, Бъл­гар­ско­то дру­жес­тво по оф­тал­мо­ло­гия и фармацевтичната компания Ба­йер..

публикувано на 18.06.21 в 16:01

415 свободни места за първокласници са обявени на второ класиране във Варна

415 са свободните места за първокласници, обявени на второ класиране в общинските училища , съобщиха от дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна. Електронната система за прием е активна за подаване на ново заявление или за редактиране на заявление на некласирано дете от 10:00 часа на 19 юни до 23:59 часа на 22 юни. Свободните места,..

публикувано на 18.06.21 в 15:46