Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва четвърта смяна "Плувно лято" в Каварна

Снимка: БТА

До 28 август т.г. продължава последната смяна на учениците от първи до четвърти клас от каварненските училища които се включиха в Плувното лято. Под ръководството на инструктора Величка Пенева- преподавател по физическа култура в ОУ“Й.Йовков“, 20-те деца провеждат своите занимания на централния плаж в Каварна. За целта са осигурени дъски за плуване, топки и обръчи за упражнения на сушата, вниманието им е привлечено и различни занимателни игри.

След първоначалната загрявка, децата получават своите първи познания и развиват различни умения чрез плуването в морето – развиват дихателната и костна системи, концентрират се в поставените задачи, носят лична и колективна отговорност при провеждането на игрите, дисциплината е част от положителните качества,които усвояват. Не липсват минути за радост, смях и положителни емоции. Ръководители на ІV-та смяна са педагозите Нели Йорданова и Славея Панчева, а медицинската сестра Желка Кираджиева. Ако обобщим резултатите от Плувното лято в този сезон, то цифрите говорят красноречиво – през юли и август , в четирите смени са получили и затвърдили своите начални знания и умения по плуване над 140 деца от Първи до Четвърти клас.Заниманията са преминали без нарушения, деца и родители са доволни от възможността децата им да се учат да плуват. По традиция всяко Плувно лято години наред се организира от община Каварна – отдел

„ Образование, младежки дейности и спорт“, като осигурява необходимите уреди за обучението на децата.

Заредени с нови сили, преживявания и емоции малките плувци отправят поглед към новата учебна година.

Информация на сътрудника ни Керанка Далакманска.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Българите на Олимпиадата в Париж днес

Днес е осмият ден на Олимпийските игри в Париж. Петима българи ще имат участие. Стартираме в 10:42 часа с Кристиан Василев, който ще гребе във финал C и ще се бори за местата от 13-то до 18-то на скиф. В 11:18 часа Десислава Ангелова ще стартира във финал A на скиф и ще се бори за медал при дебютното си участие на Олимпийски игри. В 17:02 Рами..

публикувано на 03.08.24 в 09:37

Трети кръг на Първа футболна лига

Предстоящи срещи от 3-я кръг в Първа лиг: 2 август 2024 г., петък, 19:00 ч / III кръг: в София, ст."Александър Шаламанов": * Хебър 1918 (Пазарджик) - Славия 1913 (София) 1:1 (0:1) * - в София заради работа по подобряване на състоянието на терена на ст."Георги Бенковски" в Пазарджик. 2 август 2024 г., петък, 21:15 ч / III..

публикувано на 03.08.24 в 09:29

Жуниор отпада за мача с Локомотив /София/

Треньорът на Черно море Илиан Илиев определи групата за гостуването на Локомотив София в мач от 3-ия кръг на efbet Лига. Наставникът на „моряците“ няма да може да разчита на нападателя Уеслен Жуниор, който е с травма след двубоя с Апоел Беер Шева (1:2). Аут за срещата в София е и Едгар Пашеко. Главен рефер на срещата е Станимир Тренчев с помощници..

публикувано на 03.08.24 в 09:27

Губим в приятелски мач с Франция

Националният отбор за мъже под 20 години изигра изключително драматичен приятелски мач с Франция. За съжаление накрая България отстъпи с 2:3 (25:19, 16:25, 15:25, 27:29, 15:11). Треньорските щабове се разбраха при всички положения да се изиграят пет гейма, за да могат състезателите да бъдат максимално натоварени. Симеон Николов беше най-добрият..

публикувано на 03.08.24 в 09:26

Българите на Игрите в Париж днес

Днес петима българи ще участват в седмия ден на Олимпийските игри в Париж 2024. Антоанета Костадинова в 10:00 часа българско време започва участие а в квалификациите на 25 метра пистолет. В 11:15 сребърната медалистка в скока на височина от Рио 2016 Мирела Демирева открива българското участие в леката атлетика с квалификацията в..

публикувано на 02.08.24 в 10:30

Илиан Илиев: Израелците имат повече опит в такива турнири от нас (ВИДЕО)

Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев призна, че са допуснали груби грешки в защита, които са причината за отпадането им от Лигата на конференциите. Вижте неговия коментар за мача.

публикувано на 02.08.24 в 10:15

Виктор Попов: Много сме разочаровани (ВИДЕО)

Крайният защитник на Черно море Виктор попов остана много разочарован от отпадането на варненския тим от Лигата на конференциите след загубата от израелския Апоел Беер Шева. Чуйте какво сподели Попов след мача.

публикувано на 02.08.24 в 10:11