Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Д-р Десислав Тасков: Нямаме пациенти в състояние, което не изисква хоспитализация

| обновено на 21.11.20 в 14:40
Снимка: Личен архив

При разкрити 219 легла, до тази сутрин настанените с коронавирусна инфекция в усложнено състояние в шуменската болница са 256, съобщи за Радио Варна, депутат от БСП за България, доброволец в в Шуменската болница.
Нямаме пациенти, в състояние, което не изисква хоспитализация. Болшинството от настанените в болницата са неадекватно или недостатъчно лекувани хора, потърсили болнична помощ след влошаване на общото им състояние, разказва д-р Тасков в интервю за Даниела Стойнова.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Радан Мирянов: Футболното съдийство в България калява психиката

Футболът ни е отражение на държавата, може и да не е на равнището на италианското калчо, английската премиершип или на испанското, или на германското първенство, но като интрига може да им съперничи. Особено в т.нар. важни дербита. В това е убеден Радан Мирянов - бивш футболен съдия с повече от 1000 мача зад гърба си и настоящ главен..

обновено на 26.02.21 в 10:57

Акробатът Красимир Васов умело балансира по пътя към световните циркови сцени

Цирковото изкуство в България има светло бъдеще в лицето на 21-годишния варненец Красимир Васов. Той е професионален еквилибрист и поставя номера, които спират дъха на публиката. Как Ви звучи балансиране върху меч? Младият варненец тренира с бившия цирков артист Стефан Стоянов за да усъвършенства техниката си.  Още от 8-годишен Красимир..

публикувано на 24.02.21 в 08:45

Захари Карабашлиев: Свободни сме, ала не сме го знаели

На 8 февруари излезе новият роман на Захари Карабашлиев - „Опашката“, който е социално-политическа сатира, провокирана от протестите като форма на желанието за промяна.  Това е увлекателна и проникновена притча за покварата на властта, за характера на доброто и злото, в която събитията ескалират в неразрешим конфликт и жестока (но сякаш..

обновено на 23.02.21 в 15:46

2020 година с по-малко пари за археология, но с повече разкопки във Варна

"Получи се така, че през миналата година бяха финансирани по-малко обекти и концентрирахме усилията си в Архитектурния и археологически резерват на територията на Античния Одесос", разказва Мария Манолова, завеждащ отдел "Археология" към Регионалния исторически музей във Варна. По думите й строителството там е продължило независимо от пандемията, а това..

публикувано на 22.02.21 в 12:02
Георги Андреев

Потенциалът на НФА „Филип Кутев“ в среща с „гейм индустрията“ – една от идеите на новия директор Георги Андреев

Време за четене: 14 мин. През 2021-а Националният фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“ ще отблежи своята 70-а годишнина. Празничничната година е белязана освен от несигурността на обстановката, свързана с пандемията от корона вирус, но и от смяната на най-главния ръководен пост. Н овият директор на Ансамбъла е композиторът и диригент..

обновено на 21.02.21 в 20:49
Велин Жеков

Велин Жеков, РИК: Във Варна ще има около 360 машини за гласуване за 407 избирателни секции

Ако има до петстотин гласоподаватели в избирателна секция, членовете в избирателните комисии ще бъдат до седем души. При над петстотин избиратели, членовете на СИК-овете ще бъдат 9 души. Това каза за предаването „Позиция” на Радио Варна председателят на Районната избирателна комисия във Варна Велин Жеков. Относно новия момент с подвижните избирателни..

публикувано на 20.02.21 в 14:50

Д-р Мария Петрова: Дали някой ще се ваксинира, с какво и кога, е негов личен избор

Хората в неплатен отпуск заради пандемията трябва да внимават да не изгубят здравноосигурителните си права, предупреди преди седмица председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова. Една от законовите промени, които прие комисията беше, че неплатеният отпуск за 90 календарни дни, взет заради пандемията, ще бъде признаван за трудов стаж, което ще..

публикувано на 20.02.21 в 14:09