Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Градски транспорт“ - Варна ще тегли кредит за задълженията си

Снимка: Радио Варна

Две предложения за финансово подпомагане на „Градски транспорт“ ЕАД разгледа комисията по финанси към Общински съвет - Варна. Едното от тях предвижда актуализиране на икономическа рамка към договора за обществен транспорт, която ще даде възможност за дофинансиране на търговското дружество, съобщават от пресслужбата на ОбС - Варна.

В предложението е посочена стойност на километър пробег в размер на 0,64 лв., която е двойно по-голяма спрямо приетата, в началото на година – близо 0,35 лв.

Съветниците разгледаха и предложението за отпускане на целеви банков кредит в размер на 10 млн. лв. за погасяване на паричните задължения на превозвача. Към дата 16.09.2020 г. паричните му задължения за гориво са в размер 3 878 645 лв., а към НАП – 5 657 786 лв.

„За да преодолеем негативните последици от Covid-19 търсим варианти за набавяне на необходимите на „Градски транспорт” ЕАД парични средства.“, се казва в предложението.

В резултат на въведените противоепидемиологични мерки потреблението на услугата обществен превоз е спаднало драстично, което води до понижаване и на приходите на дружеството. Банковия кредит ще бъде договорен за период от 60 месеца.

Решенията на комисията ще бъдат окончателно гласувани на предстоящата сесия на Общински съвет - Варна.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В сила е пропускателен режим за алея дамба Балчик

Във връзка с настъпването на активния туристически сезон и с оглед създаването на условия за сигурност и безопасно движение в приморската  част на Балчик със заповед на кмета на Община Балчик от началото на месеца до 30 септември е въведен попускателен режим на МПС за алея "Дамба" през КПП "Бяла къща" и  КПП "Тих кът" и за алея "Двореца"...

публикувано на 07.05.24 в 08:34
Морска градина, Варна

Топло и слънчево във вторник

Днес над по-голямата част от района ще преобладава слънчево време. Следобед от запад на изток облачността постепенно ще се увеличи и на места ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб до умерен от южна четвърт. Преобладаващи максимални температури между 23° и 28°, по крайбрежието 18°-23°, за В арна около 22°. Вълнение на морето 2-3, в..

публикувано на 07.05.24 в 05:50

Адресите без ток

На 07.05.2024 от 08:30 ч. до 17:00 ч. , поради извършване на оперативни превключвания на съоръженията за доставка на електроенергия, са възможни смущения на електрозахранването в района на: гр. Варна - Северна промишлена зона в района над затвора. В периода 07.05.2024 - 10.05.2024 от 09:00 ч. до 17:00 ч. , поради извършване на обслужване на..

публикувано на 07.05.24 в 05:00

До 20 градуса на 7 май във Варна

През следващото денонощие ще преобладава ясно и слънчево време, с временни увеличения на облачността следобед, когато на места ще се развие купеста облачност и ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от южна четвърт. Минимални температури между 8° и 13°, максимални от 22° до 27°, по Черноморието ще останат по-ниски –17°-20°.  За Варна..

публикувано на 06.05.24 в 17:33

Листата си за Варна регистрираха от коалиция "Солидарна България"

Лидерът на "Солидарна България“ Ваня Григорова присъства на регистрацията на листата на коалицията във Варна за предстоящите парламентарни избори. Водач е актьорът Димитър Костадинов от партия „Изправи се България“. Григорова каза, че основното послание на коалицията за предстоящите избори е "Време е за хората".

публикувано на 06.05.24 в 17:16

Даниел Митов оглавява листата на ГЕРБ-СДС във Варна

България няма нужда от повече експерименти, "сглобки" и "некоалиции", необходимо е стабилно правителство, което да извърши необходимите реформи. Това заяви във Варна водачът на листата на коалиция "ГЕРБ-СДС" на предстоящите парламентарни избори Даниел Митов. „Направихме всичко възможно България да има стабилен кабинет, който да издържи дълго и..

публикувано на 06.05.24 в 14:19

Коалиция „Солидарна България“ регистрира листата си за Добрич

Коалиция „Солидарна България“ регистрира листата си за 8 МИР Добрич. Председателят на ПП "Изправи се България" Мая Манолова призова за активност по време на изборите на 9 юни, за да не се позволи отново сглобки като в предходното редовно правителство да съсипват страната ни. Сред целите на Коалицията "Солидарна България" е минималната работна..

публикувано на 06.05.24 в 13:33