Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Николай Нанков: Аспарухов мост е в добро състояние

Николай Нанков
Снимка: БГНЕС

Аспаруховият мост е в добро експлоатационно състояние. Нека да не спекуллираме с темата за конструктивната устойчивост на моста, каза зам.-министърът на МРРБ Николай Нанков за Радио Варна, по повод на изказани мнения на граждани. Съоръжението не представлява опасност за движещите се по него, подчерта още той, като припомни, че през последните 3 години са извършвани частнични ремонти, включително и е осигурена устойчивостта на носещите конструкции.

Припомняме, жители на варненския квартал „Аспарухово” се събраха на протест с искане за отпускане на средства за спешен ремонт на Аспаруховия мост преди малко повече от седмица. Те бяха категорични, че ако в едноседмичен срок не бъде обърнато внимание на исканията им от компетентните институции, ще предприемат и по-сериозни протесни действия, като не изключиха и блокирането на моста.

Тежък би бил един основен ремонт, не толкова от финансова гледна точка, колкото от организация на пренасочване на потоците от трафик, обясни още Николай Нанков. Като по-амбициозна програма в рамките на следващите 4-5 години той изтъкна изграждането на нов мост.

Нанков коментира и проблема със свалчището в местността Трифон Зарезан. 

Подробностите чуйте от интервюто на Даниела Стойнова с Николай Нанков.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Дигитализация и автоматизация ще преодолеят кризата за кадри в туризма

За последните 10 години студентите, които се обучават в туристически специалности у нас са намалели с 40 процента. През 2010 г. са били около 10 хил., понастоящем са около шест хиляди. Това коментират проф. Станислав Иванов, зам.-ректор на Висшето училище по мениджмънт (ВУМ) във Варна и доц. Мая Иванова - също преподавател във ВУМ. Сред факторите..

публикувано на 01.03.21 в 12:00

Адреси без вода в понеделник

Варна:  кв."Младост" бл.141  до около 17 ч.; кв."Чайка", около пазарчето от 9ч. до около 14ч. Добрич: - с. Самуилово, с. Крагулево, с. Ген. Колево, с. Карапелит Балчик:  вилна зона Белите скали, с. Гурково Каварна: с. Българево Ген. Тошево:   с. Великово Шабла:  с. Горичане, с. Пролез

публикувано на 01.03.21 в 09:13

Ваксинационните кабинети във Варна с нормално работно време днес

326 дози от ваксината на AstraZeneca получиха в неделя Регионалната здравна инспекция във Варна. Информацията е на д-р Дочка Михайлова-директор на инспекцията. Това означава, че близо 3260 души ще бъдат ваксинирани с първа доза от ваксината. ДНЕС ваксинационните кабинети в РЗИ и ДКЦ-тата във Варна ще работят с нормално работно време,..

публикувано на 01.03.21 в 08:34

Адреси без ток в понеделник

Варна и региона От 09:00 ч. до 16:00 ч. временно ще са без ток абонатите в с. Синдел,  с. Тръстиково, с. Разделна,  с. Манастир От 08:00 ч. до 17:00 ч. , без ток ще са в с. Любен Каравелово и с. Слънчево. От 09:00 ч. до 16:30 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности без ток ще остане част от с. Каменар. От 09:00 ч. до 16:30..

публикувано на 01.03.21 в 06:42

Граждани излизат на пореден протест против бетона по морето

Национален протест против унищожаването на природата по Черноморието свиква коалиция „За да остане природа в България” и инициативата „Зелени закони” на 1 март. Протестиращите настояват за забрана на застрояването в района на Камчийски пясъци. Според тях новата..

публикувано на 01.03.21 в 06:37

Започват проверки на здравословното състояние на пчелните семейства в страната

Областните дирекции по безопасност на храните (ОДБХ) започват проверки в цялата страна на здравословното състояние на пчелните семейства и тяхната регистрация. Целта на контрола, който ще се извършва от официалните ветеринарни лекари (ОВЛ), е да се проследи общото здравословно състояние на отглежданите пчелни семейства, броя на отпадналите такива и..

публикувано на 01.03.21 в 06:35

От днес стартира прием по мярка „Кризисно съхранение на вино“

Тя е временна извънредна мярка, с цел преодоляване на смущенията на пазара в лозаро-винарския сектор на Европейския съюз (ЕС), породени от пандемията от COVID-19.  За приема е разпределен бюджет от 5 млн. лв. Кандидатстването е до 12 март 2021г. По мярка „Кризисно съхранение на вино“ се подпомагат произведени в страната вина, временно оттеглени от..

публикувано на 01.03.21 в 06:30