Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коледари ще огласят Дългопол на Бъдни вечер

Снимката е илюстративна.
Снимка: Петко Колтарски архив

Коледари ще огласят Дългопол на Бъдни вечер. Съобщението е публикувано на официалната Фейсбук страница на община Дългопол. Драгите гости ще започнат своя обред след 18 часа. Всеки стопанин, който иска да приеме коледарите, нека бъде сигурен, че те носят само добро в дома му!“, се казва в съобщението на общинската администрация. „Младите и силни момчета не се боят от COVID, а напротив ще огласят дворовете на домовете ни, за да прогонят болести и нещастия!“, се казва още в съобщението.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Счупени стъкла от потрошена спирка във Варна пречат на минувачи дни наред

Автобусната спирка "Патриарх Евтимий" във Варна стана обект на вандалски акт миналата седмица. Стъклото на заслона е потрошено, видя репортер на Радио Варна тогава. Разпиляните стъкла обаче остават непочистени вече четвърти ден и пречат на минувачите, създават предпоставки и за инциденти.

публикувано на 12.08.24 в 18:07

Велобиблиотека отново тръгва във Варна

Атрактивната и иновативна библиотечна услуга велобиблиотека отново ще зарадва читателите във Варна. Още тази сряда - 14 август, велобиблиотеката ще бъде в Морската градина до Детския кът, съобщават от Регионалната библиотека "Пенчо Славейков"  Можете да заявите желаните книги на сайта www.libvar.bg , уточняват оттам.

публикувано на 12.08.24 в 16:22

Световен ден на слона: 12 невероятни факта за най-големите сухоземни животни в света

Слоновете играят жизненоважна роля в своите екосистеми и допринасят за туризма и доходите на общностите в много региони. За жалост, с едва 40 000-50 000 останали в дивата природа екземпляри, видът е класифициран като застрашен. За да отбележим световния ден на слона, дата посветена на опазването и защитата на това прекрасно животно, ето 12 факта за..

публикувано на 12.08.24 в 13:29

Изложба, посветена на модните тенденции у нас преди 100 г., представя Държавният архив във Варна

Изложба от фотографии и оригинални документи „Модата в огледалото на едно столетие – от средата на XIX в. до средата на XX в.“ ще бъде открита в 17:00 ч. в сградата на Държавен архив - Варна. „Модата в огледалото на едно столетие – от средата на XIX в. до средата на XX в." включва над 120 снимки, които проследяват промяната в облеклото и..

публикувано на 12.08.24 в 07:51

Фестивалът на хвърчилата ще е във Варна на 24 и 25 август

Международният фестивал на хвърчилата и тази година ще оцвети лятото у нас. Гостуващите въздушни артисти от страната и чужбина ще обходят цялото наше черноморско крайбрежие от юг на север, следвайки черноморския прелетен път на птиците "Виа понтика". Ще има атрактивни демонстрации в Синеморец, Варвара, Приморско, Варна, Албена и Шабла...

публикувано на 11.08.24 в 16:20

Магията на антиките

Старинен ценен или рядък предмет, обект на колекционерски интерес. Това е определението за антика, което може да намерите в българския тълковен речник. Обикновено това са неща, които показват някаква степен на майсторство. Колекционирането на подобни предмети е огромна страст за мнозина. Докосването до нещо изработено преди десетки и стотици години..

публикувано на 11.08.24 в 10:00

Безплатни наблюдения в астрономическата обсерватория в Камен бряг

Огромен интерес към Астрономическата обсерватория в с. Камен бряг, отчитат от Историческия музей в Каварна. Обсерваторията беше отворена през месец август 2023 г. в изпълнение на българо-румънски проект. Наблюденията в нея са безплатни. Астрономическата обсерватория е разположена в двора на кметството в центъра на крайморското село,..

публикувано на 10.08.24 в 14:21