Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Дрехи търсят собственици

Продължава каузата дрехи, които не се употребяват, да намерят нов живот.

Различни дрехи, които са дарени;  употребявани или нови, търсят свои собственици.

В случай, че имате нужда от подобен текстил, може да посетите улица "Хаджи Стамат Сидеров" 32 във Варна.

Може да потърсите повече информация от Наталия Николова - учредител на Фондация "Академия за рециклиращо изкуство".

В социалната мрежа също имате възможност за виртуален контакт на  страницата "Рециклиращо изкуство".

Подробности чуйте от разговора на Ваня Славова с Наталия Николова:ВИЖТЕ ОЩЕ

Варненец в Англия: Вече свикнахме с ограничителните мерки

31-годишният варненец Мартин Ненчев вече почти пет години живее във Великобритания, където работи в куриерска фирма. Прибира се малко преди празниците с един от последните полети, преди да бъдат спрени за кратко заради новия щам на коронавируса. В първите дни на януари то се завърна в Обединеното кралство, което отново е поставено под..

публикувано на 18.01.21 в 15:00
Силвия Василева и Димитър Ортаков по време на работния процес.

Български робот, който помага на хора с гръбначни наранявания да проходят, се бори за световно признание

Българският високотехнологичен стартъп I Rise Mechanics се бори за гласа на публиката в най-голямото независимо стартъп състезание в света . Гласуването вече е в ход, а победителите ще станат ясни на online събитие на 27 януари. Сред множеството претенденти в общо деветте категории има двама български участници. Освен I Rise Mechanics,..

обновено на 18.01.21 в 11:31

Световен ден на Снежния човек

На 18 януари се празнува международния ден на снежния човек. Идеята за рождения ден е на германския колекционер Корнелиус Граетц, който 30 години събира снежни човеци и колекцията му от над 3000 бр. е записана в Книгата на Гинес. Датата е избрана, защото единицата символизира метлата, а осмицата – тялото на снежния човек. Най-простият снежен..

публикувано на 18.01.21 в 09:05

Ремонт на жилище - по-малко данъци

От тази година хората, които ремонтират свой жилищен имот, имат право на данъчно облекчение. При деклариране на доходите си през 2022 година, те ще могат да си приспаднат направените разходи за ремонт през настоящата година. Максималната сума от 2 хиляди лева ще бъде приспадната от годишната  данъчна основа, а дължимият данък общ доход ще..

публикувано на 18.01.21 в 09:03

Празнуваме Атанасовден

Православната църква почита днес паметта на свети Атанасий Велики - един от най-видните богослови и радетели за чистотата на християнската вяра. Светецът е роден в края на III век в Александрия. На 28-годишна възраст е бил ръкоположен за архиерей. Участвал е в Първия Вселенски събор, проведен в Никея през 325 година, където се показал като..

публикувано на 18.01.21 в 06:25
Попупотънала лодка в Камчия

Камчия достигна пълноводието си отпреди повече от две години

Камчия достигна пълноводието си, което за последно е наблюдавано преди малко повече от две години . Основната причина са дъждовете и оттичащите се води. Около 4 метра е височината на реката в най-дълбоката ѝ част - при рибарското селище преди устието. Реката се завръща и към обичайните си равнища и при с. Гроздьово, където се намира един от..

обновено на 17.01.21 в 08:15

2021 ще има най-късите дни от десетилетия

Не сте го осъзнали, но някои дни през 2020 г. Земята се въртеше по-бързо от „нормалното“ и има изчисления, които показват, че през 2021 г. планетата ще следва същата тенденция на ускорение. Не сте го забелязали и няма да го забележите, тъй като тези промени в..

публикувано на 17.01.21 в 08:07