Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Училищна сграда, започната да се строи преди 30 години, предстои да бъде завършена

| обновено на 20.11.20 в 17:22
Провадия
Снимка: Д.Дончева

Училищна сграда, започната да се строи преди 30 години в Провадия, предстои да бъде завършена по програмата на Министерството на образованието и науката за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища за периода 2020-2022 година. Грубият строеж се намира в двора на Основно училище „Христо Смирненски“ и ще осигури допълнителна материална учебна база както за основното училище, така и за Професионалната гимназия по хотелиерство, ресторантьорство и туризъм, които в момента делят една сграда. Това каза за Радио Варна координаторът на проекта Десислава Боева.

Проектът цели решаване на един от съществените проблеми по отношение на образователната инфраструктура в Община Провадия – завършване и въвеждане в експлоатация на т.нар. двадесеткласно училище и осигуряване на качествено нова учебна среда. Същинската дейност включва пристрояване, реконструкция, завършване и въвеждане в експлоатация на учебен корпус с класни стаи и др.помещения и на училищна спортна зала, актова зала и др. Тези сгради са в груб строеж и са част от учебен комплекс, строен в периода 1988-1991г. Тогава бе завършена и въведена в експлоатация само една част от сградата, където сега се помещават двете училища.

Одобреното финансиране е в размер на 1 999 300 лв, а дейностите по проекта трябва да се реализират до края на 2022 г
Чуйте още в звуковия файл:
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пореден протест срещу кабинета във Варна

Малоброен беше протестът срещу властта в България в понеделник. По-малко от 20 варненци се събраха, въпреки дъждовното време, на обичайния пункт около палатковия лагер край сградата на общината, за да поискат оставките на правителството на Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев. Тази вечер недоволните отново коментираха актуалните теми от..

обновено на 30.11.20 в 20:15

ЕК: Унгария има право да разреши използването на руската ваксина

Унгария има право да разреши използването на руската ваксина срещу Covid-19, макар че „Спутник V“ няма да бъде използвана в останалите страни от Общността. Това заявиха от Европейската комисия. Държавите от ЕС могат да се възползват от специална процедура за одобрение на ваксини на своя собствена отговорност, уточняват от комисията...

публикувано на 30.11.20 в 19:34

Вторият учебен срок ще започне по различно време за различните класове

Вторият учебен срок ще започне по различно време за различните класове. Това гласи заповед на министъра на образованието Красимир Вълчев, публикувана днес.  Според документа вторият срок за учениците от 7 до 12 клас ще започне на 4 февруари 2021 г., а за учениците от 1 до 6 клас - в зависимост от решението на съответното училище. За..

публикувано на 30.11.20 в 18:41

Започват проверки на обектите, предлагащи риба за Никулден

От утре 1 декември до 6 декември 2020 г. Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) започва засилени проверки във връзка с предстоящия празник Никулден в обекти за производство и търговия с риба и рибни продукти, складове за търговия на едро , заведения за обществено хранене, обекти за търговия на дребно, пазари и борси, съобщават от БАБХ. Обект..

публикувано на 30.11.20 в 17:37

50 млн. лв. допълнителна помощ за туроператорите и туристическите агенти

Министерството на туризма договори 50 млн. лв. от Министерството на финансите за помощ на туроператори и туристически агенти. Средствата са в допълнение на вече осигурената субсидия от 10 млн. лв. по ОП „Иновации и конкурентоспособност“. Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова проведе работна среща с представителите на бранша,..

публикувано на 30.11.20 в 16:50

ЦИК удължи до 7 декември срока за оферти за машините за гласуване

Срокът за подаване на заявления по обществена поръчка за доставка на машини за гласуване и софтуер за тях се удължава до 23:59 ч. на 7 декември, поради извършена корекция в документацията за възлагане на обществената поръчка , съобщава Централната избирателна комисия. ЦИК иска да купи 9600 специализирани устройства за електронно машинно гласуване с..

публикувано на 30.11.20 в 16:12

Започна антиспин кампания "Пазя себе си, пазя и теб" във Варна

Антиспин кампания, посветена на Световния ден за борба със СПИН - 1 декември , започна във Варна. Организираната за дванадесета поредна година акция ще се продължи от 26 ноември до 3 декември. Кампанията е под мотото „Пазя себе си, пазя и теб!“ и се провежда онлайн в социалните мрежи  фейсбук  и  инстаграм  чрез профилите на дирекция „Превенции“. Целта..

публикувано на 30.11.20 в 15:44