Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва кандидатстването за изграждане на детски кътове на работното място

Снимка: Община Нови пазар

От днес работодатели и институции от централната и местната власт могат да кандидатстват с проекти по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ за създаване на детски кътове на работното място.

Основната цел на процедурата „Детски кътове“ е да бъдат създадени възможности за получаване на услуги за децата на служителите.

До петима работодатели могат да кандидатстват в партньорство за създаването на общ детски кът. Всеки новосъздаден детски кът трябва да осигурява необходимата среда за полагане на грижи за поне 15 деца. Детегледачите ще бъдат наемани чрез Бюрата по труда, като при необходимост, ще преминават обучение. Възнаграждението им ще зависи от това дали услугите са почасови или целодневни, като по проектите ще се поема възнаграждението им за период до 12 месеца.

Минималният размер на финансовата подкрепа от ОПРЧР за създаване на детски кът на работното място е 50 000 лв., а максималният – 150 000 лв.

Кандидатите трябва да предвидят съфинансиране при изпълнението на проектите си, което зависи от големината на фирмите.

Големите предприятия могат да получат финансова подкрепа до 70% от разходите по проекта, средните предприятия – до 80% от разходите, а микро- и малките предприятия - до 90% от разходите за реализиране на проекта. Бюджетът на операция „Детски кътове“ е 15 млн. лв. /БГНЕС




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Повече и по-сложни пожари тази година във Варна

От началото на годината досега на територията на Варна и областта са станали 3362 пожара, има петима загинали, 18 са пострадалите. 1 000 декара пасища и сухи треви и 1500 декара гори са изгорели по време на пожарите до селата Припек и Слънчево. Това съобщи старши комисар Тихомир Тотев, директор на Областната дирекция противопожарна безопасност и..

публикувано на 10.09.24 в 12:30
Стефан и Максим след успешното приключване на експедицията

Българи прекосиха Северния ледовит океан с гребна лодка

Българи са първите в света, които прекосиха Северния ледовит океан с гребна лодка. Стефан и Максим Иванови са баща и син, които и преди са се впускали в екстремни експедиции с лодката "Неверест". Те притежават 10 рекорда на "Гинес". С това прекосяване са на път да завоюват още няколко рекорда, съобщава Нова тв. Стефан и Максим са..

публикувано на 10.09.24 в 11:37

Вече полагат настилка на пътя между Горна и Долна Трака (СНИМКИ)

Вече текат дейностите по изграждане на пътната настилка на ул. "Арх. Манол Йорданов", която свързва Горна и Долна Трака. Припомняме, ВиК приключи работа по прокарване на канализацията в района в средата на юли. Крайният срок, който обявиха от общината за финализиране на ремонта на пътя, е  краят на септември. След като отсечката бъде възстановена, ще..

публикувано на 10.09.24 в 11:05

От януари догодина най-ниската заплата в армията става 2300 лева.

От януари догодина най-ниската заплата в армията става 2300 лева. Това е посочено в писмен отговор на служебния министър на отбраната Атанас Запрянов на въпрос на депутата Христо Гаджев, предаде БНР. Увеличението на заплатите ще е по-голямо при войниците – 47%. При висшите офицери увеличението ще е 27%. Така от януари догодина заплатата за..

публикувано на 10.09.24 в 10:59

БАРПТЛ: Инсулините са налични в достатъчно количество у нас

В аптечната мрежа във Варна трудно се намира инсулинът Левемир от два месеца, фармацевти препоръчват да се търсят останали бройки в по-малки градове. Това разказа в сигнал до Радио Варна Пепа Жекова.  Един сигнал за липсата на този инсулин във Варна са получили е Българската асоциация за развитие на паралелната търговия с лекарства (БАРПТЛ). Но,..

публикувано на 10.09.24 в 09:46

ВиК-авария променя маршрута на автобусите по линия 41

Днес след 09:00 часа автобусите по линия 41 посока ЖП гара - Варна след сп. "Г. Георгиев" ще продължават по бул. "Цар Освободител", на кръстовището с бул. "Република" ще завиват надясно.  Ще се обслужват спирки "Гео Милев" и "Поглед", съобщават от "Градски транспорт"-Варна. От ЖП гара посока "Владиславово" след сп. "Детско градче" ще..

публикувано на 10.09.24 в 08:37

При въвеждане на еврото масовите глоби да се закръглят две към едно

Публикуваха за обществено обсъждане законопроекта за изменение и допълнение на Закона за платежните услуги и платежните системи. Целта е да се подготвят платежните системи за въвеждане на еврото.  Сред предложенията е закръгляне на лева към еврото в съотношение две към едно. Например 100 лв. се заменят с 50 евро, 600 лв с 300 евро   и т.н...

публикувано на 10.09.24 в 07:07