Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Във Варна връчиха юбилейни медали на ветерани от Втората световна война /ФОТОРЕПОРТАЖ/

Юбилейни медали по повод 75-годишнината от края на Втората световна война получиха ветерани от Бургас и областта на официална церемония днес. Медалите от българското и руското правителство бяха връчени от името на Генералния консул на Русия във Варна. Беше предвидено медали да получат 34-ма ветерани. В Ковид обстановката на церемонията присъстваха само 7 от тях.

Снимки от събитието на фоторепортера на Радио Варна - Румен Сарандев, вижте в галерията.














БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Андре Рийо с концерт в България (ФОТОГАЛЕРИЯ)

Световноизвестният цигулар и диригент Андре Рийо пренесе българската публика в свят на очарователни мелодии, като изнесе два поредни концерта в зала "Арена София" на 15 и 16 март в София.  Цигуларят-виртуоз представи своето ослепително светлинно шоу, завладяващи спектакли и препълни залата с почитателите на изкуството си...

публикувано на 19.03.24 в 12:15

Делфинариумът във Варна с безплатни представления за пролетната ваканция

Две безплатни представления ще организира за пролетната ваканция Варненският делфинариум. Те ще са на 30 и 31 март, от 12 и от 15.30 часа.  Представленията ще бъдат с вход свободен за децата до 12 години и с платен вход за по-големите и възрастните.  Припомняме, че по време на междусрочната ваканция тази година Делфинариумът също предложи..

публикувано на 19.03.24 в 11:40

Варненски ученици след стаж в Испания: Когато не са в сиеста испанците работят на пълни обороти

За поредна година ученици на Варненската търговска гимназия (ВТГ) “Георги С.Раковски“ ще участват в менторска програма,  в която ще учат и работят едновременно в реална бизнес среда. Започват преди повече от десетилетие заедно с международната образователна организация Junior achievement, предоставяща иновативно образование, от най-ранна възраст..

публикувано на 19.03.24 в 08:28

Почитаме Св. мъченици Дария и Хрисант

На 19 март православната църква почита Св. мъченици Хрисант и Дария. Хрисант бил син на царедвореца Полемий от Александрия. Той учил в различни светски школи, а учители му били най-образованите мислители от това време. Но мъдростта на света го правела тъжен, тъй като не можела да му даде отговор на въпроса какво е истина. Той прочел Евангелието и..

публикувано на 19.03.24 в 08:25

Варненската библиотека с нова услуга - велоразнос на книги до отдалечени зони

Регионалната библиотека "Пенчо Славейков" във Варна ще разполага с товарен велосипед за разнос на книги в отдалечени от центъра зони на града. Тази услуга ще бъде сезонна, от април до ноември, и ще пътува в зависимост от метеорологичните условия. С поред предварителния график в началото ВелоБиблиотеката ще има по едно посещение веднъж седмично само до..

публикувано на 18.03.24 в 16:05

Лесна работа: Като в приказките

Радвам се, че сме заедно в началото на щастливата седмица! В сряда ще отбележим международния ден на щастието и този - на приказките: все хубави неща, които правят живота цветен, пълноценен и забележителен. Щастието Като специалист по радостта не веднъж съм разяснявала колко важна и същевременно лесна работа е щастието. Достатъчно е да са..

публикувано на 18.03.24 в 14:59

Стогодишен юбилей отбеляза Минка Коджабашева от Соколово

100 години отпразнува сред своите четири дъщери и техните деца и внуци Минка Коджабашева от балчишкото село Соколово. На празника тя бе поздравена от кмета на селото Исмаил Исмаил и получи подарък от Община Балчик. Минка Коджабашева е родена на 17 март 1924 година в румънското село Касапкьой, откъдето е и съпругът и Велико Коджабашев, напуснал този..

публикувано на 18.03.24 в 11:42