Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

В Балчик набират кандидати за преброяването до 16 ноември

| обновено на 30.10.20 в 06:22

Удължават срока за набиране на преброители и контрольори за община Балчик за предстоящото през януари и февруари 2021 г. Преброяване на населението и жилищния фонд. Кандидатите могат да подадат заявление по образец в общината, в която искат да бъдат наети до 16 ноември. Документите за кандидатстване може да бъдат изтеглени от сайта на Преброяване’ 2021 и в сайтовете на общините. За община Балчик са нужни 22-ма контрольори и 79 преброители, като до момента са подали заявления съответно 17 и 30 кандидати.

В периода 1 – 15 февруари 2021 г.един преброител би могъл да изработи средно около 400 лева за един преброителен участък при 50% електронно преброени. Това означава, че ако преброителят поеме преброяването на 3 участъка, неговото заплащане може да достигне над 1000 лв.

Информация на кореспондента ни Албена Иванова.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Започна антиспин кампания "Пазя себе си, пазя и теб" във Варна

Антиспин кампания, посветена на Световния ден за борба със СПИН - 1-ви декември , започна във Варна, съобщиха от дирекция „Превенции“. Организираната за дванадесета поредна година акция ще се продължи от 26-ти ноември до 3-ти декември. Кампанията е под мотото „Пазя себе си, пазя и теб!“ и се провежда онлайн в социалните мрежи  фейсбук  и  инстаграм..

публикувано на 30.11.20 в 15:44

Детска градина в Добрич вече приема деца на медици

В епидемичната обстановка детска градина "Слънчице" в Добрич вече приема деца на лекари, медицински сестри и други специалисти, работещи в системата на здравеопазването , съобщават от общината. Родителите медици са подали до днес 18 заявления в детското заведение, което ще се грижи за децата, разделени в две групи, посочват от кметската управа. Със..

публикувано на 30.11.20 в 15:11

Детска градина и ясла отварят врати за децата на медиците от Варна в сряда

Детска градина "Д-р Петър Берон" и детска ясла "Приказен свят" от сряда (02.12.2020 г.) са на разположение на работещите в здравните заведения на територията на община Варна. И двете заведения се намират в района, където са съсредоточени най-много болници в града. За времето на прилагане на въведените противоепидемични мерки ДЯ „Приказен свят“..

публикувано на 30.11.20 в 14:58

Ваксини срещу COVID-19 на "Пфайзер" идват у нас в края на годината

Първите ваксини срещу Covid-19, които ще дойдат в България, ще бъдат на "Пфайзер/Бионтек", а първите количества се чакат още в края на 2020 година . Това стана ясно по време на днешното работно съвещание, свикано от премиера Бойко Борисов с членове на правителството, предаде БНР. През изминалата седмица над 12 хиляди души са излекувани от Covid-19..

публикувано на 30.11.20 в 14:46

Получваме ПИК на НОИ през телефоните

Издаването на персонален идентификационен код на Националния осигурителен институт (ПИК на НОИ) по електронен път вече се заявява чрез нова електронна услуга на НОИ и подписване с електронен подпис през мобилни устройства/телефони. Електронната услуга на институцията изисква наличие на смартфон с инсталирано приложението на „Евротръст Технолъджис“ АД за..

публикувано на 30.11.20 в 14:29

Нови ограничения за влизане в България от 1 декември до 31 януари

Въвежда се временна забрана за влизане на територията на България от 1 декември до 31 януари. Заповед за това издаде министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. 1. Временно се забранява влизането у нас на всички, независимо от тяхното гражданство, през всички гранични пунктове, с въздушен, морски, железопътен и автомобилен транспорт...

публикувано на 30.11.20 в 14:18
Сдружение

Зарадвай с коледен подарък дете във Варна

Варненското Сдружение „Милосърдие за теб”  апелира варненци да изпратят  коледен подарък и да зарадват децата, с които неправителствената организация работи. Децата, към които е насочена кампанията, са близо 200 от 6 варненски училища на възраст от 10 до 18 години. Те са предимно от уязвимите социални групи, от бедни семейства, има деца с един..

публикувано на 30.11.20 в 14:04