Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спартак/Варнан/ приема елитния Арда/Кърджалиж/

Автор:

Възражда ли се футболен клуб Спартак Варна ? Труден въпрос, но отговорът му клони в положителна посока. Събраха се ентусиазирани футболисти и ето че тимът връща феновете си по трибуните. Казвам всичко това, защото варненския Спартак днес ще приеме в мач от 1/16 финалите за купата на България елитния  Арда Кж. Срещата е от 13.30 ч на стадион Спартак във Варна. Очакванията за тази среща са големи.

Никола Петров бе определен за главен съдия на двубоя. Негови помощници. ще бъдат Николай Михайлов и Венцислав Банчев, четвърти арбитър е Николай Малджански, а съдийски наблюдател – Петър Атанасов.

Футболистите на старши треньора Васил Петров се изправят пред сериозно предизвикателство.

Предстоящият им футболен двубой е срещу отбора от Първата лига – ФК „Арда“ Кърджали.

В дни на пандемия и рестрикции всички привърженици на соколите могат да подкрепят любимия си отбор, като наблюдават мача на живо във Facebook страница. Евентуална победа за варненци ще даде крила на младите футболисти. Те влизат в този мач срещу тим от елита след полбеда с 4-0 срещу Кубрат. Така, че настроение в отбора има. Варненският Спартак е трети в класирането с 23 т, колкото има и Черноморец /Бч/, които са втори с по-добра голова разлика. Лидер в групата е Светкавица /Тщ/ с 27 т. Програмата на отлбора е доста сгъстена-шампионат и мачове за купата, като „соколите“ участваха и в турнира за аматьорската купа. Какъвто и да е изходът от мача срещу Арда/Кж/ момчета на треньора Васил Петров трябва бързо да се възстановят, защото само след 3 дни имат тежък мач, регионалното дерби срещу Черноморец /Бч/. Срещата е на 8 ноември и се явява директен сблъсък за втората позиция.

Наставникът на варненци се отнася с респект и уважение към тима на Арда/Кж/.

Специалистът разкри своите очаквания за 1/16-финалния мач за Купата на България. „Те са силен отбор и показват добра игра. Неслучайно са в шестицата на първенството. Ние трябва да бъдем тотално концентрирани, ако искаме да излезем с успех от тази среща“, твърди треньорът на Спартак.

Той няма да може да разчита на Велислав Боев и Мартин Минчев заради контузии. Останалите обаче са крайно мотивирани да се докажат срещу тим от елита и искат да превърнат мача в истински празник за феновете.

Спартак/Вн/ срещу Арда /Кж/, мач от 1/16 финалите за купата на България. Сблъсъкът е днес от 13.30 ч на стадион „Спартак“.

Очаквайте пряко включване в програмата на Радио Варна от мача.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Стартира Европейското първенство по волейбол

Дадено беше началото на последното Европейско първенство, в което български състав ще участва това лято. Националите ни под 20 години излязоха в откриващия мач в Група II в гръцкия град Арта и не допуснаха грешка. Селекцията на Мирослав Живков взе чиста победа над Словения с 3:0 (25-20, 25-22, 25-23) след 81 минути игра.Европейското първенство за мъже..

публикувано на 27.08.24 в 10:53

Карбони спечели втория етап в обиколката на България

Италианецът Джовани Карбони от отбора на Джей Си Ел Укьо спечели втория етап от колоездачната обиколка на България. Той се представи блестящо в този етап - 108,3 километра от Троян до Казанлък. До последно той водеше битка с чеха Якуб Отруба.Трети финишира италианецът Матео Малучели, който спечели първия етап. В генералното класиране първи е..

публикувано на 27.08.24 в 10:51

17-годишните ни волейболисти завършиха с победа

Националният отбор на България за мъже под 17 години завърши с победа групата си на Световното първенство. В зала „Левски София“ нашите надиграха Мексико с 3:1 (25:17, 25:21, 19:25, 25:15). Българите завършиха с две победи, но останаха на трето място в класирането. Първи е Испания, а втори – Китайско Тайпе. В осминафинала нашите ще срещнат..

публикувано на 27.08.24 в 10:49

Конен спорт във Варна

На 01.09.2024 г. (неделя) от 14.00 часа в Университетска ботаническа градина - Варна ще се проведе XX републикански турнир по конeн спорт за купата на Софийски Университет „Св. Климент Охридски“. Събитието е традиционно за Екопарк Варна и се организира с подкрепата на Община Варна, дирекция „Спорт“. Конкурипикът (прескачането на препятствия) е..

публикувано на 27.08.24 в 10:48

"Черно море" се справи и с тима на Крумовград (ВИДЕО)

Черно море победи с 3:0 тима на Крумовград в мач от 6-ия кръг на първенството  по футбол. Черно море вече има 13 точки в актива след четири победи, едно равенство и една загуба.  „Моряците“ излизат на второ място във временното класиране, с едно попадение по-добра голова разлика от третия – градския съперник Спартак 1918 Варна.  Ч.море-Крумовград..

публикувано на 26.08.24 в 23:45

Официална позиция на ФК Спартак Варна

Във връзка с появилите се в медиите информации относно потенциално преминаване на старши треньора Александър Томаш в друг клуб, ръководството на ФК Спартак Варна би искало да увери своите привърженици и обществеността, че няма промяна в ангажиментите на господин Томаш към клуба и че двете страни остават в отлична комуникация. Томаш и екипът му..

публикувано на 26.08.24 в 18:20

Юри Георгиев: Продължавам да летя, но с хвърчила (ВИДЕО)

Един бивш военен пилот от Варна продължава да лети, но по много различен начин. Той пуска хвърчила и им се радва истински. Това негово хоби успя да зарази цяла Варна през последните години, а вече и цялото Българско Черноморие.  Юри Георгиев е човекът, който провежда Фестивала на хвърчилата. Такъв имаше във Варна, тази събота и неделя,..

публикувано на 26.08.24 в 11:50