Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Модели-макети на самолети, танкове, автомобили, кораби, сгради, фигури ще покажат във Варна

Модел клуб - Варна ще представи десетата си годишна изложба, от 15-ти до 30-ти август 2020 г, в Археологическия музей. Ще бъдат показани модели-макети на самолети, танкове, автомобили, кораби, къщи, сгради, фигури и др, .изработени от различни материали – пластмаса, дърво, картон, други. Поканени са моделисти от града и страната, както и чужденци. Конкурсната част на изложбата ще бъде на 29 и 30 август като най-добрите модели в съответните категории ще бъдат наградени с грамоти и медали. В останалите дни от периода, експозицията отново остава само като изложба и ще продължи до 30 август включително. За 10-то издание Ивелин Ценов, секретар на Модел клуб "Варна" разказа в интервю на Мариела Димитрова:

Заедно с основната експозиция от макети, ще гостуват две млади варненски художнички – Алина Георгиева и Станислава Стойкова, които ще покажат своите творби.

Откриването е на 16-ти от 15.00ч., а награждаването на победителите е на 30 август, около 14.30-15.00ч.

Работното време на музея е всеки ден от  10.00 до 17.00ч.

Входът за изложбата е свободен.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Община Варна отпуска допълнително 200 000 лева за премахване на опасни дървета

Община Варна отпуска допълнително 200 000 лева за премахване на опасни дървета и поддържане на зелените площи. Това докладваха на кмета Благомир Коцев от финансовата дирекция по време на редовната оперативка в община Варна. Предстои средствата да бъдат разпределени между петте районни кметства и да се изразходват за премахване на опасни дървета,..

публикувано на 07.10.24 в 15:24

БЧК започва кампания в подкрепа на засегнатата от потоп Босна и Херцеговина

Българският червен кръст започва кампания за набиране на средства в подкрепа на населението в Босна и Херцеговина, засегнато от катастрофалните наводнения на 4 октомври. В нощта на 4 октомври поредица от внезапни наводнения удариха пет общини в Босна и Херцеговина: Ябланица, Конич, Крешево, Фойница и..

публикувано на 07.10.24 в 14:41

Заради пропусната ваксина: 10-годишно дете е с остра вяла парализа в Кърджали

Първи случай на остра вяла парализа за тази година регистрираха в РЗИ-Кърджали. Заболяло е 10-годишно момиченце от Кърджали, на което не е поставена доза ваксина срещу полиомиелит, или иначе казано детски паралич. Детето е настанено за лечение в Пловдив, съобщи д-р Кадрие Христова, директор на дирекция "Контрол на заразните болести" в..

публикувано на 07.10.24 в 14:39
Несебър

Несебър се включва в мониторинга на водите на Черно море

Община Несебър се включва в програмата за мониторинг на чистотата на водите и биоразнообразието в Черно море, предаде БГНЕС. Проектът стартира в края на месец август и има за цел да разработи и приложи иновативна, високотехнологична и икономически ефективна мрежа от платформи за мониторинг и..

публикувано на 07.10.24 в 14:36

Полицията в Добрич установи растения канабис в частен дом

Над 50 растения канабис са установили от полицията в Добрич в частен имот в село Стожер, община Добричка. Информация на кореспондента ни Мая Райнова: Наркотиците са открити по време на изпълнение на Специализирана полицейска операция по линия на битовата престъпност и разпространението на наркотични вещества през почивните дни в цялата..

публикувано на 07.10.24 в 14:28
Петко Камбуров

22-ма души са загинали при 2152 пътно-транспортни произшествия във Варна

22-ма души са загинали при 2152 пътно-транспортни произшествия във Варна и областта, 790 са ранените, основните причини за произшествията са превишената скорост и отнемането на предимство-това съобщи главен инспектор Петко Камбуров-началник на сектор „Пътна полиция в морската столица.   Регистрираните произшествия от водачи, употребили алкохол..

публикувано на 07.10.24 в 14:10

Почина още една жена след катастрофата на АМ „Тракия“ край Ямбол

Втората пътничка в автомобила, катастрофирал в неделя на автомагистрала..

публикувано на 07.10.24 в 13:55