Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зелен туризъм у нас - първо дигитално, после и реално

Проектът „Зеленият туризъм и историческото наследство като потенциал за развитие на черноморския туризъм„ е финансиран с 1 100 000 евро по програмата „Черноморски басейн”.

В него освен България, участват Гърция, Грузия, Молдова, Украйна и Румъния –това съобщи Елена Симеонова-представител на Асоциацията на българските черноморски общини, която е спечелила финансирането.

Симеонова обясни, че става дума за популяризиране на известни културно-исторически обекти от Врана и региона:






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Шестима мигранти бяха задържани при опит да преминат от Турция в България

Шестима нелегални мигранти са опитали да преминат границата между Турция и България, но са били задържани от областната жандармерия в Одрин, предаде агенция "Ихляс хабер ажансъ". Мигрантите са били задържани при контролен патрул в село Хамзабейли, окръг Лалапаша. Жандармеристите са установили, че задържаните нямат документи и са били предадени на..

публикувано на 19.07.24 в 10:12

Парламентът задължи кабинета да осигури средства за пострадалите от пожарите

Единодушно с 201 гласа парламентът прие решение, с което задължава правителството да предприеме необходимите действия за осигуряване на средства от бюджета за подпомагане на пострадалите от пожарите, предаде БНР. В решението се посочва, че Министерският съвет трябва всяка седмица да информира НС за предприетите действия.  В проекторешението..

публикувано на 19.07.24 в 10:05

Съветът за сигурност ще заседава утре

Съветът за сигурност към Министерски съвет ще бъде свикан в събота.  Това съобщи министър-председателят Димитър Главчев пред журналисти в село Мамарчево, откъдето властите обобщиха ситуацията с пожарите. Обстановката с пожарите в Ямболско е най-критична в страната. В района огънят се развива на три фронта - на територията на Воден, Шарково и Крайново...

публикувано на 19.07.24 в 10:01

51-годишен, използвал оксижен, е причинил пожара в птицефермата в Константиново

51-годишен варненец, използвал оксижен, без да спази противопожарните мерки, е причинил пожара в птицефермата в село Константиново, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Варна.  Пожар в птицеферма в с. Константиново, изгорели са около 700 животни (обновена) Човешка небрежност е причина и за предизвикания пожар в местността Боровец-Юг край..

публикувано на 19.07.24 в 09:42

Протестиращи в Приселци: Капка по капка дебнем кога ще има вода

Жители на община Аврен излязоха на протест срещу систематичното безводие в населеното място.  Второ лято при рекордно високи температури и обявен оранжев код в селата Аврен, Бенковски, Здравец, Садово и Приселци, хората са изправени пред проблем с липса на водоснабдяване, което засяга все по-сериозно ежедневния им живот, отбелязват мотивите си..

публикувано на 19.07.24 в 09:35

Обвързването на глобите към КАТ с техническия преглед ще създаде проблеми за пунктовете

Наскоро от Министерски съвет внесоха за гласуване промени в Закона за движение по пътищата, една от които предвижда шофьорите, които имат неплатени глоби към КАТ да не могат да минат годишен технически преглед. Мярката, която цели да се повиши събираемостта на глобите, предизвика разнопосочни мнения сред шофьори и експерти. Диан Драганов,..

публикувано на 19.07.24 в 09:13
Пожарникари работят на мястото на експлозията, вероятно причинена от безпилотен летателен апарат (БЛА), в Тел Авив, Израел, 19 юли 2024 г.

Хутите поеха отговорност за въздушната атака над Тел Авив

Подкрепяните от Иран йеменски бунтовници хути заявиха, че са изстреляли дрон, който предизвика експлозия в Тел Авив. При атаката загина един човек, четирима бяха ранени, предаде АФП. Един човек е убит при предполагаема атака с дрон в Тел Авив Израелските военни (ЦАХАЛ) заявиха, че първоначалното разследване е показало, че взривът е причинен от..

публикувано на 19.07.24 в 09:07