Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Еко фестивалът „ДоброЖънци“ ще радва малки и големи в Добрич през почивните дни

Снимка: Петър Тухчиев

Еко фестивал ще се проведе през почивните дни в Центъра за защита на природата и животните в Добрич. Пъстра програма за всички възрасти, много творчески работилници, приятно време сред природата и лагерен огън ще съберат желаещите да прекарат свободното си време по различен начин. Фестивалът се организира от Еко сдружението „ДоброЖънци“, входът за двата дни е на стойност от пет лева, а събраните средства ще бъдат предоставени на Зоо центъра.

Замисълът да се проведе един толкова нетрадиционен и интересен фестивал в Добрич датира от повече от година. Неговото сбъдване е първата сигурна крачка към осъществяването на мечтата на ДоброЖънци за създаването на еко селище, в което хората да могат да се откъснат от ежедневието си и да почувстват атмосферата на живот в природата. С провеждането на фестивала от сдружението са си поставили задача и да наберат средства за развитието на Центъра за защита на природата и животните, споделя един от създателите на еко сдружението Надежда Пампорова.

Основен двигател на фестивала е Бояна Драгоева, чиято основна цел при организацията е била заниманията да обхващат всички възрастови групи.

През целия съботен ден децата ще могат да се включат в доброжънска работилница, за която се грижи Галя Тодорова.

А докато родителите търсят себе си, техните деца ще се впуснат в завладяващо търсене на съкровище, което се организира от Мая Кондова.

За неделния ден е организирана екскурзия до село Оногур, където ще се посетят скални манастири и разкопки. Водач в това приключение ще бъде археологът Боян Тотев от Регионалния исторически музей в Добрич.

Всички набрани средства от билети за фестивала ще бъдат дарени за развитието на Центъра за защита на природата и животните.

Подробностите чуйте от репортажа на Мая Щърбанова



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Отбелязваме Седмицата на гората от 1 до 7 април

Всяка година, в началото на месец април, лесовъдската колегия отбелязва своя професионален празник – Седмица на гората .  Тази година той ще се проведе от 1 до 7 април под мотото: „Гората е живот и ... обща отговорност!“ .  По време на цялата Седмица на гората всички горски структури организират събития с партньори, браншови и неправителствени..

публикувано на 29.03.24 в 13:03

Около 50% от къмпингите в България вече са заети за летните месеци

В последните години, с поскъпването на пакетите за почивки, все повече хора заменят хотелските стаи с къмпингите за своята лятна ваканция. От началото на 2024 година се наблюдава засилен интерес към отдих сред природата, а вече има и записвания за лятото. Това каза за Радио Варна Николай Неков, основател на платформата за устойчив туризъм..

публикувано на 29.03.24 в 09:10

Увеличава се безработицата в Добрич

Равнището на безработицата в област Добрич през февруари месец тази година се увеличава спрямо предходния и в момента е 6.18%. Няколко месеца преди започването на летния туристически сезон най-много обявени свободни работни места са в сферата на ресторантьорството и хотелиерството. 415 безработни в област Добрич са постъпили на..

публикувано на 29.03.24 в 07:48

Адресите без ток на 29 март

В периода 25.03.2024 - 29.03.2024 от 09:00 ч. до 17:00 ч. , поради извършване на обслужване на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: с. Гроздьово. Ще се редува поетапно изключване на отделни улици, така че да не се лишават от електрозахранване всички клиенти. В периода 25.03.2024 -..

публикувано на 29.03.24 в 06:08
Есенно море, ноември

Слънчево и топло време в петък

Утрото в петък ни посреща с тихо и спокойно време. На много места в Източна България сутрешните стойности са над 10 градуса. Във Варна в 5.00 часа са били измерени 11 градуса, показват данните на НИМХ. Влажността на въздуха е 87%, а атмосферното налягане е 1012 хПа, което е нормално за месеца, но слабо ще се повиши. По-топло е тази сутрин по Южното..

публикувано на 29.03.24 в 05:53
Снимката е илюстративна

Промени на маршрутите на линии 12 и 20 заради катастрофа

Поради тежко ПТП на бул. "Цар Освободител" и ул. "Державин" (в района на МБАЛ "Св. Анна") е затворен участъкът на бул. "Цар Освободител" от бул. "Осми Приморски полк" до ул. "Пирин".   Автобусите по линия 20 от ЖП гара завиват наляво на кръстовището на "Цар Освободител" и бул. "Осми Приморски полк", надясно по ул. "Антим I-ви", бул. "Сливница", надясно..

публикувано на 28.03.24 в 22:11

Камион с желязо е заседнал под Аспаруховия мост във Варна

Камион, натоварен с арматурно желязо, е заседнал под Аспаруховия мост. Мястото е в района на Варненската корабостроителница и наказателния паркинг за репатрирани автомобили, където височината е 3,5 метра.  По информация на Радио Варна 25-годишният шофьор на камиона Николай Николов не е пострадал. Пробите му за алкохол и наркотици, са..

публикувано на 28.03.24 в 21:47