Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Приют за 15 бездомници разкриват в Добрич

Снимка: БГНЕС

Община Добрич ще осигурява подслон за бездомни лица и семейства по проект, финансиран от Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“. Договорът за услугата вече е подписан, осигурени са и средствата за осъществяването му.

Средствата, отпуснати от Оперативната програма, възлизат на близо 111 хиляди лева. Те са предоставени по приоритетната ос „Намаляване на бедността и насърчаване на социалното включване“. Приютът в Добрич ще бъде разположен в общинска сграда на ул. „Хан Кардам“, по която в момента се извършват ремонтни дейности по цялостното й обоновяване и оборудване. Новата социална услуга ще бъде с капацитет 15 места и ще предоставя възможност за задоволяване на базовите потребности, свързани с осигуряване на подслон, храна, здравни грижи, хигиена и социално консултиране на бездомните лица.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Митов: Демократична България проявяват политическа незрялост

Отказът от разговор от страна на Демократична България е проява на политическа незрялост. Сега, ако искат могат да отидат да преговарят с БСП, с ДПС - сами влизат в ситуация, която не е в тяхна полза. Това заяви излъченият от ГЕРБ-СДС за кандидат за министър-председател Даниел Митов в парламента, предаде репортер на БГНЕС. Час по-рано от..

публикувано на 21.04.21 в 14:29

Започва изграждането на приют за безстопанствени кучета в Балчик

Из­граж­да­не­то на прию­та за без­сто­пан­стве­ни ку­че­та ще за­поч­не та­зи го­ди­на, за не­го са за­ло­же­ни 200 хи­ля­ди ле­ва, съоб­щи кме­тът на Бал­чик Ни­ко­лай Ан­ге­лов.  За­вър­шва­не­то му най-ве­роят­но ще про­дъл­жи и до­го­ди­на, смя­та той. Оп­ре­де­ле­но­то мяс­то е в мес­тност­та Ку­ла­ка, в бли­зост до шко­ла­та за мит­ни­чес­ки..

публикувано на 21.04.21 в 13:49
Атанас Атанасов

Демократична България: Отказахме среща на ГЕРБ

Отказахме среща с кандидата за министър-председател, излъчен от ГЕРБ. Идеологията на ГЕРБ е корупция, нагласени обществени поръчки, обръчи от фирми. Така, че нямаме никаква допирна точка с тях. Българският народ не иска повече управление на ГЕРБ. Няма за какво да си говорим. Това съобщи Атанас Атанасов от парламентарната група на ДБ, предаде  БГНЕС...

публикувано на 21.04.21 в 12:36

Затварят за профилактика басейни във Варна

Във връзка с необходимостта от периодична профилактика от 24.04.2021 г. до 04.05.2021 г. ще бъде затворен басейн „Юлиан Русев“, а от 30.04.2021 г. до 04.05.2021 г. и басейните „Алекси Алексиев“ и „Д-р Любен Лазаров“, съобщават от ОП "Спорт Варна".

публикувано на 21.04.21 в 12:01
Кирил Ананиев

Кирил Ананиев: Актуализация на бюджета не се налага

При това изпълнение на бюджета и състояние на фискалния резерв, ще завършим в рамките на одобрения от Народното събрание бюджет . Ако противоепидемичната обстановка се влоши, безспорно всички държави, не само ние, а и в ЕС, ще предприемат действия за актуализация на бюджетите си. Така, че не само ние, но и всички страни-членски на ЕС, са предвидили..

публикувано на 21.04.21 в 11:23
Христо Иванов

Христо Иванов: Нека видим истината за Росенец

Парламентарната група на „Демократична България“ започва събиране на подписи за създаване на анкетна комисия , която да проверява случая „Росенец“, заяви председателят на парламентарната група на ДБ Христо Иванов от трибуната. „Случаят „Росенец“ наистина е емблематичен за това, че в България има хора, които са над закона. Хора, които са обслужвани от..

публикувано на 21.04.21 в 11:05

Първо заседание на комисията за проверка на управлението на Борисов

Временната анкетна комисия, която новият парламент създаде, за да провери дали има злоупотреби и нарушения при разходването на средства от Министерския съвет ще проведе първото си заседание днес. Комисията ще прегледа 10-годишен период назад във времето, а обект на проверката ще бъдат още министерства, държавни органи, държавни предприятия и..

публикувано на 21.04.21 в 10:55