Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Десет паралелки във Варна преминават на дистанционно обучение заради коронавирусна инфекция

| обновено на 23.09.20 в 13:47
Снимка: БГНЕС

Десет нови паралелки в училищата "Стоян Михайловски" и "Патриарх Евтимий" са преминали на дистанционно обучение заради положителни проби на учители в тях-това съобщи Венцеслава Генова-директор на Регионалното управление по образование:

В ОУ "Стоян Михайловски"  има положителни проби на двама учители. Единият от тях к е влизал във всичките паралелки от начален етап. Паралелките от днес , общо 9, по препоръка на РЗИ Варна, са в карантина Сградата е преминала през дезинфекция. От ОУ "Патриарх Евтимий" има един учител с положителна проба и паралелката от първи клас в която е преподавал също минава в обучение в електронна среда.

И директорите на детски градини и училища и РУО изпълняваме предписанията на медицинските власти, които са експертни решения

Остават в карантина две паралелки в Основно училище "Ангел Кънчев" ,една паралелка в начално училище "Васил Левски", една в основно училище "Христо Ботев" и една в Четвърта езикова гимназия. Днес ще бъдат тествани всички учители и персонала в основно училище "Христо Ботев" и учителите в "Стоян Михайловски". Според алгоритъма, възприет във Варна, всяка сутрин в 9.30 с РЗИ и РУО се обобщава информацията за евентуални нови случаи на заразени от предния ден, тя се изпраща на Министерството на образованието и науката.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Във Варна продължават записванията за безплатни прегледи за преболедувалите COVID-19

Над 100 варненци, преболедували covid-19 , вече са се записали за новата програма   „Комплексно  постковид проследяване“,която се реализира от ДКЦ V – „Св. Екатерина. Това съобщи д-р Галина Павлова - управител на здравното заведение.  Тя информира, че интересът е голям и близо 250 души ще бъдат прегледани и изследвани. Записванията стават на..

публикувано на 21.04.21 в 15:11

Митов: Демократична България проявяват политическа незрялост

Отказът от разговор от страна на Демократична България е проява на политическа незрялост. Сега, ако искат могат да отидат да преговарят с БСП, с ДПС - сами влизат в ситуация, която не е в тяхна полза. Това заяви излъченият от ГЕРБ-СДС за кандидат за министър-председател Даниел Митов в парламента, предаде репортер на БГНЕС. Час по-рано от..

публикувано на 21.04.21 в 14:29

Започва изграждането на приют за безстопанствени кучета в Балчик

Из­граж­да­не­то на прию­та за без­сто­пан­стве­ни ку­че­та ще за­поч­не та­зи го­ди­на, за не­го са за­ло­же­ни 200 хи­ля­ди ле­ва, съоб­щи кме­тът на Бал­чик Ни­ко­лай Ан­ге­лов.  За­вър­шва­не­то му най-ве­роят­но ще про­дъл­жи и до­го­ди­на, смя­та той. Оп­ре­де­ле­но­то мяс­то е в мес­тност­та Ку­ла­ка, в бли­зост до шко­ла­та за мит­ни­чес­ки..

публикувано на 21.04.21 в 13:49
Атанас Атанасов

Демократична България: Отказахме среща на ГЕРБ

Отказахме среща с кандидата за министър-председател, излъчен от ГЕРБ. Идеологията на ГЕРБ е корупция, нагласени обществени поръчки, обръчи от фирми. Така, че нямаме никаква допирна точка с тях. Българският народ не иска повече управление на ГЕРБ. Няма за какво да си говорим. Това съобщи Атанас Атанасов от парламентарната група на ДБ, предаде  БГНЕС...

публикувано на 21.04.21 в 12:36

Затварят за профилактика басейни във Варна

Във връзка с необходимостта от периодична профилактика от 24.04.2021 г. до 04.05.2021 г. ще бъде затворен басейн „Юлиан Русев“, а от 30.04.2021 г. до 04.05.2021 г. и басейните „Алекси Алексиев“ и „Д-р Любен Лазаров“, съобщават от ОП "Спорт Варна".

публикувано на 21.04.21 в 12:01
Кирил Ананиев

Кирил Ананиев: Актуализация на бюджета не се налага

При това изпълнение на бюджета и състояние на фискалния резерв, ще завършим в рамките на одобрения от Народното събрание бюджет . Ако противоепидемичната обстановка се влоши, безспорно всички държави, не само ние, а и в ЕС, ще предприемат действия за актуализация на бюджетите си. Така, че не само ние, но и всички страни-членски на ЕС, са предвидили..

публикувано на 21.04.21 в 11:23
Христо Иванов

Христо Иванов: Нека видим истината за Росенец

Парламентарната група на „Демократична България“ започва събиране на подписи за създаване на анкетна комисия , която да проверява случая „Росенец“, заяви председателят на парламентарната група на ДБ Христо Иванов от трибуната. „Случаят „Росенец“ наистина е емблематичен за това, че в България има хора, които са над закона. Хора, които са обслужвани от..

публикувано на 21.04.21 в 11:05