Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Варна играе" отново на 26-ти септември

| обновено на 26.09.20 в 11:53

"Варна играе" за четвърта поредна година ще събере деца и родители на едно място, за да играят и да се забавляват на открито. Датата е 26 септември, събота, в района между сцена „Раковина“ и Морското казино във Варна. Мероприятието ще продължи от 11 до 15 часа, добре дошли са семейства с деца, възрастни с деца, а водещ ще е актрисата Биляна Стоева.
„Варна играе” е част от националната кампания „България играе“. Това е програма, разработена от психолози и инструктори, която включва игри от спортен и ментален характер, както и уникални ретро адаптации. Целта на програмата е да сплоти българското семейство, неговите членове да действат като екип, както и да призове българите към активно движение и здравословен начин на живот.Тъй като всеки участник е важен на старта ще получи уникален номер за участие. Аниматорите от екипа ще са винаги готови за съдействие и помощ, ще има и подаръци.

На игралното поле ще има разположени 10 игри, някои от тях изцяло от детството на поколението, родено 60-те и 70-те години: лагерни колички; семеен волейбол; плуване във въздуха или Семейно пазаруване; катапулти; семейно ски бягане; семейна щафета с вода; властелинът на пръстена; Вилхелм Тел; да наредим пъзел; игра изненада, дори и за организаторите. Предвидена е и арт работилница.


В игралното поле и на самите игри участват деца със своите родители, роднини, настойници. Не се допуска участие само на деца. Препоръчителна възраст за децата над 3 години.


Събитието се организира от СНЦ АСОЦИАЦИЯ БИОМРЕЖА, с финансовата подкрепа на Община Варна и е част от спортните инициативи на Европейската седмица на спорта.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Юбилейна изложба на Киро Янев във варненската Градска галерия

Киро Янев – едно от уважаваните имена в общността на варненските скулптори и художници, събира почитателите на своето изкуство на 14 октомври в Градската художествена галерия „Борис Георгиев“ – Варна. Поводът е 70-годишнината на артиста, която той превръща в стимул за творческа равносметка. Повече от 20 голямоформатни рисунки и още толкова..

публикувано на 14.10.20 в 13:56

Погледни нагоре към забележителната архитектура на Варна

„Погледни нагоре“ предлага нова гледна точка към забележителната архитектура на гр. Варна от края на XIX и началото на XX век. Дебютната фотографска изложба на варненеца Боян Любенов включва 20 сгради - паметници на културата, представени както от птичи поглед с дрон, така и с акценти в близък план върху отделни любопитни..

публикувано на 08.10.20 в 13:00

Фестивал на историята днес във Варна

Първа езикова гимназия организира за трета поредна година Фестивал на историята. Фестивалът е празнично събитие, представящо различни програми от художествени изпълнения с литературно – музикална и историческа насоченост, които целят да обединят и наситят културните пространства на град Варна, местата, където се съхраняват знакови за цялата..

публикувано на 07.10.20 в 13:13

"Поразените" с премиера на варненска сцена

В началото на своята 100-годишнина варненският ДТ „Стоян Бъчваров” театрализира най-новата книга на Теодора Димова. През юни „Поразените” спечели Националната литературна награда за български роман на годината "13 века България" 2020. Премиерата е тази вечер, 2 октомври, в Градската художествена галерия във Варна, за нея пристига и самата..

публикувано на 02.10.20 в 16:10

"Зелен маратон" стартира на 11 октомври

Шестото издание на "Зелен маратон" стартира на Аладжа манастир на 11 октомври. Това е благотворително състезание за почитателите на планинското колоездене и горското бягане. Очакват се над 200 участници в събитието, което и тази година е подкрепено финансово  от Община Варна. Стартовете ще бъдат в неделя (11.10) от 9:30 часа от поляната с..

публикувано на 02.10.20 в 08:35

Почистваме обществени места във Варна до края на октомври

До края на октомври ще продължат акциите на почистване на различни обществени места и културно-археологически забележителности във Варна от доброволците на фондация „Гея”, част от проекта „Заедно за чиста околна среда“ по програма „Младежки проекти“. До момента са почистени и облагородени районът около паметника на граничаря в Морската..

публикувано на 29.09.20 в 14:59

Кампанията „Спри! Давам път на пешеходец” - отново във Варна

За осма поред година Юлиян Арнаудов организира във Варна кампанията „Спри! Давам път на пешеходец.” До края на месец септември трябва да бъдат раздадени 10 хиляди и петстотин стикера с надпис - мотото на кампанията. Стикерите са изработени с финансовата подкрепа на дирекция  "Образование и младежки дейности"  в община Варна. Раздават се на..

публикувано на 25.09.20 в 08:59