Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заловиха подпалвача, изпепелил две заведения на плажа във Варна

Пожарите в две заведения на плажа във Варна са били  умишлено причинени. Заловиха подпалвача.Извършителят е  36-годишен мъж от с. Габаре. Мъжът е известен на МВР и е осъждан, съобщават от полицията във Варна,

По случаите има образувани досъдебни производства. Работата по документиране и доказване на извършените престъпления продължава под надзора на Районна прокуратура в града. Извършителят е задържан за срок до 24 часа, а след това до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор.

Припомняме, в понеделник изгоря до основи популярен бар, а близо 2 седмици по-рано пожар нанесе сериозни материални щети на друго заведение на плажа.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Качеството на морската вода - отлично, изключение правят Офицерският и Централният плаж

Отлично качество на крайбрежните морски води отчитат от Регионалната здравна инспекция във Варна след мониторинг от 23 зони за къпане в областта - от местност Панорама, комплекс "Златни пясъци" до град Бяла. Изключение правят само два плажа в морската столица - Офицерският и Централният във Варна.  Получените резултати от микробиологичните..

публикувано на 29.07.24 в 09:46

Шофьор с над 2 промила алкохол в кръвта хванаха в кв. "Аспарухово"

Шофьор с над 2 промила алкохол хванаха варненските полицаи, съобават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Около 10 часа в неделя в квартал "Аспарухово" служителите на реда спрели за проверка лек автомобил. Силната миризма на алкохол, носеща се от купето накарала униформените да проверят водача за употреба на спиртни напитки. Тестът отчел над 2..

публикувано на 29.07.24 в 09:42

Общинският съвет във Варна заседава днес

Общинският съвет във Варна се събира днес – 29 юли, за 13-и път от началото на мандата. В заседанието с начален час 10 са включени 13 точки. Една от тях е удостояване на граждани с почетни звания и знаци. За най-високото отличие на Общината са предложени общо шест личности, сред които са селекционерът на националния отбор по футбол на България Илиан..

публикувано на 29.07.24 в 09:17

14 случая на Ковид-19 през юли във Варна

14 са случаите на Ковид-19 във Варна за месец юли, съобщиха за Радио Варна от РЗИ-Варна.  Около 37 % от заболяването в страната е с новия вариант „Флирт“, уточни доктор Ана Баева, началник отдел „Противоепидемичен контрол“ в РЗИ-Варна. Той е изключително заразен, но протича сравнително леко – с отпадналост, висока температура, болки в..

публикувано на 29.07.24 в 09:09

Президентът връчва днес третия проучвателен мандат на ИТН

Парламентарната група на "Има такъв народ" получава последната възможност да формира кабинет.  В 12 часа днес президентът Румен Радев връчва на формацията третия проучвателен мандат. След като получи папката, партията на Слави Трифонов трябва да посочи кандидат за премиер, който да се опита да състави правителство. В Конституцията не е посочен срок за..

публикувано на 29.07.24 в 09:00

Жегата се завръща

Най-прохладно тази сутрин е в районите на Добрич и Карнобат, където са измерени 17 градуса, 18 градуса е в Шумен, 19 в Ахтопол, 20 в Шабла. По 21 градуса е към 6.00 часатемпературата на въздуха в Разград, Бургас и Варна, като във Варна атмосферното налягане е 1015 хПа – по-високо от средното за месеца, ще се понижи до края на деня, а..

публикувано на 29.07.24 в 06:26

Адресите без ток

На 29.07.2024 от 09:00 ч. до 16:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, са възможни смущения на електрозахранването в района на: гр. Варна - ул. Александър Василев, ул. Петко Напетов и ул. Цар Иван Страцимир, електрозахранени от ТП 131. Смущенията на електрозахранването ще бъдат..

публикувано на 29.07.24 в 05:00