Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Подменят до края на ноември тръбата за отпадни води към Варненското езеро

2
Снимка: Румен Сарандев

До края на ноември ще приключи подмяната на тръбата за отпадни води от Аспарухово във Варненското езеро.

Това съобщи Христо Иванов - заместник-кмет на Варна по проблемите на инфраструктурата.

Той обясни, че се изчаква приключването на проекта на Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура" за удълбочаването на канали 1 и две - чуйте в звуковия файл репортажа на Даниела Стойнова :Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Изграждат паметник на Васил Левски в Бяла

Паметник на националния герой Васил Левски ще бъде издигнат на централния площад в град Бяла. Проектът е финансиран с евро средства. Освен изграждане на бюст-паметник на великия българин  е предвидено облагородяване на зоната около него, както и монтиране на система за изкуствено осветяване на монумента.  Във всеки град в България трябва да бъде..

публикувано на 18.10.21 в 14:22
Училищната библиотека

Училището в Михалич се нуждае от книги

Екипът на Обединено училище „Васил Левски“ в село Михалич, община Вълчи дол, отправя апел за дарение на книги, за да попълни отскоро създадената си училищна библиотека. Към момента разполагат с близо 1000 тома, но те са недостатъчни, каза за Радио Варна директорката на училището Антония Пенчева. 141 деца от 6 села се обучават в учебното..

публикувано на 18.10.21 в 13:14

Пчеларите в Балчик изпращат добра стопанска година

Пчеларската година в град Балчик беше успешна. Добивите са от 20 до 40 кг мед от кошер. Нямаше големи натравяния. Топлите дъждове през юни помогнаха на растенията да отделят доста нектар и прашец, което беше от полза за самите пчели. Състоянието им е добро, майките са сменени, започва обезпаразитяването. Това е равносметката на доайена Славчо Колев от..

публикувано на 18.10.21 в 12:48

НСИ: Инфлацията от началото на годината е 3.5%

Индексът на потребителските цени за септември 2021 г. спрямо август 2021 г. е 100.4% , т.е. месечната инфлация е 0.4%. Инфлацията от началото на годината (септември 2021 г. спрямо декември 2020 г.) е 3.5%, а годишната инфлация за септември 2021 г. спрямо септември 2020 г. е 4.8%, съобщиха от НСИ. Средногодишната инфлация за периода октомври 2020 -..

публикувано на 18.10.21 в 11:14

МОН хвана десетки хиляди фиктивни почивки на ученици

През последните 4 месеца поредица от проверки показа наличието на десетки хиляди фиктивни почивки на ученици. Това заяви служебният министър на образованието Николай Денков. Денков добави, че за тях са платени 8 млн. лева.  Няма нито документи, нито регистрации за почти 8 млн. лв., платени от Министерството на образованието и науката (МОН) за..

публикувано на 18.10.21 в 10:16

Ремонт затруднява движението по пътя Варна-Кичево

Ремонт на асфалтовата настилка затруднява движението по пътя между Варна и село Кичево , видя репортер на "Радио Варна".  Ремонтните дейности започват след Картинг писта "Варна". Участъкът е сигнализиран с пътни знаци.  Шофирайте внимателно! 

публикувано на 18.10.21 в 10:08
Стойчо Кацаров

Кацаров: На този етап вечерен час и локдаун не се налагат

Ситуацията е много сериозна, много напрегната. Нарастващият брой на новите случаи и запълнените интензивни легла налага да се въведат допълнителни ограничителни мерки. Това каза по БНТ служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров. Той обясни, че днес следобед е насрочил срещи с експертния съвет към МЗ, с директори на болници и РЗИ-та и..

публикувано на 18.10.21 в 09:50