Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МОК подготвя различни сценарии за Олимпийските игри в Токио

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Международният олимпийски комитет (МОК) подготвя няколко сценария, които ще позволят провеждането на Олимпийските игри в Токио на фона на пандемията от коронавирус. Това заяви президентът на организацията Томас Бах.
Церемонията по откриването на Олимпийските игри в Токио е насрочена за 23 юли. Провеждането им беше отложено с една година поради глобалната пандемия.
"Работим, за да подготвим всички възможни сценарии, с които можем да се сблъскаме през юли и август тази година. Това е широк спектър, събираме огромна кутия инструменти и след това, когато дойде времето, ще решим кой от тях ни е необходим в тази или онази ситуация. От миграционните правила, карантинните правила до поддържането на социална дистанция в олимпийското село", каза Бах.
"Има въпроси за бързи тестовете, ваксинациите, зрителите и колко от тях могат да бъдат на състезанията. Как ще бъде организиран животът в олимпийското село. Това е огромна работа, но ние сме много въодушевени, че състезанията в много спортове, включително световните първенства се провеждат в безопасна среда, дори без ваксинации. Така че всеки може да бъде уверен, че нашият основен приоритет са сигурни олимпийски игри. И когато говорим за мерки, няма табу за нас да гарантираме, че игрите са безопасни за всички", добави той.
Преди два дни британското издание "Таймс", позовавайки се на източник от японското правителство, съобщи, че ръководителите в страната са стигнали до извода, че игрите в Токио трябва да бъдат отменени поради пандемията от коронавирус. По-късно японските власти отрекоха тази информация.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

ПФК Спартак /Варна/ ликува след успеха срещу ЦСКА София (ВИДЕО)

Футболистите и ръководството на ПФК Спартак Варна останаха доволни и много щастливи от успеха срещу ЦСКА София с 3-0. След мача феновете благодариха по свой начин на футболистите. Вижте емоциите на стадион "Спартак".

обновено на 04.08.24 в 15:46

Каменова и Саръбоюков напускат Париж

Светлана Каменова не успя да спечели втори медал за България от Летните олимпийски игри в Париж.  На четвъртфинала в категория до 57 килограма тя допусна поражение от скандализираната Лин Ю Тин (Китайско Тайпе). Съдиите също не бяха в час в този мач и толерираха Тин. Божидар Саръбоюков не успя да се класира за финала в скока на дължина на..

публикувано на 04.08.24 в 13:23

Двама българи на Игрите в Париж днес

Двама българи ще участват в деветия ден на Олимпийските игри в Париж. Божидар Саръбоюков в скока на дължина и Светлана Каменова в бокса. Участията и на двамата ще стартират в 12:00 часа българско време. Каменова среща на четвъртфиналите в категория до 57 килограма скандалната представителка на Китайско Тайпе Лин Ю Тин. Саръбоюков ще се бори за..

публикувано на 04.08.24 в 12:11

267 души плуваха в маратона "Галата-Варна"

267 участници стартираха в 84-то издание на плувния маратон "Галата-Варна" тази година. Стартът беше даден с 15 минути закъснение поради силния вятът. Право на участие имат родени 2012 г и по-големи. Около 4 км е разстоянието, което трябва да се преодолее. Награден фонд 9100 лв. От 1939 г се провежда маратонът с прекъсване само през 1944 г. Рекордът на..

публикувано на 04.08.24 в 12:10

Ясен Бонев спечели 84-то издание на маратона "Галата-Варна" (ВИДЕО)

Ясен Бонев спечели поредното 84-то издание на плувния маратон "Галата -Варна". Той е състезател на ПСК "Астери"-Варна и финишира днес първи. Времето на Ясен е 1,06л76 ч. Вижте какво сподели победителя.

публикувано на 04.08.24 в 12:08

Калина Николаева и Ясен Бонев са крайните победители в плувния маратон "Галата Варна"

Калина Николаева-1.06.31 ч при жените стана победителка в плувния маратон "Галата Варна". Тя е състезателка на плувен спортен клуб Черно море. При мъжете на първо място е Ясен Бонев-1.03.76 ч от спортен клуб по плуване Астери, на второ място Ивайло Милев от Варна, спортен клуб Делфини, а на трето Антоний Моралийски от Черно море. Това е тройката при..

публикувано на 04.08.24 в 12:04

Официално обръщение на Филип Филипов (ВИДЕО)

Изпълнителният директор на ПФК ЦСКА София Филип Филипов направи официално обръщение след провала във Варна. Столичани отстъпиха с 0-3 при визитата си на Спартак /Варна/. Веднага след мача той събра журналистите и поднесе извинение на феновете за безобразната игра.

публикувано на 03.08.24 в 23:40