Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Засилени проверки за скорост от днес до 15 октомври

Снимка: Румен Сарандев

От днес до 15 октомври е в ход специализирана полицейска операция за контрол на скоростта, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Полицейски екипи ще бъдат разположени в населените места, както и на рискови участъци от пътната мрежа I, II и III клас, съобщи главен инспектор Николай Крушарски от отдел „Пътна полиция“, ГДНП.

По време на операцията ще се използват всички налични технически средства за контрол на скоростта. Освен вече познатите, ще бъдат включени и 6 нови стационарно-преносими камери. Работата с тях позволява контролът на скоростта да се извършва във всяко време от денонощието. Те са изключително чувствителни и могат да следят за нарушения в 6 платна едновременно, дори и в двете посоки на движение. /БГНЕС


ВИЖТЕ ОЩЕ
Деница Сачева

Сачева: Служители от затворени бизнеси ще получават по 24 лв. на ден

Ще направим така, че да помогнем на всички с мерките. Продължаваме с патронажната грижа, мерките 60 на 40, 80 на 20. За родителите , които ще гледат децата си в този период, помощта може да се ползва, като средният доход на член от семейството трябва да е 915 лв. Ако родителите са в неплатен отпуск могат да ползват 610лв. минимална работна заплата...

публикувано на 25.11.20 в 10:56
Венцислав Мутафчийски

Проф. Мутафчийски: Няма да затваряме хората по домовете, новите мерки ще дадат резултат

Не претендираме за пълно затваряне на държавата, както и че ще ограничим контактите на 100% , но новите мерки ще дадат резултат. Това заяви председателят на Националния оперативен щаб (НОЩ) ген. проф. д-р Венцислав Мутафчийски, предаде репортер на БГНЕС. На брифинг в Министерски съвет проф. Мутафчийски подкрепи решението на правителството да наложи..

публикувано на 25.11.20 в 10:47

Извънредната епидемична обстановка се удължава от 1 декември до 31 януари 2020 г.

„ Доказаният ефект срещу COVID-19 е само един - намаляване на социалните контакти или карантина. За да облекчим болниците, които са на предела на възможностите, въвеждаме мерки за 3 седмици. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на редовното правителствено заседание, на което кабинетът гласува удължаване на извънредната епидемична..

публикувано на 25.11.20 в 10:42

Изпращаме проф. Александър Чирков с поклонение във Варна

Сбогуваме се с проф. Александър Чирков в четвъртък. Поклонението пред тленните останки на светилото на българската кардиология ще се състои във Варна. Траурната церемония ще се проведе в ритуалната зала на крематориума в морския град на 26 ноември, четвъртък, от 10.00 до 15.00ч. при спазване на всички противоепидемични мерки. Проф. Александър Чирков ни..

публикувано на 25.11.20 в 10:37

По-строги мерки от петък до 21 декември

По строгите противоепидемични мерки влизат в сила от петък - 27 ноември и ще продължат до 21 декември 2020 г. Това заяви министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов, по време на извънреден брифинг на МС. Спират се учебните занятия във всички образователни институции – всички ученици от 1 до 12 клас, всички извънкласни дейности, занимания..

публикувано на 25.11.20 в 09:48

Експерт: Новите мерки ще се отразят най-зле на кадрите в туризма

Новите противоепидемични мерки ще се отразят най-зле на кадрите в туризма, каза Павлин Косев, председател на Асоциацията на ресторантьорите и хотелиерите – Варна. Писмо до Министерството на туризма са изпратили от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, поводът е предстоящото затваряне на заведения и по-строгите мерки, които се въвеждат..

публикувано на 25.11.20 в 09:29

Оставете книжарниците отворени, призовава асоциацията "Българска книга"

Да не бъдат затваряни книжарниците, включително тези в търговските центрове, се иска в отворено писмо, изпратено до медиите, на асоциацията "Българска книга" (АБК). АБК е единствената национална организация в областта на книгоиздаването и книгоразпространението. Обединява над 130 издателства и книготърговци, отговорни за над 90 на сто от книжната..

публикувано на 25.11.20 в 09:20