Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Балчик набират кандидати за преброяването до 16 ноември

| обновено на 30.10.20 в 06:22

Удължават срока за набиране на преброители и контрольори за община Балчик за предстоящото през януари и февруари 2021 г. Преброяване на населението и жилищния фонд. Кандидатите могат да подадат заявление по образец в общината, в която искат да бъдат наети до 16 ноември. Документите за кандидатстване може да бъдат изтеглени от сайта на Преброяване’ 2021 и в сайтовете на общините. За община Балчик са нужни 22-ма контрольори и 79 преброители, като до момента са подали заявления съответно 17 и 30 кандидати.

В периода 1 – 15 февруари 2021 г.един преброител би могъл да изработи средно около 400 лева за един преброителен участък при 50% електронно преброени. Това означава, че ако преброителят поеме преброяването на 3 участъка, неговото заплащане може да достигне над 1000 лв.

Информация на кореспондента ни Албена Иванова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Планински спасители помогнаха на пострадала туристка от Гърция в Пирин

Планински спасители са оказали помощ на туристка от Гърция в Пирин планина, съобщиха за БТА от Планинската спасителна служба. Случаят е от вчера на обяд.  Жената е била на разходка в района на водопад „Свети Никола“ над Добринище. След подаването на сигнала към нея моментално е изпратен на помощ отряд планински спасители от Банско ...

публикувано на 03.08.24 в 09:50
УМБАЛ Бургас

С опасност за живота е 9-годишното дете, пострадало на плажа в Созопол

Лекарите продължават да се борят за живота на 9-годишното дете , което пострада на плажа в Созопол. Инцидентът е станал след 20:00 ч. в петък , докато машината е почиствала пясъка. 9-годишното дете е било засмукано от устройство, прикачено на трактор. Устройството е пречиствало пясъка. Детето е настанено в реанимацията на УМБАЛ-Бургас...

публикувано на 03.08.24 в 09:43

Гръцки фирми платиха 1,15 млн. евро глоби за нарушения по плажовете

Това лято концесиите на плажовете за бизнеса достигнаха рекордните 1650, което е много повече от първоначалната прогноза на гръцкото министерство на финансите за 1200. В други 150 случая не е имало концесии, защото не е имало достатъчно интерес или защото избраният концесионер се е отказал от..

публикувано на 03.08.24 в 09:38
Сградата на езикова гимназия „Гео Милев“ в Добрич .

Свободните места за четвърто класиране в гимназиите в област Добрич са 305

Регионалното управление на образованието в Добрич обяви 305 свободни места за четвърто класиране в гимназиите в областта. В четвърти етап на класиране участват ученици, които не са приети, не са се записали или не са кандидатствали до момента. Най-много свободни места за четвърто класиране има в Професионалната гимназия по ветеринарна медицина..

публикувано на 03.08.24 в 08:44

Пожарът до село Лозница, община Генерал Тошево, вече е потушен

Пожарът, избухнал вчера край село Лозница, община Генерал Тошево, е потушен, информират от ОД на МВР Добрич. Огънят засегна гора с площ от 3 000 дка, като изгорели са около 1 500 дка от нея. В гасенето на пожара край село Лозница, в близост до границата с Румъния, участваха пожарникари от Генерал Тошево и Добрич, както и земеделци със..

публикувано на 03.08.24 в 08:40
Σοζόπολη

Инцидент на плажа в Созопол, трактор прегази дете при почистване на ивицата

Тежък инцидент на централния плаж в Созопол. Дете е прегазено от машина на сметопочистваща фирма малко след 20:00 ч. вечерта. По първоначална информация то е оставено без надзор. Детето е транспортирано в болница с тежки наранявания. Близките на детето обясниха, че са го изпуснали от поглед за секунди, 9-годишното дете и братовчед му се опитали да се..

публикувано на 03.08.24 в 07:48
Костадин Костадинов

"Възраждане" отказва да подкрепи правителство, подкрепено от представители на ДПС

Партия "Възраждане" няма да застане зад правителство, което ще бъде подкрепено с представители на ДПС -  без значение дали ще е без Пеевски. Това заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов. Той посочи, че страната има нужда от хомогенно правителство, дори при по-ниска избирателна активност, съобщава БНР.  Това стана ясно след близо тричасов..

публикувано на 02.08.24 в 17:10