Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Венцеслава Генова: Живият контакт на учител и ученици няма алтернатива

| обновено на 02.12.20 в 17:55
Снимка: БТА

Учебният процес във всички училища в област Варна продължава в неприсъствен режим, съобщи за Радио Варна началникът на Регионалното управление на образованието Венцеслава Генова. 

Продължава окомплектоването на училищата с таблети и лаптопи за нуждите на дистанционното обучение. Устройствата се предоставят за ползване с приемо-предавателен протокол, посочи Венцеслава Генова.

Въпреки потенциала на технологизираната среда, дистанционното обучение не може да бъде нещо повече от компенсаторна форма на преподаване и усвояване на знания, убедена е тя.

С Венцеслава Генова разговаря Таня Димитрова
ВИЖТЕ ОЩЕ

11 май - Ден на библиотекаря

В дигиталните времена ролята на библиотеките и се променя, и в основата си остава същата. В днешния ден на библиотекаря най-голямото предизвикателство пред екипа на варненската библиотека „Пенчо Славeйков” е да успее да върне читателите. Които заради корона кризата повече от година не са влизали в залите с книги. През миналата година са..

публикувано на 11.05.21 в 13:40

Балчик се подготвя за „синя зона“ още това лято

„За“ „синя зона“ в приморската част на Балчик, която да въведе по-цивилизован ред и дисциплина у водачите. Около това мнение се обединиха днес присъстващите близо 20 представители на местното ръководство, общински съветници, браншовици в туризма и други сектори. По обявената за обществено обсъждане  Наредба за реда и условията за платено паркиране на..

публикувано на 11.05.21 в 13:20

Президентът Радев назначи служебен кабинет с премиер Стефан Янев

Със свой указ президентът Румен Радев назначава от 12 май 2021 г. служебно правителство на Република България. Служебното правителство е в следния състав: Стефан Динчев Янев за служебен министър-председател на Република България Роден е на 1 март 1960 г. в с. Поповица, Пловдивска област. Бил е директор на дирекциите „Отбранителна политика” и..

публикувано на 11.05.21 в 13:00
Огнян Герджиков

Огнян Герджиков: Служебният кабинет трябва да запази стабилността на държавата

Запазване стабилността на държавата и организиране на следващите парламентарни избори са основните задачи на служебното правителство. Това каза, в интервю за Радио Варна бившият служебен министър-председател проф. Огнян Герджиков. Според него, има много качествени специалисти сред хората, спрягани за служебни министри, като някои от тях са..

обновено на 11.05.21 в 12:30

Ходатайството - задължително във Варна

Във всички окръжни съдебни райони на страната предстои да бъде въведена задължителна медиация по проект на Министерство на правосъдието и Висшия съдебен съвет, това съобщи за Радио Варна Марин Маринов, председател на Окръжен съд-Варна.   В четири пилотни съдилища, сред които е и Варна, задължителната медиация ще бъде въведена още до края на..

публикувано на 11.05.21 в 12:29

Ива Митева: Служебното правителство няма да има време за ревизия на свършеното

Основното, което трябва да свърши служебният кабинет, е да подготви честни и прозрачни избори. Това заяви председателят на Народното събрание Ива Митева при представяне на обновения портал на парламента. По думите ѝ служебният кабинет може да продължи с ревизия на свършеното от предишните управляващи, но едва ли ще може да постигне много, тъй като има..

публикувано на 11.05.21 в 12:11

ДКЦ 1 спря записванията, отваря "зелен коридор" за ваксинация

Прекратяват предварителните записвания за ваксинация в ДКЦ1 „Света Климентина“, съобщават от лечебното заведение. От 13 май са обявени „зелени коридори“ за поставяне на ваксини на Пфайзер, Модерна и Астра Зенека без предварително записване. Всички, които са подали своите заявки за часове ще получат обаждане с инструкции за записване. Всички..

публикувано на 11.05.21 в 12:01