Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Курсант от Морското училище във Варна с „Отличие на победителя” на клуб „Отворено общество”

За 28 пореден път и в навечерието на Деня на народните будители клуб "Отворено общество" раздаде годишните си награди, в които по традиция отличи личности и колективи, постигнали личен и професионален успех.

Старшина първа степен Венелин  Нешев – курсант в 4 курс, специалност „Корабоводене” на ВВМУ” Н.Вапцаров”. Той е сред 16-е млади хора от цялата страна, избрани в програмата „Младежки посланици на НАТО” за тази година. Той получи наградата на клуб „Отворено общество” „Отличие на победителя”, която се дава за ярки изяви на млади хора от Варна.

Курсант Нешев споделе, че е избрал професията още от ранна детска възраст. Казва и че е изпълнил една от своите мечти - да следва във Висшето военноморско училище във Варна. Той е на мнение, че неговите връстници и колеги носят патриотичния дух в себе си и са водени от мисълта, че имат дълг към родината.

Подробностите чуйте от интервюто на Даниела Стойнова със Старшина първа степен Венелин  Нешев:

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Във Варна отбелязват 100 години от рождението на Шарл Азнавур

Церемонията по отбелязване на 100-годишнината от рождението на  Шарл Азнавур се проведе на плoщад "Съединение".  Тържеството започна с химните на България, Армения и Франция. Присъстваха посланиците на двете държави, евродепутати, областният управител, кметът, политици и общественици.  Бяха поднесени венци и цветя на монумента на Маестрото,..

публикувано на 22.05.24 в 15:15

Почистиха фасадата на ФК, транспарант за 24 май поздравява варненци

Почистиха фасадата на Фестивалния и конгресен център. Спуснаха транспарант за 24 май, като поздрав към варненци и гости на града. Припомняме, по случай празника на Българската просвета и славянската писменост, центърът на Варна е украсен с пана с откъси от произведения на известни български автори.

публикувано на 22.05.24 в 14:52
МБАЛ-Добрич

В Добрич оперираха успешно пациент с рядко заболяване

Пациент с изключително рядко заболяване е бил успешно опериран в Отделението по неврохирургия в Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич. Случаят е бил представен на световната конференция по неврология и невронаука в Банкок, Тайланд, информират от лечебното заведение. Рядкото заболяване на 69-годишния пациент в областната..

публикувано на 22.05.24 в 12:58

Да помогнем на Цвети от Генерал Тошево да се излекува

Петнайсетгодишната Цветелина Маркова от Генерал Тошево се нуждае от скъпо лечение в клиника в Турция , след като се парализира от бюста надолу в началото на месец март. Лечението е непосилно за семейството й, в което за Цвети се грижи единствено майка й, която заради състоянието на детето си в момента не работи. След неуспешен опит за поставяне на..

публикувано на 22.05.24 в 12:05

Ахил в шаха на бързи обороти

Знаете ли кой спорт наричат „шах на бързи обороти“? Няма да Ви мъча много – говоря за фехтовката. Спорт, който не е особено популярен у нас, но това лято в него ще имаме представител на Олимпийските игри – Йоана Илиева. И Варна не изостава в шаха на бързи обороти -  има клуб, който жъне успехи на национално и международно ниво. Името му идва..

публикувано на 22.05.24 в 08:30

Родители искат връщане на допълнителните занятия в детските градини във Варна

Около 200 родители са се подписали само за дни в онлайн петиция , която иска възстановяването/въвеждането на допълнителни платени занимания в детските градини и училища във Варна. Това каза за Радио Варна Даниела Ванкова, която е сред инициаторите на искането. Тези занимания включват различни спортни дейности като футбол, гимнастика,..

публикувано на 22.05.24 в 08:05
Дупката Taam Ja

Дупка в морето няма дъно. Учените не могат да измерят дълбочината й

Дупка в морето се оказа без дъно или поне учените с познатите им методи не могат да разберат на каква дълбочина свършва, съобщава Novini.bg. „Изследователите откриха в океана най-дълбоката дупка на планетата - и тя е толкова дълбока, че не могат да стигнат до дъното“, съобщи CBS News, позовавайки се на публикация в новия брой на списание..

публикувано на 22.05.24 в 07:20