Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Качественото кафе е най-хубаво два дни след изпичането

| обновено на 19.01.21 в 12:09

Почти за всичко, свързано кафето, вече някой някога е описал. Но очарованието на този аромат и глътката наслада от този вкус все още ни провокира да търсим неговия притегателен център. 

Факт е, че през последните години все повече се увеличава консумацията на тази напитка и у нас. Оказва се, че кризата около коронавируса не повлиява на бизнеса с кафе, макар лекарите масово да препоръчват да пием повече чай. 

Репортерът ни Ваня Славова сега е на едно интересно място, където е пълно с чували от най-различни сортове кафе и в момента то се пече. Нека я чуем:

Вкусовете за кафето са стереотипни. Масово се харесват по нискокиселинните кафета, с по-плътно тяло.
По-качественото кафе се добива от райони с по-висока надморска височина. 
Делян Костадинов предпочита африканските кафета заради цветните мотиви, приятната киселинност, нежната сладост.
Нека чуем обаче становището му за най-големия производител на кафе в света:
Интензивният вкус е характерен за арабиката.Все още сме сред неописуемо силния аромат на кафе в първата Пекарна за кафе във Варна. Да чуем от къде идва хубавото кафе и какво е чувството да работиш сред огромни количества кафе: 
 В България културата на прием на кафе е по-скоро ритуал и възможност за общуване в приятна компания. Ние рядко пием кафе на крак като италианците например. Каква всъщност е идеята на всяка пекарна за кафе: 
Кафе и шоколад... Опитайте! Със сигурност настроението Ви ще се подобри значително!Dolce Vita!Животът е повече от сладък!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

По кои сметки се превеждат ученическите стипендии

По кои сметки се превеждат ученическите стипендии? Нарушени ли са правата на учениците, които трябва да имат сметка в конкретна банка, за да получават стипендия? Въпроси, които задаваме, след като получихме сигнали от родители на ученици в няколко варненски гимназии. Проверка на Радио Варна показа, че практиката училищата да кореспондират с..

публикувано на 08.03.21 в 09:05

Честваме Осми март – Международен ден на жената

Международният ден на жената се празнува всяка година на 8 март. Това е ден за международно признание на икономическите, политическите и обществените постижения на жените. През декември 1977 г. Общото събрание на ООН приема резолюция, с която обявява 8 март за..

публикувано на 08.03.21 в 07:04

Цветя, парфюм, но преди всичко обич към жените, и то не само на 8 март

Как тревожно е да си жена. Красота и усмивка да бъдеш сред всекидневния сив кръговрат вярност — срещу изменчивия вятър, нежност — в загрубелия свят. От безбройните пътища земни най-рискования да избереш — безразсъдния път на сърцето и докрай да го извървиш. Твоя единствена радост да..

обновено на 07.03.21 в 14:37
Кралица Елизабет II

Британската кралица няма да гледа интервюто на Опра с Хари и Меган

Довечера в САЩ ще бъде излъчено интервюто на американската водеща Опра Уинфри с херцога и херцогинята на Съсекс, което вече породи напрежение във Великобритания. Часове преди това по Би Би Си ще бъде изъчено послание на кралица Елизабет Втора по повод на Деня на Общността на нациите. Британската кралица няма да гледа интервюто на Опра..

публикувано на 07.03.21 в 13:30

Рядък вариант на коронавируса бе идентифициран в Италия

Рядък вариант на новия коронавирус беше идентифициран в лаборатория по микробиология в италианската провинция Варезе, като друг такъв вариант е бил идентифициран досега само в Тайланд, предаде АНСА. Този вариант се различава в секвенирането на целия така наречен протеин спайк - онази част от вируса, която влиза в контакт с клетките, които ще..

публикувано на 07.03.21 в 10:03
nesebаr

Несебър влезе в списък на 7 забележителни и непознати места в света

Според гръцката митология Зевс се влюбил в Европа, след като я гледал как играе на плажа. Нещо подобно на това, което се случва с нас - ние не преставаме да бъдем пленени от красотата и многото атракции, които Европа ни предлага. Заредени с история и изключително..

публикувано на 07.03.21 в 07:18
Плажът чака летовници

Какво е поредното нещо, което свършва на земята? Пясъкът

Ненаситен глобален апетит за пясък, една от най-важните, но най-малко оценявани стоки, едва ли ще приключи скоро. Проблемът обаче е, че този ресурс намалява, съобщава CNBC. Посочва се, че цялото ни общество е изградено върху пясък. Това е най-консумираната суровина..

публикувано на 07.03.21 в 06:43