Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Изложение "Вкусът на Добруджа" тази събота в Добрич

Обмислят се фермерски пазари в Балчик и през студените месеци

Снимката е илюстративна.
Снимка: Ани Петрова

Фермерският пазар, планиран за тази събота в Балчик, се отлага. Причината е, че на 10 октомври в 10 часа ще се проведе Фермерско изложение "Вкусът на Добруджа"  до Читалище "Йордан Йовков" в центъра на Добрич, обясни Пепа Рашева от екипа на организаторите. Идеята на "Вкусът на Добруджа" е да бъдат привлечени ресторантьори и други заведения за хранене, които да включат в своите менюта ястия, приготвени с фермерски продукти от Добруджа.  В последните няколко месеца това събитие бе преустановено.  С настъпването на есента изложенията на централната алея на Добрич се възстановяват, а графикът и работното време на фермерските пазари в Балчик се променя.

В тази връзка организаторите съобщават, че следващото издание на Фермерски пазар Балчик на Дамбата в Белия град ще бъде на 17 октомври и ще бъде с променено работно време от 12 до 20 часа. Планувано е изложенията да продължат всяка събота до края на октомври, ако метеорологични условия позволяват. Поради безброй запитвания от страна на жителите на Балчик, се обмисля възможността за регулярни фермерски пазари и в есенно-зимния период.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Венцеслава Генова: Живият контакт на учител и ученици няма алтернатива

Учебният процес във всички училища в област Варна продължава в неприсъствен режим, съобщи за Радио Варна началникът на Регионалното управление на образованието Венцеслава Генова.  Продължава окомплектоването на училищата с таблети и лаптопи за нуждите на дистанционното обучение. Устройствата се предоставят за ползване с приемо-предавателен протокол,..

обновено на 02.12.20 в 17:55

ЕК представя стратегия за предпазване от COVID-19 през зимата

Европейската комисия прие стратегия за устойчиво управление на пандемията през следващите зимни месеци, когато може да съществува риск от по-голямо предаване на вируса поради специфични обстоятелства, като например събирания на закрито . В стратегията се препоръчва да продължим да бъдем бдителни и предпазливи през зимния период и през 2021 г., когато..

публикувано на 02.12.20 в 17:50

Варненските кондуктори с протест и шествие /СНИМКИ/

Кондукторите от Градския транспорт във Варна се събраха на пл. "Съединение" (Червения площад) за пореден протест с искане да се отложат готвените съкращения в предприятието.  Служителите в дружеството настояват още ръководството да се ангажира с безплатна преквалификация и осигуряване на заетост за останалите работници, които няма да  бъдат преназначени..

обновено на 02.12.20 в 17:30

284 хил. семейства в страната са получили помощ за отопление

Държавата е разплатила над 136 млн. лв. на семейства, получили одобрение за подкрепа за отопление през зимния сезон , стана ясно от думите на социалния министър Деница Сачева. „284 хил. са семействата, получили подкрепа за отопление през тази година. Те са с 31 хил. повече, в сравнение с миналата година. Най-много са тези, които са получили средства..

публикувано на 02.12.20 в 15:18
Снимка: архив

До края на седмицата Балчик ще светне в празнична премяна

До края на седмицата Балчик ще светне в празнична премяна. Инвестиции в нова коледната украса не са правени, а преразпределение на елементите и позициите им, уточни заместник - кметът по устройство на територията Димитрин Димитров. Заради пандемичната обстановка официално тържество край градската елха за децата няма да се състои.  Информация на..

публикувано на 02.12.20 в 14:46
Снимката е илюстративна.

Къщата за бездомни в Добрич вече работи

Къщата за настаняване на бездомни хора в Добрич работи и през тази зима. Капацитетът й е за 6 души, като в момента той е запълнен. Община Добрич продължава работа и по проекта си за разкриване на приют з, който се финансира по ОП „Региони в растеж“. Надеждата на община Добрич е догодина приютът да бъде готов и тази зима да е последната, в която..

публикувано на 02.12.20 в 14:30

Детската градина "Д-р Петър Берон" във Варна прие първите десет деца на медици

Детската градина "Д-р Петър Берон" в район "Приморски" във Варна прие първите десет деца на медици, които работят  на първа линия в ковид отделения на здравни заведения. Драгомир Бакалов-директор на детската градина посочи, че има възможност да се приемат и повече деца, ако медици заявят желание за това. До момента са подадени 17 заявления за деца..

публикувано на 02.12.20 в 14:10