Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Бойко Борисов: Казал съм - като видя "Хемус", ще се пенсионирам

Снимка: dnevnik.bg

Премиерът Бойко Борисов посети днес строежи на инфраструктурни проекти в Плевенска област - там минава трасето на магистрала "Хемус" и довеждащи до нея пътища. Заедно с премиера беше и заместник-министърът на регионалнато развитие и благоустройството Николай Нанков. Инспекцията беше следена онлайн на страницата на Борисов във Фейсбук."Не сме се отчаяли, вижда се едните, които работят и другите какво искат. Догодина има избори, ако си кажат програмите, народът може да ги избере. Всеки има право да действа. Миналата година имахме два избора - за евродепутати и за местна власт", каза на хората Борисов по повод на антиправителствените протести през последните месеци.

Работници си направиха снимки с премиера и го изпратиха с ръкопляскания и възгласи "Бойко" и "Ние сме с вас".Казал съм - като видя "Хемус"/ магистралата/ ще се пенсионирам, заяви Борисов. Преди нас тя нито е проектирана, нито е мислено за строежа на магистралата, допълни той.\БТА


ВИЖТЕ ОЩЕ

Рекламираме на четири езика България като безопасна дестинация

Министерството на туризма стартира рекламна кампания под надслов „Безопасно Лято 2021“. За целта бяха изработени рекламни видеа на четири езика – български, английски, немски и иврит, които ще бъдат разпространявани на всички структуроопределящи и приоритетни за страната ни пазари, съобщават оттам. България предприема всички необходими мерки за..

публикувано на 23.04.21 в 16:50

Игнат Игнатов: Черна гора спасява сезона с отваряне на границите за съседите

Туристическият предсезон в Черна гора сега започва успешно, благодарение на отварянето на границите със съседните държави. Това обяви Игнат Игнатов –  директор на световна верига хотели в Будва. Той участва в 14-тия Черноморски туристически форум „Рестарт на туризма – нова надежда“, който се провежда онлайн при висок интерес. Игнатов обяви, че..

публикувано на 23.04.21 в 15:47

Откриха ваксинационен център за българите в Северна Македония

Председателят на фондация „Българска памет” д-р Милен Врабевски съобщи, че открива частен ваксинационен център, в който ще могат след предварително записване, да се ваксинират и съседите ни от Северна Македония с български паспорти. Д-р Врабевски обясни, че държавата ни трябва да се погрижи за ваксинирането  и на българите в чужбина. Държавата..

публикувано на 23.04.21 в 15:38

Частично разхлабване на мерките

Здравните власти разхлабват още противоепидемичните мерки в страната. Това стана ясно от брифинг на здравния министър в оставка Костадин Ангелов и главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Присъствените занимания в езикови, образователни центрове и школи от утре, 24 април, ще са разрешени , съобщи Ангелов. Спортните събития на открито..

обновено на 23.04.21 в 14:34

На първо четене: Депутатите приеха законопроекта за Изборен кодекс на ИТН

Депутатите приеха на първо четене законопроекта за промени в Изборния кодекс на „Има такъв народ“. "За" гласуваха 210 депутати, "против" нямаше, един се въздържа. Така законопроектът беше приет. Предлаганите промени в този законопроект в синтезиран вид са: гласуване само с машини в секциите с над 300 избиратели; видеонаблюдение при броенето на..

обновено на 23.04.21 в 14:26

Здравните власти с препоръки към църквата преди Цветница

Вярващите да не целуват иконите . Върбовите клонки на Цветница да се раздават извън църквите. Това заяви здравният министър в оставка Костадин Ангелов, който заедно с доц. Ангел Кунчев отправиха препоръките към Църквата по повод предстоящите празници. Ангелов препоръча на Лазаровден, Цветница и Великден в храмовете задължително да се спазва физическа..

публикувано на 23.04.21 в 14:14

Туроператори: Няма ясни правила – основният проблем преди сезона

Пълно и гарантирано покритие на плащанията за почивка и възможност за анулиране – 70 %,  концепцията за хигиена и възможностите за презаписване за друг период са приоритетни за 69% от германците, които биха пътували това лято. Това обяви днес Калин Сутев от туроператорския бранш, който работи с германци. Той участва в 14-тия Черноморски..

публикувано на 23.04.21 в 13:32