Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Ел. стълб заплашително е наклонен в с. Боряна, община Дългопол

Сигнал за опасно наклонен над имот електрически стълб, подадоха жители на село Боряна, община Дългопол в редакцията на Радио Варна. Жечка Цонева, която живее в къщата, в близост до опасния стълб, каза, че от 2009г. се подават сигнали и жалби към енерго дружеството за Североизточна България, но конкретни действия до днес няма от тяхна страна. В селото това не е единственият наклонен стълб, който застрашава живота на хората там, каза още Жечка Цонева. Такива има до гробищата и на входа на селото. От „Енергопро - ЕАД” съобщиха за Радио Варна, че са предприети необходимите мерки по случая. Създадена е организация за подмяна на въпросния стълб, планирана да се извърши на 01.12.2020 г.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Тренд: 73% от българите искат повече инвестиции в здравеопазването

73% от българите смятат, че са необходими повече инвестиции в здравеопазването, а 12% смятат, че това не е необходимо. Това става ясно от проучване на "Тренд", представено по време на съвместната пресконференция на Българския лекарски съюз (БЛС), Български фармацевтичен съюз (БФС) и Асоциация на научноизследователските фармацевтични производители в..

публикувано на 02.03.21 в 12:43

Расте броят на заразените с коронавирус в Балчишко

Расте броят на заразените с коронавирус, съответно и броят на карантинираните в община Балчик. Към 2 март 37 лица се лекуват от Ковид – 19, петима от тях са в болница. Седем дни по-рано на лечение у дома са били 20 души, а трима – хоспитализирани. Статистиката се обръща – новоизлекуваните се само трима, а новозаразените – 17. Почти двойно повече – 81,..

публикувано на 02.03.21 в 12:33
Снимката е илюстративна.

Изграждат зони за отдих и детски кътове из Варненско с европари

21 проекта на общини и кметства от област Варна ще получат до 10 000 лв. европейско финансиране всяка. С ъс средствата ще бъдат изградени зони за отдих, детски кътове, зелени площадки и паркови пространства в Суворово, Варна, Белослав, Ветрино, Вълчи дол, Долни чифлик, Провадия, Дългопол и Девня. 46 варненски проектни предложения на обща стойност..

публикувано на 02.03.21 в 12:24
ДКЦ-4 Варна

134 души са прегледани в ковид кабинетите във Варна през изминалата седмица

134 души са прегледани в ковид кабинетите в общинските ДКЦ-та във Варна в периода от 22 февруари до 26 февруари 2021 г. съобщават от дирекция „Здравеопазване“ към Община Варна. В ДКЦ II „Свети Иван Рилски -Аспарухово“ са преминали 45 лица, направени са 43 теста, от които 15 положителни. 7 души са насочени за рентгенография на бял дроб. В ДКЦ III – Варна..

публикувано на 02.03.21 в 11:51

Затварят улици във Варна заради мотошествието за 3 март

Във връзка с провеждането на мотошествие на 3 март 2021 г. в интервала от 12 ч. до около 13 ч. ще бъде преустановено движението на пътно-превозни средства както следва: по бул. „Мария Луиза“ - в частта от пл. „Св. Св. Кирил и Методий“ до кръстовището с ул. „Шипка“; бул. „Вл. Варненчик“ - в отсечката от бул. „Съборни“ до пл. „Св. Св. Кирил и Методий“;..

публикувано на 02.03.21 в 11:37
Изследователският кораб

Каква ще е съдбата на кораба „Академик”

Още един класов ремонт да премине научноизследователският кораб „Академик“, за да бъде удължен експлоатационният му период с още 5 години. Това е целта, която си поставят в Института по океанология във Варна, каза неговият директор доц. Николай Вълчев. Даниела Стойнова разговаря с него за съдбата на научно-изследователския кораб „Академик,..

публикувано на 02.03.21 в 10:44

Започват безплатни прегледи на слуха във Варна

В Аудио-вестибуларната лаборатория към Университетския медико-дентален център МУ-Варна ще се проведат безплатни профилактични прегледи на слуха с най-модерна апаратура, съобщават оттам .  По този начин за първи път специалиститте в България ще се включат към международния ден на слуха, който се отбелязва на 3-ти март. Безплатните прегледи ще се..

обновено на 02.03.21 в 10:18