Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Протест на представителите на танцови школи във Варна

Представители на над 50 танцови школи от цяла Североизточна България излязоха на протест по улиците на Варна,част от тях облечени в народни носии, предвождани от танцьори с тъпани, които скандираха "Изкуството е живот" и "Еднакви правила за всички".

протест

Присъстващите настояват школите да отворят при същите правила, при които спортните школи, защото опасността е за всички, а те спазват правилата.

Даниела Стойнова разговаря с Недко Панайотов и Ана Михайлова от танцова школа "Моряците":Протестиращите застанаха пред общината с разтворени чадъри с букви от азбуката и с плакати, а тъпаните отмерваха скандиранията им.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Кунчев очаква след 2-3 седмици да спре пикът на заразата

През следващите 2-3 седмици ще бъде последният пик на заразата от Covid-19 у нас. Това каза пред БНТ главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. По думите му след това - през пролетта и лятото - се очаква да имаме дълъг период с малко заразени: "Прогнозата на учените е, че в началото на 2022 година би трябвало проблемът Covid не да..

публикувано на 06.03.21 в 13:50

ЦИК определи колко пари ще получават членовете на изборни комисии

Членовете на секционните избирателни комисии извън България също ще получават допълнително възнаграждение - 50 на сто от заплатата,за времето на работа в извънредна епидемична обстановка, свързана с COVID-19. Това реши Централната избирателна комисия. Съгласно решението на Централната избирателна комисия възнагражденията се определят по..

публикувано на 06.03.21 в 13:45
Коджа тепе

Четвърта събота протест в местността Коджа тепе

Десетки жители в местността Коджа тепе край квартал „Виница” във Врана излязоха на пореден протест в центъра на квартала срещу изсичането на гората в района заради изграждането на комплекс от еднофамилни къщи. Хората казаха,че излизат всяка седмица, тъй като институциите не им обръщат внимание. Диана Димитрова и Мария Николова обясниха,че..

публикувано на 06.03.21 в 13:05
Федералният канцлер Ангела Меркел

Меркел:Пандемията увеличи неравенството между половете

Германският канцлер Ангела Меркел, в навечерието на Международния ден на жената, увери, че германското правителство ще продължи усилията си да гарантира равенството между половете. Тя съобщи за това в седмичния си подкаст, публикуван на уебсайта на федералното правителство в събота . Меркел посочи,..

публикувано на 06.03.21 в 13:02

Румъния иска PCR тест за българи, ваксинираните с 2 дози са освободени от карантина

От 21:00 часа тази вечер при влизане в Румъния ще бъдат в сила ограничителни мерки, защото България е включена в списък с държави от т.нар. жълта зона. По информация на посолството ни в Букурещ пристигащите от нашата страна, които представят отрицателен PCR-тест, направен до 72 часа преди качване в..

публикувано на 06.03.21 в 13:00

АПИ: Шофьорите да карат внимателно и с автомобили, подготвени за зимни условия

Шофьорите да тръгват на път с автомобили подготвени за зимни условия, да карат внимателно, със съобразена скорост, да спазват дистанция и да не предприемат рискови изпреварвания, призовават от Агенция „Пътна инфраструктура“. В планинските райони дъждът преминава в сняг. Областните пътни управления..

публикувано на 06.03.21 в 12:24
Папа Франциск

Папата се срещна с висшия шиитски духовник в Ирак

Папа Франциск се срещна днес с висшия шиитски духовник в Ирак, великия аятолах Али ас Систани, съобщи Ройтерс. Това е първата среща между глава на Римокатолическата църква и толкова високопоставен представител на шиитския ислям - историческо събитие, тълкувано като призив за мирно съжителство между хората от различни вероизповедания в страна,..

публикувано на 06.03.21 в 11:08