Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Топъл обяд за 120 души осигуряват в Генерал Тошево

Снимка: Община Мездра

Община Генерал Тошево започва реализирането на програмата за осигуряване на топъл обяд за най-нуждаещите се. До края на 2021 година от нея ще се възползват 120 бенефициенти на територията на общината, като финансирането се осигурява от Фонд „Социална закрила“ и е за сумата от над 95 000 лева.

Средствата, предоставени от Фонд „Социална закрила“, ще бъдат изразходвани за приготвяне и доставяне на топла храна – супа, основно ястие и хляб.

Ежедневно със специализиран транспорт храната ще достига до всички населени места, където се предоставя услугата Домашен социален патронаж. Целеви групи на програмата са лица и семейства на месечно подпомагане, безработни и самотно живеещи лица, бездомни хора, както и тези, които са изпаднали в тежка ситуация заради епидемичната обстановка – поставени под карантина или останали без работа. Влизащите в тези категории могат да подадат заявленията си в общинската администрация, отдел „Социални дейности и домашен социлен патронаж“.

Подробностите чуйте от репортажа на Мая Щърбанова:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Общинските съветници от "Възраждане" поискаха оставката на кмета на Община Добрич

Общинските съветници от Възраждане поискаха оставката на кмета на Община Добрич Йордан Йорданов. Те са в готовност да внесат декларация в деловодството на Общината заседание и призовават кмета да с оттегли от поста си и да се пристъпи към организирането на частични избори в община Добрич. Цитираните причини за исканата оставка на кмета на Община Добрич..

публикувано на 14.06.24 в 16:42

ЦИК: Над 58 000 са недействителните гласове

На изборите са отчетени над 58 000 недействителни гласа, а общият брой на действителните гласове е 2 211 648. Намерените в избирателната кутия хартиени бюлетини са малко над 1 454 000, а от машинното гласуване - близо 815 300. 63 913 са гласувалите с: "Не подкрепям никого", предаде БНР. Това показват данните на  Централната избирателна комисия от..

публикувано на 14.06.24 в 15:56

Автобус с 36 деца от добричко училище катастрофира край Омуртаг, учениците са в добро състояние

Автобус, движещ се от Добрич към Копривщица, е катастрофирал в района на село Пъдарино, област Търговище. Инцидентът е станал около 12 часа днес. По информация на полицията автобусът е самокатастрофирал. В него са се возили 36 деца, като всички вече са прегледани в Многопрофилната болница за активно лечение в Търговище. Оттам информираха, че няма деца с..

публикувано на 14.06.24 в 15:12

"Лъжеш ли?": "Възраждане", БСП и ГЕРБ с най-много неверни твърдения в предизборната кампания

Най-много неверни твърдения в национален ефир по време на предизборната кампания за вота 2 в 1 са изказани от кандидати на ПП "Възраждане", БСП и ГЕРБ-СДС. Това са изводите от поредното проучване на доброволческата инициатива "Лъжеш ли?",  която има за цел да изследва и обобщи участията на българските политици в интервюта и дебати и да провери доколко..

публикувано на 14.06.24 в 14:45

Села в община Каварна са оставяни системно без вода

Села в община Каварна системно са оставяни без вода, а ситуацията се влошава особено през летните месеци, когато работа започват и големите хотелски бази. Жителите на Раковски и Божурец се оплакват, че проблемите с водоподаването са от години и само се задълбочават. Те са възмутени, че се налага да се справят с неудобствата, а от ВиК-Добрич не..

публикувано на 14.06.24 в 14:29

Галя Кондева: Решението за отказ за изграждане на частна болница "Мама и аз" е взето под влияние на реакцията на обществото

Решението за отказа за изграждането на частна болница "Мама и аз" с педиатрично отделение в София е било взето под влияние на реакцията на обществото, но не и под натиск, посочи днес служебният министър на здравеопазването д-р Галя Кондева. Тя беше на посещение в Добрич във връзка с откриването на нов дигитален графично-скопичен рентгенов апарат за..

публикувано на 14.06.24 в 14:01

ВиК-Варна със заведени над 2 500 дела срещу длъжници

„ВиК-Варна“ има заведени под формата на заповедни производства над 2 500 съдебни дела срещу длъжници през 2023 г., предаде БТА. Прагът за образуването на такова дело е задължение към дружеството повече от 200 лева. Действията по принудително събиране на неплатените сметки започват веднага след неплащане на фактурата. Когато абонатът не плати три..

публикувано на 14.06.24 в 13:57