Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ахладова: Докладът на ЕК е положителен и обективен

Снимка: БГНЕС

България благодари на ЕК за този доклад, който прави преглед на прилагането на върховенството на правото. Докладът е положителен, обективен, ясно очертаващ резултатите от сътрудничеството с ЕК. Това заяви правосъдният министър Десислава Ахладова във връзка с доклада на ЕК, предаде репортер на БГНЕС.

ЕК акцентира върху сфери, които спазват върховенството на правото в ЕС, тези области съвпадат с приоритетите на правителството. ЕК приветства реформата на антикорупционното законодателство и институционалната рамка в България, добави Ахладова. Очаквайте подробности. /БГНЕС




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Балчик решават за поставянето на три стоянки за електрически велосипеди

Търг с тайно наддаване за отдаване под наем на велостоянките в Балчик за една година, които са части от имоти, публична общинска собственост, предстои. Той ще бъде организиран след одобрение на Общинския съвет, а проекторешението влиза на сесия на 1 август. Топмобилити ЕООД е внесло искане до местната власт да бъде оператор на три стоянки – две по..

публикувано на 30.07.24 в 11:55

Близо 200 хиляди лева безвъзмездна помощ получава Зоопаркът във Варна

Община Варна получава безвъзмездна финансова помощ за Зоопарка в Морската градина. Стойността на проекта е близо 200 хиляди лева, осигурени с евросредства.  Финансирането има за цел да бъдат разработени стратегически документи, които да осигурят техническа готовност, така че едно от любимите места на варненци да може да кандидатства за последващо..

публикувано на 30.07.24 в 11:25
Снимката е илюстративна

Община Варна отменя конкурса за директор на общинското предприятие ТАСРУД

Заповедта за обявяване и провеждане на конкурс за длъжността директор на общинското преприятие. “Транспорт и автоматизирана система за регулиране на уличното движение” е отменена, съобщиха от пресцентъра на Община Варна.  Припомняме, че на 25 юли  Община Варна обяви конкурс за директор на ТАСРУД.  Търсят нов директор на ТАСРУД във Варна..

публикувано на 30.07.24 в 11:09

В търсене на тръба: ВиК разкопа грешна улица във Варна

Улица "Петър Слабаков" в ж.к. "Бриз" във Варна е разкопана заради присъединяване на нова кооперация към ВиК-мрежата. Оказва се обаче, че на тази улица няма присъединителна тръба. В търсене на тръбата от дружеството са прокопали целия район въпреки опитите на живеещите на "Петър Слабаков" да им обяснят, че такава тръба не съществува.  Съседите им..

публикувано на 30.07.24 в 10:30

ГЕРБ с позиция след 13-ата сесия на ОбС във Варна

Общинските съветници от групата на ПП ГЕРБ в Общинския съвет във Варна изпратиха позиция до медиите по повод критики от страна на кмета на Варна към работата на местния парламент по време на сесията на 29 юли.  Те заявяват, че администрацията към момента "няма проектна готовност, за да гласува отпускане на средства за изготвяне на комплексни доклади..

публикувано на 30.07.24 в 10:30

ИТН започват разговори за кабинет с третия мандат

Започват разговорите на "Има такъв народ" с останалите парламентарно представени политически формации в търсене на подкрепа за съставяне на правителство с третия мандат, връчен вчера от президента. Партията предлага експертен кабинет с програма с конкретни срокове и ограничен мандат. Първите срещи днес са с депутатите, които не членуват в парламентарни..

публикувано на 30.07.24 в 09:42
Снимката е илюстративна

РИОСВ: Авария е причина за оцветяването на водата край Офицерския плаж

Оцветяването на водите в района на Офицерския плаж във Варна е заради аварийно изтичане на вода от магистрален водопровод на кръстовището на ул. „Мир“ и ул. „Христо Смирненски“ във Варна. Това установи проверка на Регионалната инспекция по околната среда и водите във Варна , извършена във връзка със сигнали за оцветяване на морските води от вливането..

публикувано на 30.07.24 в 09:15