Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Ангелов: МЗ не подкрепя искането ресторантите да отворят на 1 февруари

Костадин Ангелов
Снимка: БГНЕС

Министерството на здравеопазването не подкрепя искането на заведенията да подновят работа от 1 февруари. Това заяви във Велико Търново министър Костадин Ангелов и уточни, че отпадат ограниченията за спорта, предаде БНР.

Здравният министър потвърди, че от 4 февруари част от големите ученици се връщат присъствено в клас, но паралелките няма да са в пълния си размер при присъственото обучение.

„Следващото, което ще освободим, ще бъде спортът. Тогава идва редът на ресторантите, на заведенията, което означава 18 февруари. Говорим и за моловете на тази дата. Също така, нека да не забравяме, че от 4 февруари ние ще пуснем 37,5% от системата на средното образование. Това са около три класа. Учениците вероятно ще бъдат разделяни в един клас на две, така че максимално много да се спазват противоепидемичните мерки“, каза министър Ангелов. 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Захлаждането продължава

През нощта срещу неделя облачността постепенно ще намалява, вятърът ще отслабне, във вътрешността на много места до стихване. Минималните температури ще се понижат и ще са от минус 3 до плюс 2 градуса. През деня ще има променлива облачност, вятърът ще се преориентира от югоизток. Максималните температури най-често ще са 5-8 градуса...

обновено на 06.03.21 в 19:08

Започва прием на заявления за регистрационни табели във Варна

В Деловодството на сектор «Пътна полиция» към отдел «Охранителна полиция» на ОДМВР – Варна, на бул. «Ян Хуняди» № 5,  започва приемането на заявления за право на използване на регистрационни номера по избор от  В 8000 ТС до В 8100 ТС.   Табелите са от тип 1 - две правоъгълни табели. Номерата са изложени в списък, с който гражданите могат да се..

публикувано на 06.03.21 в 18:38

Одрин сред окръзите с най-висок ръст на новозаразените с COVID в Турция

В бита на нашия народ е залегнала традицията младите да засвидетелстват благодарност и уважение към роднините и близките, като ги посещават по различни поводи. Но аз ви умолявам, бъдете неблагодарни, до края на месец април прекратете всякакви контакти с родители, сестри, братя, с родственици, съседи, близки приятели, отказвайте всякакви покани за..

публикувано на 06.03.21 в 18:07

Събарят част от крепостната стена на Созопол, пречела на собственик на заведение

Бургаският районен съд разпореди да бъде съборена част от крепостната стена на Созопол. Причината е, че археологическият обект скривал гледката към морето на собственика на заведение. Според решението на съда, публикувано в официалната страница на институцията, крепостният зид „смущавал“ ползването на имота по предназначение, съобщава „Бургас..

обновено на 06.03.21 в 17:12

Жителите на Добрич подкрепят идеята за разкриване на филиал на МУ-Варна

Около 3330 граждани на Добрич - мнозинството от участвалите в анкета на общината, подкрепят намерението да започне обучение на медицински сестри и акушерки в града, съобщават от кметската управа. Проучването е стъпка към разкриване на филиал на Медицинския университет- Варна, съобщава БТА. Общината попита обществеността дали чувства недостиг..

публикувано на 06.03.21 в 17:11
Солун,Гърция

Гърция удължава военната служба заради напрежението с Турция

Гърция ще въведе увеличаване на военната служба за военнослужещи в армията от девет на 12 месеца, започвайки през май, като част от програма за засилване на въоръжените сили на фона на напрежението с регионалния съперник Турция, съобщи в. „Катимерини”. Решението, което беше оповестено в петък, ще..

публикувано на 06.03.21 в 17:10

Германци на опашки за бързи тестове за домашна употреба

Германците се стекоха в магазините на верига супермаркети в събота, за да се снабдят с първите бързи тестове за коронавирус, които ще бъдат пуснати в продажба в цялата страна, като се очаква запасите ще бъдат разпродадени в рамките на часове, предаде АФП. Германското правителство разчита силно на бързи тестове, за да насочи страната през..

публикувано на 06.03.21 в 17:05